ضرورت راه اندازی کتابخانه تخصصی وقف/صندوق قرض الحسنه و موزه وقف در هرمزگان تاسیس شود

حجت الاسلام و المسلمین دکتر عبادی با بیان اینکه ترویج، گسترش و نهادینه سازی گفتمان وقف در جامعه نیازمند راه اندازی کتابخانه تخصصی است، گفت: جای خالی موزه وقف در هرمزگان به شدت احساس می شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، حجت الاسلام و المسلمین دکتر « محمد عبادی » در همایش یاوران وقف ضمن تبریک این دهه، با اشاره به جایگاه رفیع وقف در اسلام، اظهار کرد: هیچ کدام از کارهای نیک و ارزشمند نظیر انفاق، صدقات، زکات و حتی قرض الحسنه جایگاه وقف را ندارند زیرا این سنت حسنه یک صدقه جاریه و چشمه جوشان است.

 

وی با بیان اینکه وقف مقوله ای است که هیچ گاه توقفی در پرونده و کارنامه واقف ایجاد نمی کند، افزود: بر همین اساس نیز جایگاه وقف به عنوان شجره ای مبارک که در طول تاریخ به صورت مستمر همواره مورد توجه انسان های عالم و مومن بوده ویژه بوده است و افرادی که در پی جاودانه سازی خود بوده اند به وقف روی آورده اند.

 

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان در ادامه به تشریح فراز و فرودهای وقف در تاریخ کشورمان پرداخت و خاطرنشان کرد: در دوران نادرشاه افشار و رضا خان بدترین دوران بر وقف گذشت اما علی رغم همه مشکلات آن دوران، باز هم مشاهده می کنیم که وقف به عنوان یک درخت تنومند همچنان در جامعه اسلامی به ایفای نقش می پردازد.

 

وی با ذکر این نکته که وقف از یکسو در تحول و توسعه جامعه و از سویی نیز در تزکیه نفس نقش آفرین است، عنوان کرد: فرهنگ وقف، عدالت را در جامعه اسلامی معنا می کند زیرا وقف پشتوانه تحقق ارزش های دیگر الهی در جامعه است.

 

حجت الاسلام و المسلمین دکتر عبادی در ادامه به شعار سال اشاره کرد و گفت: وقف از این ظرفیت برخوردار است که در عرصه رونق تولید نقش بی بدیلی را ایفا کند و اگر این سرمایه بزرگ انسانی در خدمت تولید قرار گیرد قطعا می تواند منشاء تحولات عظیم اقتصادی در جامعه باشد.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش به ارائه چند پیشنهاد در حوزه وقف پرداخت و بیان کرد: با توجه به شرایط کنونی جامعه، وقف می تواند در راستای تحقق شعار سال در طرح های سرمایه گذاری هم در درون سازمان اوقاف و امور خیریه و هم در بیروت از آن مشارکت داشته باشد و در جهت رونق بخشی به تولید ورود پیدا کند.

 

امام جمعه بندرعباس با بیان اینکه برای بالندگی و رونق تولید نیازمند مشارکت وقف هستیم، افزود: کارشناسان این حوزه باید بنشینند و ساز و کارهای لازم در رابطه با حضور اثرگذار وقف در حوزه سرمایه گذاری را بررسی و طرح ارائه دهند.

 

وی همچنین با اشاره به اینکه برای توسعه، ترویج و نهادینه سازی فرهنگ وقف در جامعه نیازمند راه اندازی کتابخانه تخصصی وقف هستیم، تاکید کرد: حمایت از پایان نامه های دانشجویی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری با محوریت ارائه راه حل برای گشودن گره های کور حوزه وقف باید در دستور کار اوقاف و امور خیریه قرار گیرد که تحقق این مهم مستلزم وجود کتابخانه تخصصی حوزه وقف است.

 

عبادی ضمن انتقاد از فقدان پایگاه اطلاع رسانی که بتواند بین جامعه و حوزه وقف ارتباط مستمر و موثر ایجاد کند، گفت: راه اندازی این پایگاه می تواند سطح بصیرت جامعه را ارتقا بخشد و نگاه مردم به وقف را تغییر دهد.

