به گزارش خبرگزاری شبستان، محمدتقی جغتایی، عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: یکی از مشکلات حوزه توانبخشی عدم سیستم ارجاع پزشکان در معرفی افراد به توانبخشان به خصوص کاردرمانها است.
وی افزود: به دلیل اینکه حوزه کاردرمانی و در مجموع توانبخشی برای افراد نیازمند در این زمینه باید خدمات طولانی مدت دریافت کنند مسئله بیمه بسیار مهم است ولی متأسفانه بیمهها در کشور ما بیشتر مواردی چون جراحی و مواردی دیگر را تحت پوشش قرار میدهد و حوزههای توانبخشی که بسیار نیز مهم است را تحت پوشش خود قرار نمیدهند.
این استاد علوم اعصاب با اشاره به اینکه در حال حاضر بسیاری از خانوادهها به دلیل عدم پوشش بیمه خدمات توانبخشی نمیتوانند بیماران خود را مجدداً برای درمان بیشتر به مراکز توانبخشی ارجاع دهند،خاطر نشان کرد: در تمام دنیا سرویسها و خدمات توانبخشی تحت پوشش بیمه هستند و باید دولت در سبد هزینههای بهداشت و سلامت مردم مانند سطوح دیگر، حوزههای توانبخشی را نیز تحت حمایت بیشتر قرار دهد.
بنابر گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه طبق استانداردها ده درصد جمعیت هر جامعه به خدمات توانبخشی نیاز دارد، تصریح کرد: بر اساس تحقیقاتی که در سالهای 73 و 87 صورت پذیرفت سه تا چهار درصد کل جامعه ایران به خدمات حاد توانبخشی نیاز دارند که این امر مستلزم آن است که بیمهها این خدمات طولانی مدت را تحت پوشش قرار دهند.
جغتایی با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد فارغالتحصیلان فیزیوتراپی کشورمان در کل منطقه مناسب است، تاکید کرد: بیشترین مشکل حوزه توانبخشی به خصوص کاردرمانها به علت عدم ارجاع نیازمندان توانبخشی توسط پزشکان و همچنین تحت پوشش نبودن این خدمات توسط بیمهها است. زیرا مراکز کنونی بهزیستی نمیتواند جوابگوی نیازمندان توانبخشی کشور باشد.
پایان پیام/
نظر شما