زمان انتظار برای پرداخت بیمه ها به ۳ ماه کاهش یافت

موهبتی با اشاره به اینکه زمان انتظار برای پرداخت بیمه ها در گذشته ۱۴ ماه بود که اکنون به سه ماه کاهش یافته است، گفت: این زمان نیز برای ما پذیرفتنی نیست و باید بهبود یابد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «طاهر موهبتی» شب گذشته (پنجشنبه 9 آبان) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اینکه در بسته بیمه پایه ۲ هزار و ۴۵۰ قلم دارو، ۴۸۰۰ خدمت و ۴۸ هزار نوع تجهیزات پزشکی و لوازم مصرفی وجود دارد، گفت: این بسته توسط شورای عالی بیمه مشخص شده است. زمان انتظار برای پرداخت بیمه ها در گذشته 14 ماه بود که اکنون به سه ماه کاهش یافته است، البته این زمان نیز برای ما پذیرفتنی نیست و باید بهبود یابد.

 

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با بیان اینکه پرداخت های بیمه در مقایسه با گذشته بهتر شده است اما در مقایسه با شرایط اقتصادی کشور وضع مطلوبی نداریم، ادامه داد: وزارت بهداشت برای اجرای نسخه الکترونیکی در 235 شهرستان کشور شبکه اتصال را فراهم کرده است اما در زیرساخت های اجتماعی مقاومت وجود دارد.

 

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 75 درصد مطب ها بدون نرم افزار هستند، ادامه داد: تا پایان آبان زیرساخت فنی همه داروخانه ها و تا پایان سال زیرساخت فنی نسخه الکترونیکی در کشور فراهم می شود.

 

موهبتی با بیان اینکه اکنون برای 26 میلیون روستایی نظام ارجاع اجرا می شود، افزود: چهار هزار مرکز خدمات سلامت روستایی در کشور وجود دارد و به ازای هر چهار هزار نفر یک پزشک، ماما، دندان پزشک، 53 نوع آزمایش و 436 قلم دارو داریم.

 

وی با اشاره به اینکه 26 میلیون و 500 هزار نفر زیر پوشش نظام ارجاع روستایی قرار دارند، گفت: 18 هزار مرکز بهداشت روستایی؛ بیماریابی، پیشگیری و آموزش را به وسیله بهورزها انجام و گزارش را به مرکز خدمات ارجاع می دهند.

 

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با تاکید بر این نکته که اگر پرونده سلامت در کشور اجرا نمی شود چطور 430 راهنمای بالینی را اجرا می کنیم، گفت: با ایجاد زیرساخت های آی تی؛ تعداد دفعاتی که زنان باردار می توانستند سونوگرافی انجام دهند و تحت پوشش بیمه قرار بگیرند به سه بار کاهش یافته است و هزینه های بیمه در تصویربرداری از رتبه یک به ششم کاهش یافته است. در گذشته بیمه موظف بود هزینه همه سونوگرافی های دوران بارداری را هر تعداد که بود پرداخت کند.

 

موهبتی با اشاره به اینکه نرخ رشد مرکب سازمان بیمه سلامت از سال 90 تا سال 95 سالیانه 42 درصد افزایش هزینه بود که در سال 96 و 97 به پنج و نیم درصد کاهش یافت، گفت: هزینه های سال 97 به سال 96 نیز هشت درصد کاهش یافته است.

 

وی با بیان اینکه زیان انباشته در سال 95 چهار هزار و 400 میلیارد بود که اگر اوراق چاپ نمی شد این رقم به 12 هزار میلیارد افزایش می یافت، گفت: این یعنی 516 برابر حد نصابی که قانون تجارت برابر ماده 141 خود باید ما را منحل می کرد. اکنون زیان انباشته سازمان بیمه سلامت به نصف کاهش یافته است./

کد خبر 848670

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha