بازار ارز نیازمند مدیریت عرضه و تقاضا/۱۱ گام تسهیل‌گر برای ترخیص فوری کالا

بازار ارز نیازمند مدیریت عرضه و تقاضا، ۴.۵ میلیارد دلار پروژه جدید معدنی در مدار تولید، ۱۱ گام تسهیل‌گر برای ترخیص فوری کالا، عرضه بلوکی سهام دو شرکت در فرابورس، پایین آوردن نرخ ارز ممکن است به صادرات لطمه بزند برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز ششم آبان به شرح زیر است:

بازار ارز نیاز به مدیریت عرضه و تقاضای ارز دارد

«تیمور رحمانی» شب گذشته (یکشنبه 5 آبان) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما که با موضوع چشم انداز بازار ارز روی آنتن رفت با اشاره به اینکه عوامل مختلفی بر نرخ ارز تاثیر می‌گذارد گفت: با توجه به همه عوامل باید به نرخ بنیانی برسیم که اختلاف نظر اندکی پیرامون آن باشد و این نرخ بنیانی کم و بیش همان قیمت کنونی بازار است.

 

کارشناس مسائل پولی و بانکی با بیان اینکه مهم این است که مدتی است بازار ارز باثبات شده است، ادامه داد: این نشان می‌دهد که بازار ارز نیاز به مدیریت عرضه و تقاضای ارز دارد.

 

وی با اشاره به اینکه چند ماهی است که با وجود حوادث تاثیر گذار همچون حمله به نفتکش و اتفاقات سوریه شاهد تغییر جهش گونه در بازار ارز نبودیم، گفت: برای فعالان اقتصادی هم ثبات بازار  مهم است. طی چند ماه اخیر بعضی کشورها در روابط با ایران تجدیدنظر کرده اند و فشارها کمتر شده است.

 

رحمانی با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی اگر اصرار به پایین آوردن نرخ ارز باشد دولت متهم به دستکاری نرخ و دخالت در بازار می شود، گفت: بلومبرگ در گزارشی اعلام کرده است ایران ارزش پول ملی خود را تقویت کرده که قدرت چانه زنی را در مذاکرات افزایش دهد که این تاثیر مثبتی برای اقتصاد ما دارد.

 

پایین آوردن نرخ ارز ممکن است به صادرات لطمه بزند

«کامران ندری» شب گذشته (یکشنبه 5 آبان) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما که با موضوع چشم انداز بازار ارز روی آنتن رفت با اشاره به اینکه بازار به ثبات قابل قبولی رسیده است و ما در حال حاضر نگرانی جدی نداریم، اما باید دید که سیاستگزار پولی کشور چه نرخی را برای اقتصاد کشور در نظر می گیرد.

 

کارشناس مسائل پولی و بانکی در خصوص لزوم حفظ نرخ ارز در سطح ۱۱ هزار تومان کنونی استدلال کرد و گفت: پایین آوردن نرخ ارز ممکن است به صادرات لطمه بزند. در این شرایط محدودیت های واردات اجتناب ناپذیر است و تلاش برای بازگرداندن ارز حاصل از صادرات به درستی انجام گرفته است. بازگشت ارز صادراتی مطلوب نیست اما یکی از کارهای خوب بانک مرکزی این بود که اجازه داد نرخ  ارز در سامانه نیما افزایش یابد تا انگیزه بازگشت ارز صادرات برای صادرکنندگان بیشتر شود.

 

ندری با بیان این که در شرایط تحریم چاره‌های جز محدود کردن واردات نداریم، گفت: تلاش بانک مرکزی برای بازگرداندن ارز حاصل از صادرات قابل ستایش است و یکی از اقدامات خوب بانک مرکزی این بود که اجازه داد نرخ ارز نیمایی افزایش پیدا کند.

 

امروز؛ سکه بهار آزادی ۳ میلیون و ۹۰۷ هزار تومان

امروز دوشنبه (6 آبان ماه) هر گرم طلای 18 عیار 398 هزار و 900 تومان و هر انس طلا در بازارهای جهانی 1504 دلار قیمت گذاری شده است. سکه بهار آزادی 3 میلیون و 907 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 20 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 220 هزار تومان و سکه یک گرمی 820 هزار تومان است.

 

امروز (دوشنبه 6 آبان) دلار 11 هزار و 190 تومان، یورو 12 هزار و 520 تومان، پوند 14 هزار و 500 تومان، درهم 3070 تومان، لیر ترکیه 1965 تومان، یوان چین 1605 تومان، دلار کانادا 8650 تومان و دلار استرالیا 7710 تومان است.

 

این در حالی است که (شنبه 4 آبان) هر گرم طلای 18 عیار 396 هزار تومان و هر انس طلا در بازارهای جهانی 1501 دلار ارزشگذاری شده بود. سکه بهار آزادی طرح جدید 3 میلیون و 871 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 200 هزار تومان و سکه یک گرمی 800 هزار تومان بود.

 

(شنبه 4 آبان) در بازار آزاد ارز دلار 11 هزار و 140 تومان، یورو 12 هزار و 510 هزار تومان، پوند 14 هزار و 500 تومان، درهم امارات 3050 تومان، لیر ترکیه 1960 تومان، یوان چین 1610 تومان، دلار کانادا 8620 تومان و دلار استرالیا 7700 تومان قیمت گذاری شده بود.

 

۴.۵ میلیارد دلار پروژه جدید معدنی در مدار تولید

برپایه تازه ترین اطلاعات آماری سازمان ایمیدرو، طرح آلومینیوم جنوب به عنوان بزرگترین کارخانه تولید شمش آلومینیوم در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان، همچنین فاز نخست بندر پارسیان، کارخانه های احیای مستقیم قائنات (خراسان جنوبی) و بافت (کرمان) به همراه آلمومینیوم جاجرم (خراسان شمالی) در شمار پروژه های افتتاحیه امسال محسوب می شوند.

آلومینیوم جاجرم در مرحله نخست با هدف ۴۰ هزار تن شمش آلومینیوم با سرمایه گذاری ۱۳۱ میلیون دلار ، اشتغال مستقیم ۶۰۰ نفر و یکهزار و ۸۰۰ نفر غیر مستقیم از جمله این طرح ها محسوب می شود.

فولاد استانی بافت - واحد احیای مستقیم برای تولید ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی با ۱۳۴ میلیون دلار سرمایه گذاری و اشتغال مستقیم ۲۳۰ نفر و ۸۰۰ نفر غیر مستقیم و نیز فولاد سفید دشت ( چهارمحال و بختیاری) - احداث واحد فولاد سازی برای تولید ۸۰۰ هزار تن اسلب ( شمش فولادی) با سرمایه گذاری ۱۸۰ میلیون دلار، اشتغال ۷۰۰ نفر به شکل مستقیم و سه هزار نفر اشتغال غیر مستقیم را فراهم می سازد.

 

عرضه بلوکی سهام دو شرکت در فرابورس

بر اساس اطلاعیه منتشر شده توسط مدیریت عملیات بازارهای خارج از بورس فرابورس دو بلوک ۵.۳ و ۵.۲۹ درصدی شرکت کارخانه‌های صنعتی آزمایش و یک بلوک ۱.۴۸ درصدی شرکت کیسون در بازار پایه فرابورس روی میز حراج می‌رود.

بر این اساس ۷۴ میلیون و ۵۳۷ هزار و ۸۸۵ سهم معادل ۱.۴۸ درصد از سهام شرکت کیسون که نماد آن در گروه انبوه سازی، املاک و مستغلات درج شده به قیمت پایه هر سهم ۲۹۶۳ ریال در روز دوشنبه ۱۳ آبان ۹۸ بر روی تابلوی حراج قرار خواهد گرفت، بدین ترتیب که قیمت پایه کل این حراج بالغ بر ۲۲۰ میلیارد و ۸۵۵ میلیون ریال است. موضوع فروش این اوراق، اوراق بهادار بازداشتی بوده و کارگزار عرضه‌کننده آن شرکت کارگزاری پاسارگاد خواهد بود.

اما دو اطلاعیه دیگر مربوط به عرضه عمده سهام غیر مدیریتی شرکت کارخانه‌های صنعتی آزمایش است که در گروه ماشین آلات و تجهیزات درج شده است. موضوع یکی از این اطلاعیه‌ها فروش اوراق بهادار بازداشتی و دیگری فروش اوراق بهادار توثیقی ذکر شده است. هر دوی این حراج‌ها به صورت عمده و نقد بوده اما کارگزای عرضه‌کننده آن به ترتیب شرکت کارگزاری بانک پاسارگاد و شرکت کارگزاری بورس بهگزین خواهند بود.

 

تجدیدنظر در قوانین سرمایه‌گذاری

رییس سازمان سرمایه گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران، شرایط کنونی کشور را از حیث نگرش به سرمایه گذاری خارجی نسبت به گذشته بسیار متفاوت ارزیابی و تاکید کرد که در راس هرم، تصمیم گیری و مراجع تصمیم گیری کشور، همگرایی مناسبی در جهت توسعه سرمایه گذاری خارجی وجود دارد.

 

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری خارجی یکی از منابع عمده درآمد کشورهاست، خاطرنشان کرد: اولویت دیگر وزارت امور اقتصادی و دارایی رفع نواقص قانونی و تجدیدنظر در قوانین موجود در بحث سرمایه گذاری است که انشاالله با همکاری مجلس شورای اسلامی مشکلات این حوزه حل خواهد شد.

 

۱۱ گام تسهیل‌گر برای ترخیص فوری کالا

مهرداد جمال ارونقی عنوان کرد: سازمان گمرک ایران در راستای تسهیل و تسریع در انجام تشریفات گمرکی کالاهای اساسی و ضروری از بنادر، دست به یکسری اقدامات تسهیل گر زده و این اقدامات در ۱۱ بند خلاصه می شود. اختصاص «مسیر سبز» برای اظهارنامه کالاهای اساسی و تولیدی، نخستین گام برای ترخیص کالاها به کشور است.

بنا به اظهارات معاون امور گمرکی گمرک ایران، برای روان سازی ترخیص کالاهای اساسی ضروری و اقلام واحدهای تولیدی، برای قرارگیری اظهارنامه‌های کالاهای تولیدی و اقلام اساسی یک مسیر سبز در نظر گرفته شده تا مشکل خاصی در ترخیص کالاهای وارد شده به بنادر پیش نیاید؛ چرا که بعد از اظهار کالا به گمرک ترخیص صورت می‌گیرد و هر آنچه اظهار شود در صورتی که مشکل قانونی نداشته باشد ترخیص می‌شود.

اقدام بعدی به گفته معاون فنی گمرک، این است که در صورت ارائه درخواست از سوی صاحبان کالا، با «حمل یکسره» کالای موضوع اظهارنامه موافقت شود. یعنی در صورت ارائه درخواست از سوی صاحبان کالا، با خروج شبانه‌روزی این اقلام حتی در روزهای تعطیل و ساعات غیراداری با رعایت سایر مقررات موافقت خواهد شد.

اما سومین گام تسهیل گر گمرک در زمینه روان سازی ترخیص کالاها، بر این اصل استوار شده که نظارت و همکاری لازم صورت پذیرد تا دستگاه‌های متولی صدور مجوزهای قانونی از جمله «استاندارد، جهاد کشاورزی، بهداشت و ...» نسبت به نمونه‌برداری از کالاهای موضوع اظهارنامه بر روی کشتی حامل کالا، قبل از تخلیه و یا هنگام تخلیه کالا اقدام کنند. البته براساس توضیحات پیشین معاون فنی گمرک، در صورت قرارگیری اظهارنامه این اقلام در مسیرهای زرد و قرمز اظهارنامه به صورت تصادفی، کارشناسان و متصدیان رسیدگی‌کننده، نسبت به بررسی و انجام تشریفات گمرکی این اظهارنامه‌ها با رعایت قوانین مقررات مربوطه، در حداقل زمان ممکن و به صورت خارج از نوبت اقدام کنند./

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 847336

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha