قیمت دارو به طور نسبی فریز شده است/ افزایش قیمت ها نباید از جیب مردم باشد

امینی فرد با بیان اینکه قیمت دارو به طور نسبی در طول چند سال اخیر فریز شده است، گفت: اگر قرار است ما افزایش نسبی در قیمت دارو داشته باشیم، این نباید از جیب مردم پرداخت شود.

«محمد نعیم امینی فرد» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به قیمت دارو و همچنین بحث صادرات دارو گفت: ما در طول چند سال اخیر به نوعی افزایش خفیف در قیمت دارو داشتیم. می شود گفت قیمت دارو به طور نسبی فریز شده است ولی با توجه به اینکه ما آثار تورمی شدیدی را در طول دو سال اخیر تجربه کردیم علیرغم اینکه نرخ مواد اولیه ای که برای داروسازی مورد استفاده قرار می گیرد با ارز دولتی وارد می شود، باید در نظر بگیریم که بسیاری از فاکتورهایی که در فرایند داروسازی و تهیه دارو و پخش آن موثر بوده است، دقیقا از فاکتورهای تورم زا تبعیت کرده است.

 

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نرخ مواد اولیه سهم مشخصی در قیمت تمام شده دارو دارد. اگر به رغم افزایش فاکتورها و قیمت تمام شده دارو ما در نهایت قیمت را فریز کنیم، این علامت منفی برای تداوم تولید همچنین سرمایه گذاری در این بخش است.

 

وی ادامه داد: اگر قرار است افزایش حساب شده و جزیی در قیمت دارو انجام شود، این باید بر اساس مطالعات مشخص انجام شود و مکانیسمی را پیش بینی کنیم که این افزایش قیمت از جیب مردم بالاتر نرود و تنها راه اش این است که بیمه ها را تجهیز منابع کنیم و مجلس و دولت با این تجهیز منابع حفاظت مالی از مردم به ویژه دهک های پایین داشته باشند.

 

امینی فرد تاکید کرد: می توان با افزایش جزیی قیمت دارو در حد قابل قبول نظر موافق داشت که البته این نیز آثار مثبت می تواند داشته باشد و سرمایه گذاری را در این بخش تشویق و مورد حمایت قرار دهد و چرخه تولید را به نحوی به حرکت درآورد که با توجه به توانی که ما در داروسازی داریم و با توجه به بازار 400 میلیونی که در منطقه وجود دارد و بهبود نسبی که در کیفیت داروهای ایرانی در طول چند سال اخیر به وجود آمده است، مجموعا صنعت داروسازی داخل را متحول کنیم.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: البته این کار باید با شرط حفاظت مالی مردم و به ویژه دهک های پایین جامعه صورت گیرد./

کد خبر 848963

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha