واقف نماز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رفسنجان، در رابطه با چگونگی وقف بر نماز گفت: چند سالی است که کارگاه تولیدی در رفسنجان راه اندازی کردم و قبل از شروع به کار به این فکر بودم چه کنم تا درآمد آن باعث برکت در زندگی ام شود؛ با خودم می گفتم بهتر است قسمتی از درآمدم را برای یکی از ائمه اظهار (ع) وقف کنم تا موجب رونق بخشی به کار و برکت زندگی ام شود.
وی ادامه داد: یکی از روزها به مناسبت روز شهادت یکی از امامان بود که به آیین عزاداری رفتم و در آن عزاداری می دیدم که دختران و پسرانی هستند که عزاداری می کنند اما وقت اذان توجهی به نماز ندارند؛ اینگونه مراسم های عزاداری هم زیاد گرفته می شود در این آیین ها تعداد زیادی هستند که به نماز نمی ایستند نماز باید اول وقت خوانده شود تا تازگی و طراوت برای فرد به ارمغان آورد.
این واقف نماز که نخواست هویت او فاش شود؛ ادامه داد: از همان شب به فکر فرو رفتم که باید کاری کرد تا نماز، این فریضه الهی عاشقان زیادی را جذب کند لذا به این نتیجه رسیدم که نماز را سهیم در کارم کنم یعنی 10 درصد از درآمدم را به ترویج فرهنگ نماز اختصاص دهم و وقف کنم.
وی بیان کرد: سال گذشته 10 میلیون تومان از درآمد را برای نماز وقف کردم، در وصیت نامه هم به پسرم سفارش می کنم که این کار را ادامه دهد و 10 درصد از درآمد کارگاه را حتی زمانی که به کارخانه تبدیل شود وقف بر نماز داشته باشد، به برکت این وقف بر نماز است که در آینده نزدیک کارگاه توسعه پیدا می کند و به کارخانه تبدیل خواهد شد.
*** شناسایی کمبودها و رفع نقاط ضعف در راستای ترویج نمار
واقف نماز تصریح کرد: دوست دارم هر غروب بروم و در مساجد و مدارس کمبودها را شناسایی کنم، یکی از کمبودها عدم بودجه کافی برای اعزام روحانیون و طلاب به مساجد و مدارس برای اقامه نماز است که باید این معضل مرتفع شود، برخی روحانیون که برای اقامه نماز جماعت به مدارس یا مساجد اعزام می شوند درآمد خاصی ندارند که بهتر است مبالغی وقف و برای این کار صرف شود.
وی گفت: همچنین پیشنهاد دادم برای کودکانی که به نماز می ایستند جایزه تهیه و به آنها اهدا شود تا هم دلگرم شوند و با این کار تعداد بیشتری از کودکان به نماز خواندن ترغیب می شوند.
اولین واقف بر نماز در رفسنجان اظهار داشت: فردی که نماز بخواند دنیا و آخرتش آباد می شود و مشکلات رفع؛ فرد نمازخوان به طرف گناه نمی رود و کسی که به سمت نماز برود خودبخود مشکلاتش کاهش پیدا می کند.
وی با اشاره به اینکه ستون دین نماز است؛ افزود: اگر نماز اول وقت خوانده شود باعث می شود رفتار، کردار و ارتباطات اجتماعی فرد به سمت متعالی شدن حرکت کند و خمس و زکات را بپردازد و فردی باتقوا می شود.
این واقف گفت: بهتر است نماز درست شود و عزاداری به همراه نماز، انسان را به اوج می رساند، نماز جلوگیری می کند و نمی گذارد انسان به سمت گناه برود وقف بر نماز از هر چیزی واجب تر است.
*** واقفان بر نماز افزایش یابند
امام جمعه رفسنجان هم در این خصوص به خبرنگار شبستان گفت: یکی از سنت های خوب و ارزشمند و دیرینه که در رفسنجان نهادینه شده وقف است؛ بیش از 80 درصد موقوفات در این شهرستان مربوط به حضرت سیدالشهداء (ع) است و مردم برای امام حسین اموال و املاک خود را وقف می کنند.
حجت الاسلام عباس رمضانی پور بیان کرد: در رفسنجان موقوفه ای در رابطه با نماز نداشتیم تا اینکه سه سال قبل یکی از خیرین به دلش افتاده بود که بخشی از درآمدش را وقف بر نماز کند که قابل ستایش و تقدیر است.
وی با بیان اینکه این واقف علاقه مند است این مبلغ صرف نماز جمعه و نماز جماعت شود؛ بیان کرد: خوب است افراد دیگری هم وارد شوند ضمن اینکه توصیه داریم حتماً قبل از اینکه کسی می خواهد وقفی انجام دهد با اداره اوقاف و بزرگان شهر مشورت کنند تا وقف به جا و به مورد صورت گیرد و وقف به گونه ای انجام شود که آثار مثبت اجتماعی داشته باشد و مورد نیاز شهرستان باشد.
امام جمعه رفسنجان خاطرنشان کرد: درست است در زمینه های درمانی و بهداشی موارد زیادی وقف داریم و دولت ها هم برای بحث درمان هزینه هایی پرداخت می کنند؛ اما دولت ها خوب است برای نماز جمعه و نمازهای یومیه توجهی به مسائل زیرساختی نماز داشته باشند؛ امیدوارم اقدامات خوب و شایسته ای صورت گیرد و شاهد توجه بیشتر از مسئولانی که خزانه دستشان است در امر نماز باشیم.
وی با بیان اینکه سالانه 80 میلیون تومان برای تبلیغات نماز در رفسنجان انجام می شود؛ خاطرنشان کرد: مبالغ بیشتری نیاز داریم تا بتوانیم بیشتر به توسعه فرهنگ نماز بپردازیم اگر تعداد واقفان نماز بیشتر شود شاهد توسعه فرهنگ نماز و ترویج آن خواهیم بود.
نظر شما