به گزارش خبرنگار شبستان از ملایر ، شهرستان ملایر دارای بیش از ۴۰۰ اثر تاریخی تفریحی و جاذبههای فراوان است که ۲۰۰ اثر تاریخی و تفریحی آن به ثبت ملی رسیده است.
یکی از مهمترین آثار تاریخی این شهرستان مساجد ملایر هستند مساجدی که نمونه تاریخ،فرهنگ و اعتقادات مردم رده های گذشته بوده و امروز سند و نماد فرهنگ و تمدن و عنوان میراث گرانبها و یادگاری ارزشمند برای مردمان این دیار است.
به گفته رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان ملایر این شهرستان دارای هفت مسجد تاریخی است که شش مسجد تاریخی آن به ثبت ملی رسیده است .
«ابراهیم جلیلی» در گفتوگو با خبرنگار شبستان با اشاره به اینکه ملایر دارای هفت مسجد تاریخی است گفت: از این تعدادسه مسجد در شهر ملایر و ما بقی در روستاهای شهرستان هستند.
سه مسجد تاریخی در شهر ملایر
رئیس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری ملایر بیان کرد : سه مسجد شهر ملایر شامل مسجد عاشورا در خیابان زور آباد٬ مسجد پارک در خیابان پارک و مسجد حاج قاسم در خیابان طلوعی است.
وی با اشاره به قدمت تاریخی این بناهای مذهبی افزود: این مساجد دارای معماری سنتی و تلفیقی از طاق و تویزه که از خشت خام و آجر های خشتی ساخته شدند و و تاریخ ساخت این مساجد به دوره قاجاریه برمیگردد .
جلیلی اضافه کرد: سه مسجد دیگر نیز شامل مسجد روستای امامزاده خاتون و مسجد و تاریخی روستای ننج و مسجد ضربعلی است و یک مسجد دیگر در روستای توجغاز تاریخی است اما ثبت ملی نشده ا است.
جلیلی گفت: کارهای مرمتی مساجد شهر ملایر در سنوات گذشته انجام شده است و مشکل خاصی ندارند تنها مسجد حاج قاسم سال گذشته رطوبتی داشت که امسال به رطوبت آن نیز حل شده است و کار ساماندهی آن انجام شده است.
جلیلی تصریح کرد: در سالهای گذشته نیز کار اصولی و بازسازی مسجد پارک انجام شده و در حال حاضر مشکلی ندارد و هزینههای جانبی کمی نیاز داردو در حال حاضر همه مساجد تاریخی شهرستان فعال هستند.
نظر شما