نقش آمریکا در ناآرامی های اخیر عراق

اکبری در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما به بررسی نقش آمریکا در ناآرامی های اخیر عراق پرداخت و گفت: رییس جمهور عراق عبدالوهاب الساعدی رئیس مقابله با تروریسم عراق را که با آمریکایی‌ها هماهنگ بود برکنار کرد و بخشی از مشکلات عراق از اینجا آغاز شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، «حسین اکبری» شب گذشته (چهارشنبه 8 آبان) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دوسیما درباره ناآرامی های اخیر عراق با اشاره به اینکه این حرکت‌ها بی سابقه است، گفت: عبدالمهدی در چارچوب نظام دموکراسی، انتخاب شد اما آمریکایی‌ها به شدت مخالف و معتقد بودند با وجود هزینه‌های زیادشان در عراق، انتخابات مطلوب آنان، محقق نشد و تلاش کردند دولت عراق را تحت فشار قرار دهند.

 

کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه آمریکایی‌ها از عبدالمهدی نخست وزیر عراق خواستند در بحث تحریم‌ها علیه ایران با آن‌ها همراه و هماهنگ باشد و خواسته دیگر آن‌ها این بود که حشدالشعبی باید محدود شود و نباید در عراق، رسمیت یابد، ادامه داد: همچنین خواسته دیگر آن‌ها این بود که در بحث منطقه ای، ​ آقای عبدالمهدی باید با آمریکایی‌ها هماهنگ شود، اما او این خواسته‌های آمریکایی‌ها را نپذیرفت.

 

وی با بیان اینکه توافقات اقتصادی و تسلیحاتی عبدالمهدی با روسیه، چین و آلمان هم آمریکایی‌ها را ناراحت کرد، ادامه داد: آمریکایی‌ها می‌خواستند عبدالمهدی به نیرو‌های آمریکایی در عراق رسمیت ببخشد، اما در این زمینه هم به مشکل خوردند. عبدالمهدی، عبدالوهاب الساعدی رئیس مقابله با تروریسم عراق را که با آمریکایی‌ها هماهنگ بود برکنار کرد و بخشی از مشکلات عراق از اینجا آغاز شد.

 

کارشاس مسایل منطقه با بیان اینکه باز شدن مرز میان عراق و سوریه در ابوکمال هم آمریکایی‌ها را ناراحت کرد و این کریدور برای آمریکایی‌ها نگران کننده بودف گفت: همه این مسایل موجب شد که آمریکایی‌ها و هم پیمانان آن‌ها با دولت عبدالمهدی مخالف باشند بنابراین از همه ابزار‌ها و امکانات خود استفاده می‌کنند تا دولت فعلی عراق را با مشکل جدی مواجه کنند.

 

اکبری با اشاره به اینکه در نظام حاکمیتی عراق که نظام پارلمانی است علی القاعده، آن‌هایی که اکثریت را بدست می‌آورند باید حکومت کنند، ادامه داد: اما خلاف قانون اساسی عراق، امریکا فشار آورد که حکومت طایفه‌ای را برقرار و سهمیه بندی کنند بنابراین شایسته سالاری حاکم نیست و این موضوع، مشکلاتی را ایجاد کرده است و باید پاسخگوی مشکلات اقتصادی هم باشند.

 

این کارشناس مسائل خاورمیانه با بیان اینکه مشکلات اقتصادی فعلی عراق ریشه در دوره‌های گذشته دارد و در یک سال و نیم اخیر، اوضاع اقتصادی عراق بهتر شده است، گفت: ناآرامی‌های عراق در ابتدا به بهانه مشکلات اقتصادی آغاز سپس سیاسی و بعد امنیتی شد و این‌ها نشان می‌دهد کسی پشت صحنه این اتفاقات می‌باشد که البته به اهداف خود هم نرسیده است.

 

اکبری با بیان اینکه هر قدر تفرقه و اختلاف در جامعه عراق بیشتر باشد به نفع آمریکایی هاست، افزود: آن‌ها در این فضا می‌توانند از ابزار‌های خود استفاده کنند و وارد صحنه شوند و خواسته‌های خود را محقق کنند.

 

وی در ادامه این برنامه خبری درباره لبنان نیز با اشاره به نظام طایفه‌ای در لبنان گفت: این موضوع موجب شده است همیشه اختلافاتی در نظام سیاسی این کشور باشد و در این میان، حزب الله توانست تعادل را در این کشور حفظ کند. تقسیم بندی‌های طایفه‌ای موجب شده است کسی پاسخگو نباشد و مشکلات را گردن یکدیگر می‌اندازند.

 

این کارشناس مسایل منطقه افزود: این ساختار نظام سیاسی لبنان به صورت بنیادی اشکال دارد و شایسته سالاری، حاکم نیست و این مشکل تقسیم بندی طایفه‌ای را در عراق هم ایجاد کرده اند.

 

اکبری با اشاره به اینکه اکنون محور مقاومت در عراق و لبنان از همیشه قوی‌تر است و از این جهت مشکلی پیش نمی‌آید، گفت: آمریکایی‌ها سعی می‌کنند محیط را ناامن کنند و زمانی که در این زمینه موفق نمی‌شوند، مسائل رفاهی و اقتصادی را مطرح می‌کنند و در حال اجرای این توطئه‌ها در لبنان و عراق هستند./

کد خبر 848329

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha