به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز ۱۱ آبان به شرح زیر است:
اتاق اصناف تهران عامل اصلی موثر بر کاهش قیمت ها است
«خسرو ابراهیمی نیا» شب گذشته (جمعه 10 آبان) در گفتگوی 18 و 30 دقیقه شبکه خبر سیما درباره نقش اصناف در روند کاهشی قیمت ۵۳ قلم کالای پرمصرف با اشاره به اینکه عامل اصلی موثر بر کاهش قیمت ها، نقش اتاق اصناف تهران، اتحادیه های زیر پوشش اتاق و اعضای واحدهای صنفی است که در تهران و کشور حضور دارند، گفت: در روند کاهش قیمت ها، آمار و رقم جایگاه خاص خود را دارد که در این بررسی ۸۳ قلم کالا از تیرماه روند کاهشی داشته و جلوی افزایش قیمت نیز گرفته شده است.
نائب رئیس اتاق اصناف تهران با بیان اینکه عناصر مختلفی در کاهش قیمتها نقش دارند، افزود: یک از عنصرهای اساسی اتاق اصناف اتاق تهران، اتحادیههای زیر پوشش اتاق و اعضای واحدهای صنفی است که در تهران و کشور حضور دارند. با توجه به ۸ هزار واحد صنفی در کشور، یک واحد صنفی مثل بازار میتواند با توازن عرضه و تقاضا قیمتها را کنترل کند.
رصد مستمر قیمت در سامانه کنترل قیمت ۱۲۴.ir به صورت روزانه انجام میشود
«مهرداد ایزدی» شب گذشته (جمعه 10 آبان) در گفتگوی 18 و 30 دقیقه شبکه خبر سیما درباره عوامل موثر در کاهش قیمت ها با اشاره به اینکه سازمان حمایت در بانک قیمتی با حضور کارشناسان قیمت ۱۳۰ قلم کالا را هر روز به صورت مستمر پیگیری و در سامانه ثبت میکند، گفت: گزارش ۱۰۰ قلم کالا را داریم که برای مراجع ذی ربط ارسال میشود که این اطلاعات قیمتی به بانک مرکزی و مرکز آمار به بررسی قیمتها در سطح کشور کمک میکند.
مدیر کل دفتر مطالعات و برنامه ریزی سازمان حمایت با بیان اینکه در سال ۷۴ به دلیل خلا در وزارت بازرگانی، نیاز به رصد مستمر بود، افزود: امروز نیز سامانه ۱۲۴.ir را داریم که در این سامانه قیمت کالاهای مورد نیاز مردم به صورت مستمر و روزانه رصد میشود. در بررسی قیمتها گزارش روزانه ارائه میشود. همچنین تغییرات یک روز به نسبت میانگین روز قبل از آن را داریم و مقایسه تغییرات در یک هفته را نیز بررسی میکنیم.
وی با اشاره به اینکه طیف وسیع کالاهای دیگر متناسب با نیاز کشور نیز در سامانه رصد میشود، گفت: در مقطع بررسی شده ۵۳ کالا از ۱۰۰ قلم کالا کاهشی بوده و ۱۸ قلم کالا تغییری نداشته است. این گزارش قیمت روز ۲۴ مهرماه به نسبت متوسط ماه قبل بوده است که تغییرات اعلام شده است.
مدیر کل دفتر مطالعات و برنامه ریزی سازمان حمایت افزود: بیشترین میزان افزایش مربوط به جوجه یک روزه و خیار و چند مدل تیرآهن بوده و کاهش نیز به سیب زمینی اختصاص داشته است که در آن روز ۳۴ درصد کاهش قیمت داشته است.
افزایش نسبی قیمت طلا و سکه/نرخ رسمی یورو کاهش و پوند افزایش یافت
امروز (شنبه 11 آبان) هر گرم طلای 18 عیار 403 هزار و 700 تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی 1511 دلار، سکه بهار آزادی طرح جدید 3 میلیون و 957 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 60 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 260 هزار تومان و سکه یک گرمی 810 هزار تومان ارزشگذاری شده است.
همچنین امروز (شنبه 11 آبان ماه) در بازار آزاد ارز دلار 11 هزار و 280 تومان، یورو 12 هزار و 600 تومان، پوند 14 هزار و 620 تومان، درهم امارات 3085 تومان، لیر ترکیه 1995 تومان، یوان چین 1610 تومان، دلار کانادا 8670 تومان و دلار استرالیا 7810 تومان معامله می شود.
این در حالی است که (پنجشنبه 9 آبان) هر گرم طلای 18 عیار 398 هزار و 900 تومان و هر انس در بازار جهانی 1494 دلار ارزشگذاری شده بود. همچنین سکه بهار آزادی طرح جدید 3 میلیون و 907 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 25 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 230 هزار تومان و سکه یک گرمی 820 هزار تومان بود.
(9 آبان) در بازار آزاد ارز دلار 11 هزار و 230 تومان، یورو 12 هزار و 550 تومان، پوند 14 هزار و 560 تومان، درهم 3070 تومان، لیر ترکیه 1970 تومان، یوان چین 1600تومان، دلار کانادا 8630 تومان و دلار استرالیا 7750 تومان بود.
بانک مرکزی نرخ ۴۷ ارز را برای امروز اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۱۴ ارز مانند یورو نسبت به روز پنجشنبه کاهش و قیمت ۲۵ واحد پولی دیگر مانند پوند افزایش یافت؛ نرخ دلار و ۷ ارز دیگر نیز ثابت ماند.
ورود فناوریهای جدید به شبکه بانکی
محمد فیضی با بیان اینکه الکترونیکی شدن همه امور در حوزه شبکه بانکی توانسته علاوه بر کاهش هزینه ها به افزایش دقت نظر کابران کمک کند، گفت: با توجه به پیشرفت های اخیری که رخ داده انتظار می رود بانک ها به جای توسعه شعب فیزیکی بر رونمایی از فناوری های جدید تمرکز کنند.
نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اساس ورود تکنولوژی در عرصه های مختلف کاهش هزینه ها و بهره وری بیشتر است، افزود: خوشبختانه در سال های اخیر همسو با سیستمی شدن امور در شبکه بانکی بی عدالتی در ارایه تسهیلات و همچنین مفاسد اقتصادی کاهش چشمگیری یافته است.
فیضی با بیان اینکه سرمایه گذاری در مسیر رشد هر چه بیشتر تکنولوژی های بانکی به مثابه هزینه نیست، تصریح کرد: در کشورهای پیشرفته با رونمایی از فناوری های جدید در حوزه بانکی توانسته اند اقتصادی به نسبت در خور و متعالی رقم بزنند.
الزامات فروش آنلاین طلا/ نیازمند زیرساخت و فرهنگسازی هستیم
سیدحجت شفایی درباره الزامات فروش آنلاین طلا، گفت: این موضوع نیازمند ایجاد ساختارهای لازم و فرهنگسازی است و باید در ابتدا زیرساختهای آن در کشور فراهم شود.
وی خاطرنشان کرد: دنیا در حال رفتن به سمت استارتآپها و خرید و فروشهای اینترنتی است. درباره فروش طلای آنلاین نیز نمیتوان مقاومت کرد ولی این موضوع نیازمند فراهم شدن زیرساختهای لازم، ساختار مناسب و فرهنگسازی است.
فروش ۳۰ میلیارد تومان سفته و برات در پایتخت
بر اساس آمار بانک مرکزی بالغ بر ۵ میلیارد و ۲۳۰ میلیون تومان سفته و برات در شهریورماه ١٣٩٨ در شهر تهران فروخته شد که در مقایسه با ماه قبل ۷ درصد کاهش و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۷ درصد افزایش داشته است.
همچنین در شش ماه اول سال ١٣٩٨ بالغ بر ۳۰ میلیارد و ۴۰ میلیون تومان سفته و برات در شهر تهران فروخته شد که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل ۳۵.۷ درصد افزایش نشان میدهد.
طبق آمار شعبه واخواست دادگستری استان تهران در شهریورماه ١٣٩٨ معادل ۴۰۰ برگ سفته و برات به مبلغی معادل ۹ میلیارد و ۷۰ میلیون تومان در شهر تهران واخواست شد. در این ماه شاخصهای تعداد و مبلغ سفته و برات واخواست شده به ترتیب به اعداد ۴۸ و ۴۹.۲ رسید که در مقایسه با ماه قبل از لحاظ تعداد و مبلغ به ترتیب ۵۰.۱ درصد و ۳۲.۳ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۳۳.۳ درصد و ۷.۲ درصد کاهش داشته است.
شاخص متوسط مبلغ یک برگ سفته و برات واخواست شده در شهریورماه ١٣٩٨ به عدد ۱۰۲.۴ رسید. عدد شاخص مذکور در شهریورماه ١٣٩٧ معادل ۷۳.۶ بوده است. در شش ماه اول سال ١٣٩٨ معادل ۳ هزار و ۴۰۰ برگ سفته و برات بـه مبلغی معادل ۷۱ میلیارد و ۵۷۰ میلیون تومان در شهر تهران واخواست شد.
کاهش ۴۰ درصدی ارزش معاملات بورس
در پایان معاملات هفته منتهی به ۸ آبان ماه ۹۸، شاخص کل با ۳۸۵۳ واحد افزایش معادل ۱.۲۶ درصد نسبت به هفته قبل، به رقم ۳۰۹.۶۶۱ واحد رسید.
رشد ۴ درصدی شاخص کل هم وزن
بر اساس این گزارش، شاخص کل هم وزن با ۳۷.۳۷ واحد افزایش معادل ۴.۶۲ درصد به ۸۴.۵۶۲ واحد را به نمایش گذاشت.
صعود همزمان شاخص بازار اول و دوم
از سویی دیگر، شاخص بازار اول با ۲۶۱۸ واحد افزایش به ۲۲۵.۸۷۵ واحد و شاخص بازار دوم با ۸.۶۵۹ افزایش به ۶۲۷.۷۸۱ واحد رسید و به این ترتیب شاخص بازار اول با ۱.۱۷ درصد و شاخص بازار دوم با ۱.۴۰ درصد افزایش نسبت به هفته قبل همراه شدند.
کاهش ۴۰ درصدی ارزش کل معاملات
در همین حال، در ۳ روز کاری هفته گذشته، ارزش کل معاملات اوراق بهادار به ۳۰.۹۱۸ میلیارد ریال بالغ شد که نسبت به هفته قبل ۴۰ درصد کاهش یافت.
در ضمن تعداد ۷.۰۸۲ میلیون انواع اوراق بهادار در بیش از یک میلیون و ۱۵۶ هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت و به ترتیب ۴۱ درصد و ۱۲.۸ درصد کاهش را نسبت به هفته گذشته تجربه کردند./
نظر شما