به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، حجتالاسلام جعفر رحیمی ظهر امروز در خطبههای نماز جمعه شهر ابهر به هفته وقف اشاره و اظهار کرد: وقف، یک احسان ماندگار، یک صدقه جاریه و یک خیر مستمر است که در طول تاریخ حیات انسانی به صورت خدمت به دیگران، مساعدت به انسانها، و خیررسانی به همنوعان وجود داشته است.
امام جمعه ابهر با بیان اینکه همه ادیان الهی بر این سنت حسنه وقف تاکید فراوان دارند، افزود: دین اسلام نیز با تاکید بر احسان، ایثار، صدقه خیر، باقیات صالحات و بالاخره وقف تلاش کرده و انسانها را به مشارکت فراتر در مدیریت جامعه به ویژه در حوزه عمومی و امور عامالمنفعه ترغیب کند.
وی از موقوفه خواری بعضیها به ویژه دولتمردان انتقاد و تاکید کرد: چرا دین و آخرت خود را به دنیای دیگران میفروشید چرا با نیت واقفین محترم ستیز میکنید؟
رحیمی با اشاره به اسراف موجود در زندگی ایرانیها گفت: حدود ۳۰ درصد مواد غذایی در ایران ضایع میشود که این مقدار، معادل غذای ۲۱ میلیون نفر و ۶۰ درصد از درآمدهای نفتی کشور در بودجه سال ۹۵ است.
امام جمعه ابهر با بیان اینکه اتلاف محصولات کشاورزی ایران حدوداً دو برابر میانگین جهانی است، ادامه داد: فرهنگ سازی عمومی، ترویج آموزههای دینی، فراهم کردن زیرساختهای مناسب در عرصه تولید باکیفیت، بستهبندی و توزیع مواد غذایی، ایجاد صنایع تبدیلی برای محصولات کشاورزی و غذایی و ارزش افزوده آنها، تلاش برای صادرات مواد غذایی به بازارهای خارجی به ویژه بازارهای منطقهای؛ از راهکارهای حل این معضل است.
وی با اشاره به در پیش بودن 13 آبان ، روز ملی مبارزه با استکبار جهانی گفت: روز 13 آبان، روز ماندگار در تاریخ انقلاب عاشورایی ملت بزرگ ایران، روز پر پیام برای بشریت تحت ظلم و ستم طاغوتیان و یزیدیان زمان، روز فریاد و مبارزه و اقدام عملی علیه استکبار جهانی است.
رحیمی افزود: تبعید امام به ترکیه در 13 آبان 1343، کشتار دانشآموزان در 13 آبان1357 و تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در 13 آبان 1358، سه رویداد متفاوت بودند در این روز است، ولی هر یک در شکل دادن به حرکت انقلاب اسلامی نقش خاصی ایفا کردند.
امام جمعه ابهر به سخنان نسنجیده بعضی از مقامات و نمایندگان مجلس اشاره و با انتقاد شدید از این صحبتها گفت: ای کاش به جای ایراد گرفتن از تقویم، از جمله تعطیلی آخرین روز ماه صفر، غیرتی به خرج داده و در رابطه با تعطیلی کارگاههای تولیدی اظهار نظر میکردید و میگفتید چرا این کارخانهها و کارگاههای تولیدی را به این روز سیاه انداختهایم.
وی به نابسامانیهای اقتصادی کشور اشاره و تصریح کرد: به جای اظهار نظر در همه امور از خود سوال کنید، چرا اقتصاد کشور را به طرف نابودی بردید؟ چرا پول ملی و پاسپورت ایرانی را ذلیل کردید و در بعد بینالمللی چرا نوکر بی چون و چرای عوامل استکبار شدهاید، کاش میگفتید اقدامات قوه قضائیه در مبارزه با مفاسد اقتصادی نمایشی و انتخاباتی نیست، بلکه لوایح حقوق شهروندی و منع خشونت علیه زنان و امثال آن نمایشی و سیاسی است.
نظر شما