 

وی در ادامه تربیت نیروی انسانی کارآمد در حوزه وقف را یک ضرورت دانست و افزود: حوزه وقف، دستگاهی تخصصی است و آگاهی برای اجرای درست این حوزه نیاز به آموزش های طولانی و مستمر دارد و قطعا آموزش های ضمن خدمت پیوسته، برگزاری دوره های آموزش تخصصی کوتاه مدت پودمانی می تواند سطح معلومات و دانش افرادی که در این حوزه فعالیت می کنند را بالا ببرد.

 

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان هرمزگان با اشاره به شش سال مدیریتش بر اداره کل اوقاف و امور خیریه هرمزگان اذعان کرد: باید اعتراف کنم که هنوز از بسیاری از جزئیات حوزه وقف اطلاع دقیقی ندارم زیرا کسانی که در حوزه وقف فعالیت می کنند با حجم زیاد قوانین و مقررات و بخشنامه های در این حوزه روبرو هستند که نیاز به آموزش مستمر دارد.

 

وی همچنین ایجاد صندوق های قرض الحسنه وقفی را از دیگر ضروریات این حوزه برشمرد و عنوان کرد: افراد خیر و نیک اندیش می توانند اموالی را در این خصوص وقف کنند تا صندوق های قرض الحسنه وقفی راه اندازی شود و آحاد مردم از تسهیلات بدون سود آن به عنوان ثمرات وقف بهره مند شوند.

 

دکتر عبادی از گردشگری مذهبی به عنوان یکی از ظرفیت های مهم در کشور یاد کرد و افزود: بخش عمده گردشگری کشور ما مذهبی است و امروزه بقاع متبرکه و مساجد تاریخی به عنوان پایگاه های بسیار ارزشمند در حوزه گردشگری به شمار می روند و برای رونق این نوع گردشگری باید تعامل بسیار خوبی بین اوقاف و امور خیریه و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برقرار شود..

 

وی در ادامه با اذعان به اینکه جای خالی موزه وقف و بقاع متبرکه در هرمزگان خالی است، گفت: آثار تاریخی در سطح بقاع و موقوفات این استان وجود دارد که برای حفظ و نگهداری آنها باید موزه وقف راه اندازی شود.

 

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان به نقش وقف در عملیاتی کردن بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی نیز اشاره و اظهار کرد: با یک بازتعریف جدید در گام دوم انقلاب، معتقدم که وقف می تواند در تحقق بیانیه گام دوم در زمینه رونق تولید، ایجاد تکافل اجتماعی و روح همدلی در جامعه و ایجاد فضای عطرآگین معنویت نقش داشته باشد.

 

وی با اشاره به نقش رسانه ها، دستگاه های فرهنگی و روحانیت در ترویج فرهنگ وقف، تاکید کرد: همه کسانی که دارای تریبون هستند باید به رسالت خود در برابر احیا، توسعه و نهادینه سازی وقف به بهترین شکل عمل کنند تا روز به روز شاهد رونق، توسعه و آبادانی استان و کشور باشیم.

 

حجت الاسلام و المسلمین « حسین مهدیان »، مدیرکل اوقاف و امور خیریه هرمزگان نیز از رفع معضلات اجتماعی به عنوان یکی از کاربردهای مهم وقف در جامعه امروز یاد کرد و گفت: با توجه به بضاعت مردم، ترویج وقف مشارکتی با هدف رفع آسیب های اجتماعی در دستور کار این اداره کل قرار گرفته است.

 

وی با بیان اینکه سعی اوقاف و امور خیریه بر اجتماعی سازی فعالیت هاست، افزود: بهره وری بیشتر از موقوفات از مهمترین اولویت ها و سیاست های دور جدید مدیریت اداره کل اوقاف و امور خیریه استان هرمزگان است.

 

گفتنی است؛ در این همایش از یاوران وقف در سطح استان هرمزگان تجلیل به عمل آمد.

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 849485

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha