نیاز ثانویه ای که جوانان روستاهای فاروج را به ارتفاعات می کشاند

با ایجاد زیرساخت های توسعه ای، حالا در بعضی از روستاها،نیازهای ثانویه ای مثل آنتن دهی تلفن همراه، اینترنت در شمار نیازهای اولیه و مطالبات آنان قرار گرفته و جوانان برای دستیابی به این خواسته، گاهی سرما و گرمای حضور در ارتفاعات روستا را به جان می خرند.

 خبرگزاری شبستان _ فاروج؛ در حالی که تا چند سال پیش، دغدغه اصلی اهالی مناطق روستایی شهرستان فاروج آب آشامیدنی، تامین آب زمین های کشاورزی و امکانات رفاهی اولیه چون گاز بود ولی به رغم برطرف نشدن بسیاری از آنها، حالا فصل مشترک مطالبات شمار زیادی از روستاهای شهرستان در کنار آن خواسته ها، پوشش تلفن همراه و اینترنت پرسرعت است. و حالا یکی از تصاویر تکراری در روستاها، اجتماع جوانان بعد از کار روزانه در ارتفاعات و محل هایی است که آنتن دهی تلفن همراه و استفاده از اینترنت ممکن است.

 

مهاجرت معکوس در روستاهایی که دیر زمانی کم جمعیت به شمار می رفتند و حالا بر تعداد خانوارهای آن افزوده شده یا در روستاهای پرجمعیت و مراکز دهستان همچون چری، خرق، مایوان و..  مطالبه استفاده از تلفن همراه و خدمات اینترنت را افزایش داده است، جوانانی که برای کار به شهرهای بزرگ مهاجرت کرده بودند و به شیوه زندگی شهری خو گرفته اند، در برگشت به روستا، همان نیازها را در کنار زندگی روستایی مطالبه می کنند.

 

گردشگران و مسافرانی که روستاهای استاد، خسرویه و اسفجیر مقصد گذراندن یک یا چند روز استراحت و تفریحشان است، از نبود امکان  اینترنت یا تلفن همراه گلایه مند می شوند.

 

یکی از گردشگران روستای استاد گفت: وقتی روستا سیمای زیبا، امکاناتی مانند آب، برق، گاز، معابر زیبا و زیرساخت های خوب برای کشاورزی و دامپروری داشته باشد قطعا زندگی در آن دلنشین و مردم هم سکونت در این مناطق را به زندگی شلوغ و با آلودگی های زیست محیطی شهری ترجیح می دهند.

 

مسعود باقری افزود: از سویی روستاهایی که دارای امکانات گردشگری هستند ظرفیت دو چندانی برای رونق اقتصادی دارند و بهره برداری از این ظرفیت ها در سایه ایجاد زیرساخت ها فراهم می شود.

 

وی گفت: روستای استاد شهرستان فاروج دارای ظرفیت های گردشگری بالایی در بخش های طبیعت گردی، گیاهان دارویی، خوردنی ها و... است و مقصد بسیاری از گردشگران است اما در نبود زیرساخت های ارتباطی همچون پوشش دهی تلفن همراه و اینترنت، محدودیت هایی ایجاد می شود.

 

این گردشگر با اشاره به اینکه کل بخش کشاورزی کشور در روستاها تعریف می شود و ارزش محصولات کشاورزی در اقتصاد کشور بسیار بالاست، افزود: برای اینکه روستاها کانون  تولید بماند باید زیرساخت های لازم ایجاد شود.

 

باقری افزود: بعد از تامین نیازهای اولیه همچون، آب، برق، گاز و... حالا قطار توسعه این روستاها در تقویت زیرساخت‌های اقتصادی، فرهنگی و ارتباطی چون اینترنت  باید تداوم یابد.

 

یکی از اهالی روستای استاد هم گفت: با توجه به پراکندگی باغات این روستا، وجود پوشش تلفن همراه بسیاری از کارها را به ویژه در زمان برداشت محصول و کارهای کشاورزی می تواند آسان کند.

 

علی فتحی افزود: از سویی گردشگرانی هم که به این روستا مراجعه می کنند از نبود پوشش تلفن همراه گلایه مند هستند و این روند می تواند بر حضور گردشگران تاثیر گذار باشد.

 

یکی از جوانان روستای ریزه در این خصوص گفت: بعد از اتمام ساعت کار کشاورزی با توجه به ضعیف بودن آنتن دهی تلفن همراه، ناگزیر جوانان به سمت ارتفاعات روستا می روند تا بتوانند از خدمات اینترنت و تلفن همراه استفاده کنند.

 

احمد سلیمی افزود: در یکی از سفرهای نماینده شهرستان به روستا، وعده محقق شدن این مطالبه به جوانان داده شد اما همچنان محروم از این ظرفیت هستیم.

 

یکی از اهالی روستای خیرآباد هم گفت: آنتن دهی تلفن همراه در این روستا بسیار ضعیف است، سرعت اینترنت خانگی هم به تناسب پایین، و در سطح روستا نقاط کور بسیار زیاد است و برای استفاده از تلفن همراه باید مکان را تغییر دهیم.

 

برات جوادی که رییس شورای اسلامی روستای خیرآباد هم هست افزود: در زمان حضور مسئولان شهرستانی و استانی این مطالبه مردم را اطلاع رسانی کرده ایم اما همچنان در پوشش تلفن همراه با مشکل مواجه هستیم و نیاز است این بخش در این روستا و حتی روستاهای همجوار تقویت شود.

 

یکی از اهالی روستای چری هم گفت: این روستای پرجمعیت، مرکز دهستان فاروج است اما اینترنت آن بسیار ضعیف است.

 

فقط ۱۱ روستای بخش مرکزی فاروج از خدمات اینترنت بهره مند است

معاون فرماندار فاروج گفت: از ۵۹ روستای بخش مرکزی شهرستان، ۹۸.۶۷ درصد جمعیت  ۵۹ روستای بخش مرکزی از تلفن خانگی برخوردارند و ۲۳ روستا هم دارای پوشش تلفن همراه است.

 

رضا قاسم زاده افزود: از ۲۳ روستای دارای پوشش تلفن همراه بخش مرکزی، ۱۱ روستا از خدمات اینترنت بهره مند است.

 

وی با اشاره به اینکه  پوشش تلفن همراه روستای هدف گردشگری استاد هم در حال انجام است، بیان داشت: تا پایان امسال برخورداری سه روستای دیگر هم پیش بینی شده بود اما تاکنون هیچ برنامه  عملیاتی در خصوص این روستاها اعلام نشده است.

 

قاسم زاده با اشاره به اینکه در بخش خبوشان شهرستان فقط روستای قلعه صفا بی بهره از پوشش تلفن همراه است، گفت: سه روستا در بخش خبوشان محروم از اینترنت همراه اول و  چهار روستا محروم از اینترنت (ای دی اس ال) است.

 

جمعیت برخوردار از تلفن همراه در شهرستان فاروج به ۸۴ درصد رسیده است

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان شمالی هم گفت: ۵۹ درصد روستاهای شهرستان فاروج دارای پوشش تلفن همراه هستند.

 

علی مرتضوی افزود: ۷۵ روستای شهرستان فاروج از تلفن ثابت برخوردار شده است که این تعداد ۸۶ درصد روستاهای شهرستان را شامل می شود.

 

وی با اشاره به اینکه از ۸۷ آبادی شهرستان، ۷۰ روستا جمعیت بالای ۲۰ خانوار دارد، افزود: ۱۲ روستا مشمول توسعه تلفن ثابت (از بستر فاز اول یو. اس. او) هستند.

 

وی گفت: با تامین اعتبار در مرحله دوم و سوم طرح (یو. اس. او) چهار روستای قره چشمه، امیرآباد، آرمود آقاچی و قلعه صفا با جمعیت هزارو ۲۳۱ نفر مشتمل بر ۳۷۱ خانوار، تحت پوشش تلفن و اینترنت همراه قرار می گیرند.

 

مرتضوی، روستاهای دارای پوشش کامل تلفن همراه بالای ۸۰ درصد را،  ۵۱ روستا در شهرستان عنوان کرد و گفت: چهار روستای شهرستان هم دارای پوشش مناسب تلفن همراه بین ۵۰ تا ۸۰ درصد هستند.

 

وی با اشاره به اینکه ۳۵ روستای شهرستان دارای اینترنت است، افزود:  این تعداد شامل ۴۰ درصد روستاهای شهرستان می شود.

 

مرتضوی گفت: ۱۲ روستای شهرستان از اینترنت پرسرعت ( ای. دی. اس. ال) برخوردار شده اند و ۳۱ روستا هم دارای اینترنت پرسرعت بیسیم های وب شده است.

 

وی تکمیل پوشش اینترنت پرسرعت به ۴۴۸ روستای استان را از برنامه های در دست اقدام عنوان کرد و گفت: این طرح در قالب خرید خدمات الکترونیک برای متقاضیان در روستاهای فاقد این امکان تعریف شده که از این محل ۴۴ روستای شهرستان با اعتبار ۱۱ میلیارد و ۱۳۴ میلیون و ۴۵۳ هزار ریال برخوردار می شوند.

 

 

کد خبر 848941

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha