به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ غلامرضا انصاری امروز (۱۰ آبان) در نشست فعالان بخش خصوصی با سفرا و رایزنان خارجی گفت: مهمان نوازی کرمانی ها را از نزدیک لمس کردیم و امیدواریم این سفر به کارهای عملی ویژه ای در ارتباط با کشورهایی که از ظرفیت کرمان مطلع شدند؛ بشود.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه نمایندگان محور اصلی این تحرک و انگیزه شدند، افزود: بیش از 50 درصد از مراودات تجاری ما با همسایگان است و امتیاز بزرگی است که بعد از 40 سال یک راه درست انتخاب کردیم که راه مراوده با همسایگان است.
وی ادامه داد: همسایگان را در اولویت بگذارند که در این بازارها مزیت ها و دسترسی خوبی و نزدیکی های فرهنگی داریم بنابراین 15 همسایه در اولویت کاری ما هستند هرکجا شرایط مناسب بود نباید فرصت را از دست بدهیم.
انصاری در ادامه گفت: از موضوعاتی که تجار، چه کسانی که به دنبال واردات و صادرات هستند باید این نکته را مد نظر داشته باشند اینکه اساس مراوده براساس قرارداد حقوقی قوی و چهارچوب دار باشد؛ متأسفانه یکی از ضعف های ما توجه نکردن به قراردادهای قوی و چهارچوب دار است و استدعا دارم اتاق بازرگانی در بخش حقوقی تجار را مشاوره دهد که کمک می کند وقتی این افراد با مشکلاتی روبرو هستند آن را دنبال کنیم.
وی ادامه داد: به علت شرایط تحریم، مشکلاتی که تجار دارند این است که به دلیل نبود قرارداد چهارچوب دار، متضرر می شوند.
معاون اقتصادی وزارت امورخارجه در ادامه بیان داشت: دومین نکته تمرکز روی همسایگان است که این مراودات از مشکلات کمتری برخودار است ضمن اینکه قبل از هر تجارت ساز وکار، نقل و انتقالات مالی را تعیین کنیم و با همسایگانی که مراوده تجاری با آن ها داریم سعی داشتیم که از پول ملی استفاده کنیم و این نیاز ما را به نقل و انتقال بانکی کم خواهد کرد.
وی توصیه کرد: همسایه ها در اولویت باشند زیرا همسایگان توانمند و خوبی داریم؛ اولویت بعدی تجارت باید به کشورهایی باشد که دسترسی به آن ها از جهت انتقال پول و کالا، رفت و آمد، راحت است که اگر تجار توجه کنند کار راحت تر خواهد بود لذا کشف بازار های جدید و بازارها در حوزه های قابل دسترسی از اولویت های اتاق بازرگانی باید باشد.
انصاری در ادامه افزود: یکی از نقاطی که استان کرمان تجربه خوبی دارد، ساز و کارهای صادراتی است که امیدواریم سال آینده سال توسعه صادرات نامگذاری شود لذا آن چیزی که گام بعدی باید باشد بحث صادرات و بازاریابی است.
وی ابراز داشت: خوشبختانه کرمانی ها در حوزه پسته تجربیات خوبی دارند که باید این تجربه را گسترش و انتقال دهند؛ مأسفانه تصور در بعضی از حوزه ها این است که اگر تولید بالا رود حتماً صادرات به وجود می آید اما صادرات ابزار خود را دارد؛ باید سازو کارها را حمایت و ایجاد کنیم تا بتوانیم صادرات داشته باشیم.
معاون اقتصادی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه تولید بدون صادرات یعنی ورشکستگی، گفت: ما نباید فقط برای بازار ایران تولید را فزایش دهیم بلکه باید ضمن اینکه تولید را تشویق می کنیم بازاریابی و صادرات را نیز تشویق کنیم تا منافع تولید کننده در آن تضمین شود.
وی با اشاره به اینکه باید در کشور سازوکارها را تقویت کنیم، اظهار داشت: از نمایندگان استدعا دارم که به تجار این آموزش را بدهیم که تجارت را بدون سازوکار انجام ندهند؛ اگر برای صادرکنندگان صادراتی و شرکت ها و نهاد های صادراتی فکر اساسی نشود نگران این هستیم که تولید کنندگان ما با مشکلات جدی در سال های آینده مواجه شوند.
انصاری یکی از نقاط قوت و بسیار خوب کرمان را گردشگری دانست و گفت: خوشبختانه ایران در حوزه گردشگری ملی و بومی خود موفق بوده که سالانه دهها هزار نفر یا حتی میلیون نفر از بین استان ها رفت و آمد دارند که برای زیرساخت خوب گردشگری کمک می کند لذا آن چیزی که می تواند گردشگری را تقویت کند حمایت از رزیرساخت ها است.
معاون اقتصادی وزارت امورخارجه ضمن اشاره به اینکه نگین این سفر هتل رفسنجان بود که خوب و آبرومند بود گفت: با این وجود نباید انتظار داشته باشیم از سرمایه گذار که در شهرستان کوچک سرمایه خود را برای ساخت هتل بگذارد لذا داشتن هتل خوب یعنی زیربنای یک گردشگری است.
وی ادامه داد: زیباسازی شهرها زمینه گردشگری است و گردشگری بین المللی هدف اصلی ما است باید زیرساخت قوی داشته باشد که این موضوع امکانات شهرداری ها، بانک ها، فرمانداری ها را می خواهد تا فرصت برای سرمایه گذاران فراهم شود و خوشبختانه یکی از موضوعات نیروی بسیار خوب انسانی کرمان است؛ نیروهای بسیار فرهیخته با تجربیات خوب دارد.
وی در ادامه پیشنهاد داد: کشت فراسرزمینی یکی از فرصت هایی است که ایران در خارج از کشور دارد و دیگر اینکه تعادل در تجارت است که باید توجه ویژه شود.
نظر شما