مواسات در جامعه اسلامی، اختلاف طبقاتی را نابود می‌کند/ نیمه ایمان در صبر و نیمه دیگر آن در شکر است

یک استاد حوزه علمیه گفت: اگر مردم جامعه اسلامی مواسات داشته باشند اختلاف طبقاتی رخ نمی‌دهد؛ اکثر انفاق‌های ما درباره آن چیزی است که دوست نداریم. امام زمان(عج) مواسات با برادر دینی را بسیار دوست دارند.

به گزارش خبرنگار گروه مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدمحمدباقر علوی تهرانی در جلسه درس اخلاق که مسجد امیر برگزار شد، درباره نشانه‌های ایمان از نظر پیامبر(ص) با استناد به آیه ۱۳۶ سوره نساء، گفت: ای کسانی که ایمان آوردید ایمان بیاورید؛ این نشان از آن دارد که ایمان برخی ادعایی، ظاهری و بازیگری است.

 

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه خداوند دعای اهل ایمان را مستجاب می‌کند، تصریح کرد: بسیاری از ما شرایط زمانی مثل شب جمعه و شرایط مکانی مثل زیر قبه امام حسین(ع) را رعایت می‌کنیم اما شرایط روحی و روانی را رعایت نمی‌کنیم به همین دلیل دعای ما مستجاب نمی‌شود.

 

حجت‌الاسلام و المسلمین علوی تهرانی با استناد به روایت‌های متعدد از پیامبر(ص) مبنی بر اینکه برای شناخت مومن واقعی علایمی وجود دارد، ابراز کرد: زیور ایمان عدالت است مومنان واقعی عادل هستند و در همه زمینه‌ها از آنها عدالت صادر می‌شود حتی در ابراز علاقه بر فرزندان خود عادل هستند؛ بالاترین حد عدالت در قضاوت است.

 

وی در ادامه با بیان اینکه مومن اهل مواسات و همدرد با مردم جامعه است، ابراز کرد: همه اهل ایمان مثل یک حقیقت و یک انسان هستند که اگر یکی گرفتار شود بقیه هم احساس درد می‌کنند؛ این جمله که مشکل مربوط به خودت است برای دین اسلام نیست.

 

حجت الاسلام علوی تهرانی افزود: مهمترین نوع مواسات در مال است، اگر مردم جامعه اسلامی این کار را انجام دهد اختلاف طبقاتی در آن رخ نمی‌دهد؛ اکثر ما انفاق داریم اما به شکل مواسات نیست و غالبا بخشش‌ها درباره آنچیزی است که دوست نداریم. امام زمان(عج) بسیار دوست دارد که درباره برادر مومن خود مواسات داشته باشید.

 

حجت‌الاسلام و المسلمین علوی تهرانی با بیان اینکه مومنان مترصد دفاع از جامعه اسلامی هستند، تاکید کرد: اهل ایمان با هم برادر و در خون با هم برابر هستند اگر به یکی ظلم شود بقیه آن را مرتفع می‌کنند. جامعه ایمانی طوری زندگی می‌کنند که خود ظلم را برطرف می‌کنند و اجازه نمی‌دهند کار به مراجع قانونی برسد.

 

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه مومنان اهل تلاش در عمل هستند، گفت: آنها در کارهایی که اندازه توان شان است تلاش می‌کنند و مشتاق به کارهایی هستند که در توان آنها نیست، همچنین اهل ایمان کم خرج و کم هزینه هستند دنبال تجملات و اشرافی گری یا اسراف نیستند.

 

وی با بیان اینکه مومن واقعی حُسن خُلق دارد، ابراز کرد: محبوب‌ترین انسان‌ها نزد خداوند خوش اخلاق‌ترین آنها است؛ به واسطه حسن خلق نماز و روزه آنها به عالی ‌ترین شکل پذیرفته می‌شود.

 

حجت‌الاسلام و المسلمین علوی تهرانی با بیان اینکه اهل ایمان یکدیگر را تحقیر نمی‌کنند، اظهار کرد: آنها فحاشی ندارند و بدزبان نیستند،گشاده با زبانشان لین، مهربان و اهل بخشش هستند.

 

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه اهل ایمان صبور و شاکر هستند، گفت: نیمه ایمان در صبر و نیمه دیگر آن در شکر است، طبق آیات قرآن تعداد کمی از بندگان شاکر هستند زیرا تعداد کمی از آنها مومن هستند.

 

وی با بیان اینکه مومنان اهل مدارا هستند، ابراز کرد:‌ آنقدر اهل ایمان مدارا کرده و هیچ لج‌بازی ندارند، مردم فکر می‌کنند آنها احمق هستند. همچنین، آنها اهل بزرگ‌منشی هستند اگر کسی کاری کرد به خطاکار فرصت می‌دهند.

 

حجت‌الاسلام و المسلمین علوی تهرانی با بیان اینکه مومن اهل توبه و زهد است، تاکید کرد: زهد بی‌رغبتی به دنیا است، زاهد خود در خانه خود مهمان می‌پندارد و روح خود را در بدن عاریه می‌داند، چه بسا انسان فقیر باشد اما زاهد نباشد.

 

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه مومن مهربان، باهوش، پاک دامن از طمع است، گفت: مومنان اهل چانه‌زنی نیستند راحت پول قرض داده و به بدهکار مهلت می‌دهند.

 

وی با بیان اینکه مومن اهل نیکی به پدر و مادر است، گفت: نیکی به پدر و مادر یعنی آنچه را دوست دارند پیش از به زبان آوردن انجام ‌دهید اگر به زبان آورد و انجام دادید احسان کردید.

 

حجت‌الاسلام و المسلمین علوی تهرانی با بیان اینکه مومن اهل صله رحم و ارتباط با خویشاوند است، تاکید کرد: صله رحم زیارت یا ضیافت نیست بلکه برطرف کردن مشکلات اقوام و خویشان است.

 

این استاد حوزه علمیه در پایان خاطرنشان کرد: مومنان اهل توبه، باوقار، متواضع  و راستگو هستند.

 

کد خبر 848619

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha