به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «کوروش فرزین» امروز (شنبه ۱۱ آبان) در همایش گرامیداشت هفته سلامت در خوزستان، با بیان اینکه تصور اینکه سازمان بیمه سلامت و تامین اجتماعی اعتبارات مربوط به درمان را در جای دیگر هزینه کنند، وجود ندارد اظهار کرد: دولت سیاست های حمایتی خود را از طریق بیمه های درمانی یا مستمری برای پوشش آحاد جمعیت کشور اعمال می کند.
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت کشور با بیان اینکه در سنوات ابتدایی طرح تحول نظام سلامت حدود ۱۱ میلیون نفر تحت حمایت صندوق همگانی سلامت قرار گرفتند افزود: بدون شک در سطح کشور به این میزان افراد محروم و کم برخوردار نداریم؛ حدود ۱۰ الی ۱۵ درصد از کاهش فرانشیز پرداختی بیمه شدگان بر دوش اعتبارات طرح تحول نظام است.
وی بر همکاری بیمه های درمانی پایه، طرح تحول نظام سلامت و دانشگاه ها تاکید کرد و ادامه داد: حدود ۶۰ درصد هزینه های سازمان مربوط به حوزه بستری بیمار است که در مراکز دولتی و دانشگاهی هزینه می شوند.
فرزین اضافه کرد: در سال گذشته هزینه دارویی سازمان حدود ۲۲ هزار میلیارد ریال بوده که از این مقدار ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال ناشی از تجویز دارو در مراکز دولتی بوده و میانگین هر نسخه دولتی ۹۰۰ هزار ریال است.
وی با اشاره به اینکه در سال ۹۷ حدود ۱۶ هزار میلیارد ریال تجویز دارو در بخش خصوصی داشتیم که میانگین هر نسخه در بخش خصوصی ۳۶۰ هزار ریال بود تصریح کرد: بیماران پر هزینه و نیازمند عمدتا در بخش دولتی سرویس می گیرند که باعث هزینه های سنگین بر دوش بخش دولتی می شود.
وی عنوان کرد: در سال ۹۷ تفاهم نامه هایی میان سازمان بیمه سلامت و دانشگاه های علوم پزشکی در سطح وزارت بهداشت اتفاق افتاد که مجبور شدیم بر اساس بودجه تخصیص داده شده در سقف بودجه مصوب به راه خود ادامه دهیم که دانشگاه ها با ارائه راهکارهای مدیریت منابع و مصالح در خصوص تجویز دارو و خدمات کیلینیک نتایج مطلوب را حاصل کردند.
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت کشور با بیان به اینکه هزینه های درمان سرپایی به صورت مکانیزه محاسبه می شوند اذعان داشت: در سال های اخیر مشکل اطلاعات بیمارستانی در سطح ۲ و ۳ وجود دارد.
وی ابراز امیدواری کرد: تا پایان سال جاری اکثر بیمارستان های کشور به صورت الکترونیک تبادل اسناد داشته باشند و عملکرد مراکز برای مدیریت و تخصیص منابع بین مراکز درمانی و دانشگاه ها شکل نظامندی به خود بگیرد.
فرزین با اشاره به اینکه استحقاق سنجی به ۲ صورت پایه و تکمیلی انجام می شود خاطر نشان کرد: افرادی که دارای چند پوشش بیمه ای هستند، در پروژه استحقاق سنجی پایه و تکمیلی از طریق کدملی بیمه شده می توان فهمید تحت پوشش کدام بیمه صندوق پایه است.
وی با بیان اینکه در استحقاق سنجی تکمیلی با استعلام گرفتن از مرکز درمانی می توان فهمید که این مرکز دارای قرارداد است یا خیر یاد آور شد: همچنین می توان فهمید بر اساس درخواستی که برای فرد می کند طبق قرارداد فی ما بین با مرکز امکان ارائه خدمت در مرکز وجود دارد یا خیر.
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت کشور بیان کرد: در خوزستان از ابتدای طرح استحقاق سنجی تاکنون بیش از ۳۱۲ هزار نفر هم پوشانی شناسایی شده اند و این همپوشانی شامل تفاهم نامه بین سازمان بیمه سلامت و سازمان های مختلف تامین اجتماعی است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس برنامه قانون ششم سازمان موظف بوده در سال اول برنامه و طی برنامه ششم توسعه، پایگاه اطلاعات بیمه شدگان کشور در سازمان بیمه سلامت را راه اندازی کند یاد آور شد: حدود ۷۰ درصد زیرساخت های لازم انجام شده و امیدواریم تا پایان سال ۹۸ بتوانیم این پایگاه را به بهره برداری برسانیم.
فرزین تصریح کرد: حدود یک میلیون و ۴۳۸ هزار نفر در خوزستان کد HID گرفته اند که بر اساس استحقاق سنجی در مراکز درمانی این کد برای ارائه خدمت است.
وی با تاکید بر اینکه در مراکز درمانی نیازی به ارائه دفترچه وجود ندارد اضافه کرد: امکان استحقاق سنجی با کدملی در مرکز درمانی بیمه بودن فرد مشخص و بعد از دریافت کد HID و پس از تایید کد توسط کارشناسان، ارائه خدمت بدون نیاز به دفترچه قابل انجام است.
وی با بیان اینکه در خوزستان یک هزار و ۶۶۴ مرکز در سطح یک باید به سیستم استحقاق سنجی متصل شوند عنوان کرد: در حال حاضر ۶۷۹ مرکز در بحث استحقاق سنجی فعال هستند و سعی بر این است تا پایان سال جاری، تمام مراکز به حوزه استحقاق سنجی متصل شوند.
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت کشور ادامه داد: در سطح دوم و سوم یک هزار و ۸۱۸ مرکز وجود دارد که از این مقدار ۳۷ مرکز بیمارستانی بوده و به سیستم متصل هستند و حدود ۱۵۰ مرکز در پروسه نسخه الکترونیک به استحقاق سنجی وصل شده اند.
وی با اشاره به اینکه بعد از استحقاق سنجی، هوشمند سازی سیستم و نحوه دریافت خدمات افراد انجام می شود گفت: این پروژه مربوط به نسخه الکترونیک است و گزارشات زیادی در خصوص نسخه الکترونیکی در سطح کشور و خوزستان داریم .
فرزین در پایان اظهار کرد: قرار بر این است حدود ۳۰ درصد شهرستان های کشور به پروژه نسخه نویسی الکترونیکی ملحق شوند که در جامعه هدف این پروژه، ۵۰ درصد پزشکان و ۱۰۰ درصد سایر موسسات بوده است.
نظر شما