معافیت دو برادری اجرا نمی شود/معرفی سربازان معتاد به مراکز ترک اعتیاد

معاون انسانی ستاد کل نیروهای مسلح ،گفت با توجه به اینکه موالید ذکور کاهش پیدا کرده و پذیرش دانشجو نیز در دانشگاه ها افزایش یافته است، فعلاً معافیت دوبرادری قابل اجرا نیست.

به گزارش خبرنگار شبستان، سردار موسی کمالی، معاون انسانی ستاد کل نیروهای مسلح امروز در نشست خبری با اشاره به قانون جدید معافیت خدمت سربازی گفت: مجلس شورای اسلامی در مهر سال 88 طرح اصلاح مواردی از قانون خدمت وظیفه عمومی را در 84 ماده تصویب کرد که با ایراد شورای نگهبان مواجه شده بود.

 

وی اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی مجدداً در 28 اردیبهشت سال 90 این طرح خود را اصلاح کرد که یکی از این اصلاحیه ها شامل معافیت دو برادری بود که اعلام کرد تصمیم گیری در مورد معافیت دوبرادری بر عهده ستادکل نیروهای مسلح است.

 

وی اضافه کرد: ما نیز برابر طرح جدید اعلام می کنیم که فعلاً براساس مصوبه مقام معظم رهبری و فرمانده کل قوا چنانچه سه برادر خدمت کرده باشند، برادر چهارم معاف است.

 

سردار کمالی تصریح کرد: چون موالید ذکور کاهش و پذیرش دانشجو نیز در دانشگاه ها افزایش یافته فعلاً معافیت دوبرادری قابل اجرا نیست.

 

معاون انسانی ستادکل نیروهای مسلح با بیان اینکه تاکنون 430 هزار نفر با استفاده از قانون سه برادری از خدمت سربازی معاف شده‌اند، اظهار کرد: پیش‌بینی ما این است که اگر قانون معافیت دوبرادری اجرا شود، در مرحله نخست 500هزارنفر و در سال‌های بعدی بین 70 تا 75 هزار نفر با استفاده از این قانون معاف شود. بنابراین همانطور که گفته شد نظر به اینکه نرخ موالد ذکور تا 10 سال آینده روبه کاهش است، ستاد کل این مصوبه را نمی‌تواند اجرا کند، اما ممکن است در سال‌های آتی و در صورت برخورداری از مشمول مازاد بتوان این قانون را اجرا کرد.

 

وی با بیان اینکه یکی دیگر از موارد اصلاحیه قانون مجلس بار مالی است، تصریح کرد: متاسفانه از سال 88 تبلیغات گسترده‌ای درباره افزایش حقوق سربازان انجام شد که با این مصوبه مجلس تصمیم گرفت، اجرای تمامی مواردی که بار مالی داشت را منوط به درنظرگرفتن اعتبار از سوی دولت برای آن در سال‌های بعد بکند. بنابراین افزایش حقوق سربازان که قبلاً چندین بار رسانه ای شده بود با این مصوبه منتفی شد.

 

سردار کمالی یادآور شد: برابر طرح جدید مدت خدمت سربازی 24 ماه است، ولی ستادکل می تواند با کسب اجازه از مقام معظم رهبری این را کاهش یا افزایش دهد.

 

وی با بیان اینکه فعلاً خدمت سربازی 18 ماه است، خاطرنشان کرد: خدمت سربازی مناطق عملیاتی و محروم 16 ماه و مناطق بدآب و هوا 17 ماه است و همچنین با توجه به مدرک تحصیلی از خدمت سربازی دانشجویان مقطع کارشناسی یک ماه، کارشناسی ارشد دو ماه و دکترا  سه ماه  کاسته می شود.

 

وی با اشاره به مدت تحصیل مشمولان تصریح کرد: در حال حاضر مدت تحصیل در مدارس تا 25 سالگی است، اما در طرح جدید تا 21 سالگی ذکر شده، یعنی فرد اگر تا 20 سال تمام تحصیل خود را در مدارس به اتمام نرساند، غایب محسوب می شود.

 

وی با اشاره به مدت تحصیل دانشجویان یادآور شد: کاردانی دو سال و نیم، کارشناسی پیوسته پنج سال، کارشناسی ارشد پیوسته شش سال، دکترای پزشکی  هشت سال و دکترای تخصصی شش سال، فرصت دارند تا برابر این طرح تحصیل خود را به پایان برسانند.

 

معاون انسانی ستادکل نیروهای مسلح با اشاره به مشمولان غایب خاطرنشان کرد: فعلاً  مشمولانی که در حال غیبت هستند هر چقدر غیبت داشته باشند سه ماه اضافه خدمت دارند، اما برابر طرح جدید اگر کسی تا  سه ماه غیبت کند سه ماه اضافه خدمت ، از سه ماه تا یکسال، شش ماه اضافه خدمت و بیش از یکسال علاوه بر شش ماه اضافه خدمت فراری محسوب شده و به مراجع قضایی معرفی می شود.

 

سردار کمالی تصریح کرد: کسانی که سربازان غایب را بکار می گیرند یا از آنها در موسسات آموزشی، خصوصی یا آزاد برای تحصیل یا دوره خاص ثبت نام می کنند برابر این طرح، نیروی انتظامی، وزارت کار، وزارت بازرگانی مانع از بکارگیری آنها شده و در صورت چنین اقدامی آنها باید بار اول هزینه یک سرباز، بار دوم و بالاتر هر بار هزینه سه سرباز را بپردازد.

 
وی با اشاره به حذف قانون معافیت تک فرزند ۱۸ ساله که پدرش به سن ۶۰ سالگی رسیده گفت: تنها کسانی می‌توانند از این قانون بهره بگیرند که پدرشان قادر به اداره امور نیست و فرد تنها فرد ذکور وی باشد.

 

سردار کمالی با اشاره به مادران فاقد شوهر  خاطر نشان کرد: افراد ذکور ۱۸ سال به بالا تنها در شرایطی می‌تواند این نوع معافیت را دریافت کند که حدود ۳۰ ماه از معافیت موقت بهره گرفته باشند.

 

وی خاطر نشان کرد: همچنین کسانی که بعد از ازدواج همسرشان دچار معلولیت جسمی شده باشند از سربازی معافند و دیگر معافیتی برای کسانی که قبل از ازدواج اقدام به ازدواج به افراد معلول می‌کردند، صادر نمی‌شود.

 

معاون انسانی ستاد کل نیروهای مسلح  تصریح کرد: رسیدگی به وضعیت سربازان معتاد دیگر موضوعی است که در قانون جدید به آن توجه شده است. قبلا برای شناسایی این افراد قانونی وجود نداشت، اما هم اکنون سازمان وظیفه عمومی موظف شده به هنگام اعزام این افراد آنها را شناسایی و با دادن مهلتی شش ماهه آنها را به مراکز ترک اعتیاد معرفی کنند.
 

شایان ذکر است: نشست خبری، معاون انسانی ستاد کل نیروهای مسلح یکشنبه (29 آبان) در ستادکل نیروهای مسلح برگزار شد.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 84838

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha