به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز 29 آبان در نوزدهمین جشنواره کتابخانه های عمومی و مطالعه مفید گفت: امسال سال خجسته و فرخنده ای است و خواهد بود دیدار کتابداران با مقام معظم رهبری فصل جدیدی را آغاز کرد و رسالت و مسئولیت ما را مضاعف نمود.
دکتر سیدمحمد حسینی، ادامه داد: پیامبر اکرم (ص) اسوه و نمونه هستند در قرآن اوصافی به ایشان نسبت داده شده که صرفاً برای تجلیل از مقام ایشان نیست بلکه برای این است که ما نیز خود را مزین به این صفات کنیم. پیامبر از جنس مردم بود دردها و مشکلات مردم را احساس می کرد.
وی با بیان اینکه پیامبر اسلام نسبت به ارشاد، نجات و سعادت مردم حریص بودند عنوان کرد: رئوف و رحیم از صفات خداوند است که از میان پیامبران تنها به حضرت محمد (ص) نسبت داده شده است ما انتظار داریم کتابداران و نویسندگان ما با الگوپذیری از پیامبر اکرم نسبت به سعادت مردم حریص باشند در این صورت آمار سرانه مطالعه کشور بیشتر می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه بیشترین صحبت ها در مورد کتاب از سوی مقام معظم رهبری بوده است تصریح کرد: مقام معظم رهبری تاکید داشتند که کتاب باید جزو اولویت ها و مسائل روز باشد در حقیقت ایشان مطالعه را نه تنها یک تکلیف ملی بلکه یک واجب دینی اعلام کردند.
دکتر سیدمحمد حسینی کتابداری را کار و هنری آمیخته با عشق و ایمان توصیف کرد و افزود: کتابداری یک شغل اداری و اجرایی نیست اگر عشق و علاقه ای در کار کتابداری نباشد تاثیری نخواهد داشت کتابدار باید مثل طبیب حاذق باشد به موقع تشخیص دهد و درمان کند و عشق به مطالعه را در افراد برانگیزد.
به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طبق فرمایش مقام معظم رهبری باید نسل جوان را با کتاب مانوس کنیم تا به کتابخوانی به عنوان یک کار سخت و دشوار نگاه نکند و شیرینی و حلاوت مطالعه را احساس کنند.
وی با بیان اینکه کتابداران در خط مقدم شبکه مطالعه هستند اظهار داشت: کتابداران باید افراد را به مطالعه تشویق و ترغیب کنند و در درجه اول باید خودشان آگاه باشند مطالعه به روز داشته باشند و همچون یک صراف و نقاد منصف باشند.
اهمیت تبلیغ و معرفی کتاب مساله دیگری بود که حسینی به آن اشاره کرد و گفت: گاهی برای تبلیغ یک فیلم و نشان دادن زحمات دست اندرکاران پشت صحنه آن را نشان می دهند این مسائل ظریف باید در مورد کتاب نیز در نظر گرفته شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خطاب به کتابداران خاطرنشان کرد: سرمایه های فراوان و گنجینه خاموش در اختیار شماست شما باید آن را به نطق درآورید و دیگران را ترفغیب به مطالعه کنید زیرا انتظار از کشور ما به دلیل اسلامی بودن بیش از جوامع دیگر است آحاد مردم ما باید اهل مطالعه باشند زیرا پیشرفت جامعه بدون مطالعه میسر نمی شود.
وی با بیان اینکه اولین فرمان خدا اقم الصلوة، پرداخت زکات و یا امر به معروف و نهی از منکر نیست بلکه اقراة است گفت: کسی که اهل تامل، اندیشه و مطالعه باشد به نماز و زکات و سایر امور نیز می رسد عبادت بدون درک، فهم و اندیشه شاید به نتیجه نرسد و چه بسا به بیراهه رود.
دکتر حسینی یادآور شد: در اسلام دستورات فراوانی در مورد مطالعه داریم باید بدانیم که تنها راه مطالعه مدرسه نیست ز گهواره تا گور دانش بجوی مصداق مطالعه مستمر است کسی که مطالعه می کند متوجه هدف آفرینش و عظمت خالق می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در مورد کتاب بیان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی سالم و مقوی بودن را دو خصوصیت کتاب خوب عنوان کردند کتاب باید پاسخگوی نیازها، پرخاصیت و مفید باشد تا بتواند کمک کننده و اثرگذار باشد.
وی با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم جوانان و نوجوانان را معتاد کنیم اظهار داشت: اعتیاد در تمام زمینه ها به جز مطالعه بد است از طرفی باید در بحث کتاب جامعه مکتب سرا کنیم به طوری که تک تک ایرانیان کتاب را جزو خرید خود قرار دهند.
وی تصریح کرد: همانطور که در جامعه برای یک جاروبرقی تبلیغ می شود برای کتاب نیز باید تبلیغ شود رسانه ها باید در این زمینه تلاش بیشتری کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در زمینه کتاب باید برنامه نقد و بررسی همچون برنامه هفت داشته باشیم یادآور شد در برنامه هفت رویدادها و حوادث رونمایی نقد و بررسی شود باید چنین برنامه ای با حضور قشر نخبه و فرهیخته در زمینه کتاب داشته باشیم.
حسینی با اشاره به هفته بسیج بیان کرد: قدمهایی برای معرفی دفاع مقدس از کانالهای کتاب و فیلم برداشته شده اما کافی نیست در اروپا جنگ جهانی اول را داشتند که با وجود خونریزی، نسل کشی و بی رحمی افتخاری برای آنها محسوب نمی شود با این وجود آنها در مورد قهرمانان خود کتاب نوشته اند و فیلم ساخته اند.
وی یادآور شد: تفکر مارکسیست زمانی بر نیمی از کره زمین سیطره یافت با این اینکه با فطرت آدمی هماهنگی نداشت یکی از دلایل این حاکمیت پرکاری نویسندگان آنها بود نویسندگان ما باید تلاش کنند فرهنگ دفاع مقدس را بیش از پیش در جامعه ترویج دهند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی افتخارات در دوران دفاع مقدس را با توجه به ایجاد بیداری اسلامی در منطقه ضروری دانست و افزود: جنگ نرمی که مقام معظم رهبری نسبت به آن هشدار دادند باید ابعادش شکافته شود و نویسندگان بیش از گذشته بر روی این مبحث کار کنند.
دکتر حسینی با اشاره به اینکه شیرینی و حلاوت زبان فارسی حتی غیرایرانیان را مفتون خود می کند گفت: زبان فارسی پر استعاره و تشبیه است باید این احساس را به مخاطب به خصوص نوجوانان منتقل کنیم در این صورت آنها به مطالعه تشویق می شوند.
دکتر حسینی بعد از خواندن شعری از جامی در مورد کتاب اظهار داشت: حافظ نسبت به سعدی بسیار کم سفر می کرد اما در همان سفرهای اندک همیشه دو کتاب همراهش بود کشاف زمخشری و مطالع الانوار.
گفتنی است در حاشیه نوزدهمین جشنواره های کتابخانه های عمومی نمایشگاه عکس و کاریکاتور نیز بر پا شده است.
پایان پیام/
نظر شما