روز 9 دی حماسه ماندگاری در تاریخ ایران ثبت شد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی 9 دی را روزی ماندگار در تاریخ ایران دانست و گفت: در شناخت بسیاری از رویدادها مثل حادثه 9 دی از شاعران می خواهیم که در این باره چیزی را بیان کنند که موثر باشد.

به گزارش خبرنگار شبستان، سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در نخستین گردهمایی کانون های شعر نهاد کتابخانه های عمومی سراسر کشور  "عهد قلم" که صبح امروز در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد، گفت: در ایران از دیرباز شاعران بزرگی رشد و پرورش یافته اند و این شاعران همواره به مسائل مختلف توجه نشان داده اند در واقع شاعر نمی تواند نسبت به مسائل سیاسی و اجتماعی جامعه بی توجه باشد.

 

وی افزود: در دوران امام رضا (ع) می بینیم که امام رضا با دیدن دعبل خزاعی از او می خواهد که درباره اهل بیت (ع) شعر بسراید، بنابراین ما در اینجا به اهمیت شعر پی می بریم.

 

وی تصریح کرد: در جایی که دیگران می خواهند، مسایل را  واژگونه جلوه دهند شاعر می تواند با زبان رسا مسائل را به گونه ای بیان کند که بر دل بنشیند از این روست امام (ره) نیز می فرماید" لسان شعر بالاترین لسان است"، بنابراین در همه امور شعر می تواند کارایی خود را نشان دهد.

 

وی به نقش اهل ادب در افشاگری ها اشاره کرد و یادآور شد:  شعر در همه دوره ها تاثیر گذار بوده است، چنانکه در شناخت ماهیت دشمنان، مردم در دوران دفاع مقدس برخی از شاعران اشعار تاثیرگذاری سرودند که نقش موثری در آن دوره ایفا کرد، بنابراین شعر می تواند زبان حق یا باطل قرار گیرد و ما در شناخت بسیاری از رویدادها مثل حادثه 9 دی نیز از شاعران می خواهیم که در این باره چیزی را بیان کنند که موثر باشد.

 

وی ضمن تقدیر از همه کسانی که تلاش کردند ابعاد فتنه را به گونه ای بیان کنند تا شبهاتی که در این زمینه است را برطرف کنند، گفت: همه دلسوزان و اهالی قلم وارد این عرصه شده اند و سبب شده اند که ما با یاری هم این ماجرا را پشت سر بگذاریم تشکر می کنم، زیرا در هر زمانی که فتنه جلوه گر می شود، باید هوشیارانه با آن برخورد کنیم، پس نمی توانیم دعا کنیم که خداوند هیچ گونه فتنه ای را در مسیر ما قرار ندهد، چرا که  این یک تصور و گمان بیجا است پس نباید توقع داشته باشیم که مسیر زندگی همواره، صاف و یکدست باشد و افراد باید در مسیر حوادث آب دیده شوند.

 

وی تصریح کرد: در مسیر فتنه ها باید با بصیرت برخورد شود، چنانکه که خود پیامبر (ص) در مسیر بصیرت گام برمی داشت و البته من در اینجا چند نکته ای را درباره تاریخ اسلام نیز بیان می کنم، چنانکه در نهج البلاغه هنگامی که فتنه ها روی می آورند حضرت علی می فرمایند" این فتنه ها مشتبه هستند" و وقتی روی برمی گردانند مردم آنها را انکار می کنند و همچنین می فرمایند" فتنه ها مانند بادها می گردند"،بنابراین ما باید هوشیار عمل کنیم.

 

وی یادآور شد: برخی از مردم در اوج احساسات نتوانستند راه حل را تشخیص دهند و بعداً به تدریج مسائلی پیش آمد که در عاشورای سال گذشته به اوج خود رسید، اما به محض مشاهده این جریان مردم خودشان را از صف فتنه گران جدا کردند و به چهره های موجه پیوستند.

 

وی در پایان اظهار کرد: همیشه فتنه گران از چهره های موجه استفاده می کنند، حتی در تاریخ اسلام در جریان خوارج ما شاهد این نکته هستیم که خوارج از گروهی با پیشانی های پینه بسته و لبانی خشک از ذکر و قرآن به دست بودند و در امروز نیز شاهد همین جریان هستیم، اما بیداری فرهیختگان به ویژه نسل جوان و قدرت نمایی مردم توانستیم همه این جریانات را پشت سر بگذاریم، بنابراین باید گفت، روز 9 دی روزی به یادماندنی در تاریخ انقلاب است.

پایان پیام/
 

کد خبر 8473

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha