به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «کوروش کمالی سروستانی» نمایشگاه موسسه باستان شناسی آلمان را تجربهای بسیار با ارزش عنوان کرد و گفت: این نمایشگاه بیست سال پیش با عنوان «فرهنگ آلمان» هم تکرار شد ولی نکته مهم درباره علاقه ایران به آلمان ارتباط بزرگان باستان شناسی آلمان با تخت جمشید است.
رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس افزود: باستان شناسان آلمانی در دورانی از قاجار کار را شروع کردند و در دوره پهلوی اول آن را به پایان بردند.
وی اضافه کرد: ایران باستان پیوندی بین فرهنگ آلمان وایران برقرار کرده است که هنوز هم ادامه دارد و این نمایشگاه نمونه ای از آن است.
«اشتفان رایتزر» نیز با بیان اینکه این نمایشگاه نشان دهنده همکاری نزدیک فرهنگی ایران و آلمان است، عنوان کرد: زمینه باستانشناسی در این کشور به گذشتههای دور بازمیگردد و مبنای آنچه را تشکیل میدهد که روابط فرهنگی دو کشور را غنی میکند.
رایزن فرهنگی آلمان در ایران، این نمایشگاه را کوچک اما پرمحتوا خواند و گفت: به فعالیت پربار و پر ثمر سازمان باستان شناسی فعال در تهران که ۵۸ سال قدمت دارد افتخار میکنیم.
وی با اشاره به اینکه این همکاری یک طرفه نیست، ابراز کرد: در تلاش هستیم در نگهداری آنچه در ایران کشف میشود، بکوشیم و در قالب آموزشهایی روش صیانت از آثار باستانی را آموزش دهیم.
رایتزر ادامه داد: این موسسه فعالیت خود را با پرافتخارترین آثر باستانی ایران یعنی تخت جمشید آغاز کرده است و راهکارهایی برای حراست از این اثر باارزش، تعمیر و نگهداری آن برای آیندگان اندیشیدهایم.
برنامههای هفته فرهنگی آلمان در شیراز، جمعه ۱۰ آبانماه با افتتاحیه نمایشگاه «سفری به شرق: گوته و دیوان غربی- شرقی»، افتتاح نمایشگاه یافته های باستان شناسی آلمان و نقد و بررسی فیلم زندگی دیگران با حضور کارگردان این فیلم ادامه یافت.
نمایشگاه «سفری به شرق: گوته و دیوان غربی- شرقی» و نمایشگاه یافته های باستان شناسی آلمان در گالری تار وپود مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس برگزار شد تا ۱۳ آبانماه برقرار است.
نظر شما