«آیت الله مبارکه ای» سفیر شیعیان در دنیا بود

گلناری گفت: آیت الله محمدعلی مبارکه ای شخصیتی عظیم و جامع الاطراف است و در واقع ایشان علم را با سیاست عجین کرده و از این جهت شخصیتی کم نظیری در زمان خود محسوب می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان «محمد گلناری» در نشست خبری اولین کنگره بزرگداشت آیت الله محمدعلی مبارکه ای گفت: بسیار مفتخر هستیم که دانشگاه به عنوان محور تحولات فرهنگی و بازتولید ارزش ها و فرهنگ ها و فرهنگ دینی شهرستان مسئولیت کمیته علمی کنگره بزرگداشت شخصیت بزرگ و جهانی حضرت آیت الله محمدعلی مبارکه ای را به عهده دارد.

 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مجلسی و دبیر علمی کنگره بزرگداشت آیت الله مبارکه ای گفت: حدود 50 مقاله برای این کنگره ارسال شده است که در دست مطالعه و داوری قرار دارد.

 

گلناری شخصیت این عالم برجسته را برای همه ناشناخته و مهجور دانست و گفت: باید از فضای ایجاد شده با هدف بازتولید فرهنگ علمی اعتقادی و مقابله با استکبار و استکبارستیزی در سطح جامعه و آوردن دیدگاه های اجتماعی و سیاسی در حوزه های علمیه و دانشگاه ها استفاده کرده و حرکتی در حد شخصیت و جایگاه ایشان انجام دهیم.

 

وی با اشاره به زندگی پرفراز و نشیب آیت الله مبارکه ای به تبیین ابعاد شخصیتی وی پرداخت و تصریح کرد: محمدعلی مبارکه ای شخصیتی فقیه بودند که 9 نفر از فقها و آیات عظام و مراجع مسلم به ایشان اجازه فقاهت و استفتا داده اند.

 

دبیر علمی کنگره بزرگداشت آیت الله مبارکه ای با اشاره به آثار این عالم بزرگ، ایشان را مؤلفی صاحب قلم معرفی کرد و افزود: در طول عمر کوتاه و با برکت ایشان بیش از 50 جلد کتاب به رشته تحریر در آمده است. بررسی ها و شواهد نشان می دهد که کتب بیش از این تعداد بوده است و برخی از این کتب امکان دارد از بین رفته باشد. تعدادی از این کتب چاپ شده و برخی دیگر به صورت دستی است که در آینده باید بررسی شده و به رشته تحریر درآید.

 

گلناری با اشاره به ابعاد تفکر و شخصیت محمدعلی مبارکه ای گفت: آیت الله مبارکه ای در زمان خودشان بی نظیر و متفکری مصلح و سیاست مداری اندیشه ورز و زمان شناس دوران بوده اند و تسلط کافی نسبت به بسیاری از مسائل داشتند که علمای هم عصر ایشان نسبت به آن شناخت و بینش و بصیرتی نداشته اند.

 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مجلسی افزود: ایشان نسبت به نقش استثمار و نقشه بزرگ استثمار و استعمار پیر انگلیس برای ایجاد تفرقه و تشتت در جهان اسلام، عقب افتادگی مضمن جهان اسلام، فرقه های ضاله ای که آن زمان مطرح بود آگاهی کامل داشت و در این زمینه ها صاحب دانش و بصیرت بود و به عنوان یک عالم سیاسی مطرح بود.

 

وی با اشاره به بعد دیگر شخصیتی آیت الله مبارکه ای افزود: ایشان واعظ و خطیبی توانمند بودند یعنی در عصر خودشان کسی را تا این اندازه توانمند سراغ نداریم.

 

گلناری با اشاره به شرایط خاص جهان اسلام در آن زمان گفت: ویژگی دیگر آیت الله مبارکه ای پیگیری، کشف، خنثی سازی و تبیین شبهات و انحرافات دینی از طریق علمی در آن زمان بود که از طریق بهائیت و یا دیگرفرق ضاله نظیر دیدگاه های کسروی مطرح می شد.

 

دبیر علمی کنگره بزرگداشت آیت الله مبارکه ای افزود: یکی از نکات بسیار مهم در مورد شخصیت محمدعلی مبارکه ای، توانمندی و تخصص ایشان در واقعه نگاری است. ایشان تاریخ نگاری زبردست است که با چیره دستی و مهارت بسیاری مسائل جهان اسلام را نگاشته اند و از شیوه نگارش تاریخی ایشان می توان خیلی از ویژگی های تاریخی آن زمان را درک کرد.

 

اولین کنگره بزرگداشت آیت الله مبارکه ای 23 آبان ماه در مجتمع الزهرا شهرستان مبارکه برگزار می شود./

 

کد خبر 849805

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha