به گزارش خبرنگار شبستان، حجتالاسلام محیالدین بهرام محمدیان، رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزش با اشاره به برگزاری پنجمین جشنواره تولید و حمایت از پدیدآورندگان محتوای الکترونیکی در اول آذر سال جاری در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: این جشنواره ساعت 9 صبح در سینما فلسطین برگزار میشود، هدف از برگزاری آن توسعه و تأمین فرهنگ تولید محتوای الکترونیکی و استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در فرآیند یادگیری و یاددهی و همچنین اصلاح الگوی مصرفکنندگی به تولیدکنندگی در محتواهای مورد نیاز است.
وی ترغیب و تشویق معلمان و دانشآموزان، دانشجویان و مدرسان به استفاده از درسافزارها و محتوای آموزشی الکترونیکی مورد نیاز در کلاسهای درس، ایجاد زمینه مناسب برای شناسایی توانمندیهای دانشآموزان و معلمان و مشارکت آنها در امر تولید محتوای الکترونیکی، ارتقای کیفی محصولات تولید شده توسط معلمان و دانشآموزان، ایجاد پایگاه اجزای آموزشی در شبکه ملی مدارس ایران (رشد) جهت استفاده مخاطبان و توانمندسازی معلمان و دانشآموزان برای پاسخ به نیازهای آموزشی را از جمله اهداف دیگر برگزاری این جشنواره برشمرد.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با بیان اینکه شعار این جشنواره حمایت از پدیدآورندگان محتوای الکترونیکی است، افزود: مصرفکننده اطلاعات خود تولیدکننده اطلاعات است، این موضوع از شعارهای محوری این جشنواره است، جشنواره تولید و حمایت از پدیدآورندگان محتوای الکترونیکی از سال 83 شروع شده و در سال 85 با تولید محتوای الکترونیکی فنی و حرفهای کار و دانش آغاز شد و در سال 85 نیز با حمایت از پدیدآورندگان الکترونیکی دانشآموزان و معلمان ادامه یافت و در سال 87 نیز چهارمین جشنواره آن برگزار شد.
پذیرش آثار جشنوراه سال 85 بدون داوری
وی تصریح کرد: در سال 85، 76 اثر به این جشنواره رسید که تمامی آثار بدون داوری پذیرفته شد، اما امسال 68 هزار و 354 هزار ثبتنام و برای شرکت در این جشنواره اعلام آمادگی کردند که از این آمار 33 هزار و 628 اثر ارسال کردند.
حجتالاسلام محمدیان تصریح کرد: در مجموع 23 هزار و 418 اثر به بخش داوری ارسال شد و 10 هزار نفر نیز خارج از مرحله داوری پذیرفته و با غربالگری نهایی 50 هزار و 66 اثر وارد مرحله کشوری شدند.
وی با بیان اینکه در مقایسه با سالهای قبل آثار شرکتکننده هزار برابر شده است، خاطرنشان کرد: در سال 88 آثار شرکتکننده در جشنواره هفت برابر بود و تعداد محصولات حمایت شده چهار هزار و 946 اثر اعلام شد و حدود هزار و 200 نفر مورد پذیرش قرار گرفت.
189 اثر برگزیده به جشنواره پنجم راه یافتند
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی گفت: شاخصهای حرفهای و ارتقای کیفیت به لحاظ تولید محتوایی امسال تغییر کرده است و تا حد زیادی نزدیک به استانداردها شده است. در جشنواره پنجم 189 نفر جزء آثار برگزیده معرفی میشوند و از 138 اثر راهیافته به مرحله بعدی تقدیر میشود.
36 اثر تندیس طلایی دریافت می کنند
حجت الاسلام محمدیان ادامه داد: 36 اثر در این جشنواره تندیس طلایی، 33 اثر تندیس نقرهای و 69 اثر تندیس برنز دریافت میکنند.
وی ارائه مطلب آموزشی در دوره ابتدایی و راهنمایی، درسافزار هنرآموزان و مدرسان، درسافزار معلمان و دانشآموزان، برگزیدگان نرمافزارهای پژوهشی و قرآنی، بخش بازیها و سرگرمیها، نرمافزار دایرةالمعارف، بخش مدارس استثنایی و نرمافزار مورد نیاز برای معلمان و دانشآموزان از جمله بخشهای جشنواره پنجم است.
هوشمند سازی فقط نصب کامپیوتر نیست
حجتالاسلام محمدیان خاطرنشان کرد: هوشمندسازی مدارس فقط نصب کامپیوتر نیست و در نگاه سازمان پژوهش هوشمندسازی تقویت کار گروهی است که در نهایت منجر به تولید دانش شود که این دانش موجب شکوفایی خلاقیتها و تولید آثار جدیدتر است.
وی اظهار کرد: کمیته کاربست محصولات از جمله بخشهای جدیدی است که در جشنواره امسال گنجانده شده. همچنین حضور دانشآموزان و معلمان ایرانی خارج از کشور نیز از جمله بخشهای جدید جشنواره پنجم محسوب میشود.
از آثار راه یافته 200 هزار تومان حمایت می شود
حجتالاسلام محمدیان اظهار کرد: از هر اثر راهیافته به مرحله کشوری 200 هزار تومان حمایت میشود و محصولات برتر بر روی شبکه رشد قرار گرفته و به قیمت بازار برای استفاده در دسترس علاقهمندان قرار میگیرد.
وی اظهار کرد: در برنامه پنج ساله تولید محتوای الکترونیکی به سمتی حرکت می کنیم که محتوای الکترونیکی به جز قطعی آموزشی و پازل آموزشی برسانیم.
وی اظهار کرد: کتاب گویا اول دبستان به دلیل تغییر محتوای کتاب اول دبستان از اول آذر در اختیار پایه اول قرار میگیرد و سایر کتابهای گویا تا پایان دوره متوسطه در اختیار معلمان و دانش آموزان قرار گرفته و برای دوره ابتدایی هر پایه یک حلقه کتاب گویا و در دوره متوسطه هر پایه دو کتاب گویا در نظر گرفته شده است.
اختصاص بودجه میلیاردی به کتاب گویا
حجتالاسلام محمدیان در پاسخ به سؤال خبرنگار شبستان مبنی بر مبلغ بودجه اختصاصی برای کتاب گویا گفت: بودجه میلیاردی صرف کتاب گویا شده است.
وی گفت: به طور همزمان امکان استفاده از این کتاب در همه جای کشور نیست، این موضوع را پازلی ندیدهایم، بلکه پشتوانهای برای آموزش بهتر است. هر جا که امکان استفاده از این خدمات نیست آموزش و پرورش خود را مکلف میکند تا با خلق امکانات، امکان استفاده از این محصولات را برای تمام دانشآموزان فراهم کند.
وی اظهار کرد: ممکن است تمام شهرستانها از تمام امکانات محروم نباشند اما در بخشی از شهرستانهای استان تهران امکانات لازم برای این موضوع فراهم نشده باشد استفاده از این امکانات بستگی به بودجه و شرایط هر منطقه دارد.
گفتنی است؛ نشست خبری پنجمین جشنواره تولید و حمایت از پدید آورندگان محتوای الکترونیکی امروز 29آذر در ساختمان پژوهش برنامه ریزی برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما