نظام مالی آمریکا نیازمند انصاف، عدالت و عقلانیت است

دکتر دهشیری در بررسی ابعاد و اهداف جنبش وال استریت از بعد فرهنگی و فکری تاکید کرد: این جنبش معتقد است که نظام مالی موجود باید بر مبنای انصاف و عدالت و عقلانیت اصلاح شود.

دکتر محمدرضا دهشیری، معاون آموزش و پژوهش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سومین نشست تخصصی بررسی ریشه ها و ابعاد جنبش وال استریت درباره زبانه ها و دلایل ایجاد این جنبش گفت: جنبش وال استریت در اعتراض به بی عدالتی اجتماعی ناشی از سرمایه داری نظام گسیخته، گسترش بازار فروش برای ترویج مصرف گرایی حاکم و مقابله با نهادهای سوداگری که نفوذ قابل توجهی بر حکومت دارند ایجاد شده است.

وی با اشاره به اینکه رسانه ها در آمریکا به تعیین قدرت و به دست کاری افکار عمومی می پردازند، اظهار داشت: نظام سنتی مبتنی بر مدیا کلاسیک منجر به انحراف دموکراسی شده است. وال استریت خواهان دموکراسی واقعی و مبتنی بر قدرت زراندوزان نباشد.

وی تصریح کرد: خشم انسان ها در برابر بی عدالتی اجتماعی منجر به حرکت اعتراضی شده است و اعتراض علیه بهره کشی و صاحبان سرمایه است و در واقع می توان گفت: که با توجه به آنچه سکولارها اعتقاد به جدایی دین از سیاست داشته اند جنبش وال استریت اعتقاد به جدایی پول از سیاست دارند.

دکتر دهشیری خاطرنشان کرد: در آمریکا اتاق فکر گزارش کارشناسانه از نظام سرمایه داری تغذیه می کنند و ریشه بحران در نفوذ سرمایه داران در سیاستهای آمریکاست که انحرافی را در دموکراسی لیبرال ایجاد کرده است و نتیجه آن این بوده است که موجب تخریب محیط زیست، افزایش شکاف بین فقیر و غنی و افزایش تبعیض و شکاف طبقاتی شده است و همین امر به عنوان دلیل حرکت اعتراضی مطرح شده است.

وی درباره زمینه ایجاد جنبش وال استریت گفت: نظام کارشناسی بروکراسی (دیوانسالار) که پیش از این نظامی بود ساز و کارش تصحیح نظام درون سیستم بود تا سیستم را تعدیل کند هم اکنون کارکرد خود را از دست داده است و حالت محافظه کارانه گرفته است به همین دلیل کارشناسان بحث نظام پست بروکراتیک را مطرح کرده اند و کارشناسان می خواهند بدون تاثیرپذیری از سرمایه داری بتوانند به تبیین دیدگاههای خود بپردازند و به جای توجیه نظام لجام گسیخته بیشتر رفتار انسانی را تبیین کنند.

وی با اشاره به زمینه الهام گیری جنبش از جنبش خاورمیانه و شمال آفریقا گفت: این جنبش جدید اجتماعی و فاقد رهبری از فضای مجازی بهره می گیرد.

دکتر دهشیری افزود: در این جنبش از تجربه انقلاب خاورمیانه و فضای بیداری اسلامی استفاده شده است و رسانه های مجازی توانسته اند با ایجاد وحدت با سرمایه داری لجام گسیخته مقابله کنند.

معاون آموزش و پژوهش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی درباره ابعاد و اهداف این جنبش گفت: جنبش وال استریت خواهان نظام مالی پایدار سیاستی که بتواند جلوی پاداش بی رویه بانکداری را بگیرد است هر چند این امر غیرقانونی نبوده ولی غیراخلاقی بوده است.

و بر این اساس جنبش وال استریت معتقد است که نظام مالی موجود باید بر مبنای انصاف و عدالت و عقلانیت باشد.

وی درباره ویژگی دیگر شکل گیری جنبش گفت: این جنبش هم بعد داخلی و هم بعد بین المللی دارد و از بعد بین المللی این جنبش نسبت به نظام اقتصاد جهانی اعتراض کرده است و آن هم به خاطر عدم تعادل در سطح اقتصاد جهانی بوده است.

وی هدف داخلی از ایجاد جنبش را پایان بخشیدن به تاثیر پول بر سیاست عنوان کرد و درباره پیامد جنبش بر مبنای رویکرد فکری و فرهنگی گفت: تسا انسان گرایی جایگزین انسان گرایی شده است و جریان فکری معتقد است که نظام سرمایه داری به دنبال نجات سرمایه است نه نجات انسان و باید به دنبال نظامی بود که به نوعدوستی انسان گرایی توجه کند و نظامی بر مبنای عقلانیت حاکم شود و باید به معنویت انسان توجه شود و از بعد اخلاقی اخلاق در فعالیت اقتصادی و اجتماعی مراعات شود.

وی تصریح کرد: برای مقابله با سرکوب نظام سرمایه داری باید هنجارها و رفتارهای اجتماعی اصلاح شود و سرمایه داری معنوی در دموکراسی به عنوان سهم عمده ای در نظر گرفته شود.

جنبش اعتراضی جدای از جنبه اجتماعی می تواند جریان ساز فکری و فرهنگی باشد و نوع نظامی که پیشنهاد می شود پسامد اسلام گرایی است.

پایان پیام/
 

کد خبر 84853

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha