مدیریت مساجد نیازمند برنامه ریزی منسجم است

استاندار قم با بیان اینکه کمک های فرهنگی به مساجد باید هدفمند باشد،گفت: مدیریت مساجد نیازمند برنامه ریزی منسجم است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین محمد حسین موسی پور، استاندار قم امروز (29 آبان)در جلسه بررسی اعتبارات فرهنگی مساجد استان طی سخنانی به مشکلات فعلی در ساختار مدیریت و اداره مساجد کشور و استان اشاره و بر لزوم اصلاح این روند بر اساس تدبیر و برنامه ریزی منسجم تاکید کرد.


وی با اشاره به ضرورت تقسیم کار اساسی بین مراکز و دستگاه های متولی در امر مدیریت مساجد گفت: تاکنون طرح ها و برنامه هایی در خصوص حل مشکل مدیریتی مساجد و تفکیک وظایف دستگاه های متولی، پیش بینی و اجرا شده است اما کماکان مشکلات به قوت خود باقی است.


استاندار قم افزود: بر اساس تقسیم بندی انجام گرفته، امور سخت افزاری شامل برنامه های عمرانی و مباحث مربوط به هیئات امنا مساجد استان، به اداره کل اوقاف و امور خیریه و فعالیت های نرم افزاری و برنامه ایی مساجد به دستگاه های فرهنگی اداره کل تبلیغات و فرهنگ و ارشاد اسلامی واگذار خواهد شد.


حجت الاسلام والمسلمین موسی پور به حمایت های ویژه از مساجد استان در سال های اخیر اشاره و تصریح کرد: در طول چند سال اخیر دولتهای کمک ها و حمایت های مادی و معنوی چشمگیری در جهت احیای مساجد و رونق فعالیت های فرهنگی مذهبی در سطح کانون ها و مراکز فرهنگی مساجد استان صورت گرفته است.


وی افزود: ساخت 40 مسجد شهری و روستایی با اعتبارات دولتی و کمک های مردمی امسال آغاز خواهد شد.


وی با اشاره به این که در طول تاریخ مردم و خیرین همواره در کمک به عمران و آبادانی مساجد نقشی مؤثر و محوری داشته اند افزود: اعتبارات دولتی نباید باعث کمرنگ شدن این نقش و کاهش انگیزه های مردم و خیرین برای کمک به این امر مقدس و خیر شود.


استاندار قم با تاکید بر این که با وجود کمک های دولتی و مشارکت مردمی، هنوز کمبود مساجد در بسیاری از نقاط کشور از جمله استان قم به شدت احساس می شود خاطرنشان کرد: احیای جهاد مسجد سازی و جلب مشارکت و تقویت انگیزه های مردمی باید مد نظر دستگاه های فرهنگی قرار گیرد.


حجت الاسلام والمسلمین موسی پور لزوم توجه به مساجد محوری را یادآور شد و با اشاره به ظرفیت های خوب مساجد کشور گفت: کلیه فعالیت ها و برنامه های فرهنگی که قابلیت اجرای آن ها در مساجد وجود دارد باید به سمت مساجد سوق داده شوند و مسجد محوری رویکرد اصلی برنامه های فرهنگی باشد.


وی با اشاره به حجم بالای نیازهای مساجد استان و محدودیت اعتباری، لزوم اولویت سنجی و توزیع هدفمند اعتبارات این بخش را خواستار شد.


استاندار قم با اشاره به حجم مشکلات و محدودیت اعتبارات و کمک ها گفت: باید کمک به مساجد استان هدفمند و بر مبنای نیازها و اولویت های واقعی این مراکز باشد.

 

پایان پیام/

کد خبر 84892

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha