کتابداران باید رتبه اول کتابداری در منطقه در 1404 را از آن خود کنند

شمشیری گفت: ما کتابداران و کتاب یاران متعهد شده ایم تمام تلاش و توان خود را بکار بندیم تا همه ایرانیان با کتاب و کتابخوانی مانوس باشند.

به گزارش خبرنگار شبستان،ابراهیم شمشیری، دبیر نوزدهمین جشنواره کتابخانه های عمومی و مطالعه مفید امروز در مراسم این جشنواره که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مرکز همایش های صدا سیما برگزار شد، گفت: اجتماع شکوهمند و بزرگ دست‌اندرکاران و مسئولان کتابخانه‌های سراسر کشور فرصت مغتنمی است که هر ساله در ایام هفته کتاب، دیدار اهالی کتاب و کتابخانه تازه شود و با تقدیر از بخشی از خدمتگزاران و فعالان منتخب کتابخانه‌ها، توجه مردم، مسئولان و رسانه‌ها به جایگاه و نقش برجسته کتابخانه‌ها و کتابداران به عنوان یکی از مهم‌ترین راه‌های ارتباط مردم با کتاب و کتابخوانی بیش از گذشته جلب شود.

 

شمشیری ادامه داد: آنچه که اجتماع امسال ما را بیش از گذشته مهم و مورد توجه قرار داده است، افتخار دیدار بخش عظیمی از حاضران این جمع در دیدار با رهبر فرزانه انقلاب اسلامی است. سخنان حکیمانه معظم له در دیدار تیرماه با کتابداران کتابخانه‌های عمومی هم منشأ تجدید مطلعی در کتاب و کتابخوانی شد و هم می‌تواند به عنوان منشور راهبردی برنامه‌ها و اقدامات تمامی دستگاه‌های مسئول و دست اندکار، به ویژه همکاران تلاشگر و کوشا در نهاد کتابخانه های عمومی قرار گیرد.

 

وی بیان کرد: امیدوارم که همگی ما با بکار بستن این رهنمودها بتوانیم گامهای محکم و استواری در مسیر تحقق اهداف انقلاب شکوهمند اسلامی و اعتلای کشور عزیزمان برداریم و رضایت سرور و مولایمان حضرت بقیة الله الاعظم امام زمان را از خود فراهم آوریم.

 

شمشیری با بیان اینکه ما کتابداران و کتاب یاران، موظفیم مطابق سند چشم انداز خود در سال 1404 هجری شمسی، در شاخصه هایی همچون تعداد عضو، کتابخانه و کتاب و میزان امانت کتاب، رتبه اول منطقه و یکی از 15 رتبه برتر جهان را کسب نماییم، افزود: این رشد کمی در کنار کیفیت بخشی به خدمات کتابداری که کتابدار را به مشاور امین و کتابخانه را به عنوان مرکز فرهنگی محل، منطقه و شهر تبدیل می کند، راهی سخت اما دست یافتنی در پیش روی ما قرار داده است.

 

دبیر نوزدهمین جشنواره کتابخانه های عمومی و مطالعه مفید تصریح کرد: ما مصریم که در این برهه حساس تاریخی که جهان متاثر از بیداری ملتهاست، زمینه گسترش آگاهی و نور معرفت و معنویت را زمینه ساز شویم.

 

وی خاطر نشان کرد:ما کتابداران و کتاب یاران متعهد شده ایم تمام تلاش و توان خود را بکار بندیم تا همه ایرانیان با کتاب و کتابخوانی مانوس باشند و در این مسیر دست همه اهالی فرهنگ و رسانه و صاحب منصبان را به گرمی می فشاریم؛ که اهتمام به کتاب کتابخوانی و کتابخانه اهتمام به تعالی فرهنگ ناب انقلاب اسلامی است.به همین منظور شایسته است ضمن ارایه راهکارهای بدیع و عالمانه برای دستیابی به اهداف مذکور، همه پنج هزار نیروی ستادی و کتابدار نهاد کتابخانه ها، در حرکتی جهادگونه به این مهم اهتمام ورزند.

 

شمشیری با بیان اینکه ما باید بتوانیم با ارایه تعاریف جدید از کتابخانه، عمومی شدن مطالعه و کتابخوانی را رقم بزنیم، گفت: از این روست که نهادکتابخانه ها با طراحی برنامه های مختلفی همچون راه اندازی ایستگاه های مطالعه، شبکه کتابخوانان حرفه ای، مسابقات فرهنگی و طرح کتاب من، حرکت و شتاب روزافزونی به تامین نیازهای مطالعاتی مردم و جذاب و در دسترس نمودن کتاب و کتابخوانی اقدام نموده است.

 

وی ابرای امیدواری کرد که نوزدهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی یاران، تجدید مطلعی در ترویج فرهنگ کتابخوانی و مطالعه مفید باشد.

 

دبیر نوزدهمین جشنواره کتابخانه های عمومی و مطالعه مفید، یاد آور شد:جشنواره امسال را در حالی برگزار می کنیم که در کنار برنامه های متنوع صورت گرفته در کتابخانه ها، شهرستانها و استانها، برنامه تقدیر از تلاشگران عرصه کتابخانه های عمومی به عنوان یکی از مهمترین برنامه های نهاد در همه سطوح بوده است.

 

وی ادامه داد: به عنوان دبیر نوزدهمین جشنواره کتابخانه های عمومی و مطالعه مفید، به استحضار می رساند در مجموع بالغ بر 500 پرونده از گروههای مختلف از جمله کتابداران نمونه، کتابخانه های برتر، مسئولین نمونه کتابخانه ها، کتابخوانان برگزیده و فعال در برنامه ها و مسابقات فرهنگی، رتبه های برتر کنکور عضو کتابخانه های عمومی، کتابداران پیشکسوت نمونه، خدمتگزاران نمونه و کارشناسان و مدیران برتر ستادی و استانی مورد بررسی قرار گرفته است که در نهایت 62 برگزیده با توجه به ملاکها و معیارهای اعلام شده برگزیده شده و مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

 

به گفته شمشیری، در انتخاب برگزیدگان نوزدهمین جشنواره ملی کتابخانه های عمومی و مطالعه مفید، تلاش شده است تا صرفنظر از منطقه و استان، با توجه به معیارها و شاخص های اعلام شده و به ویژه اقدامات و خلاقیت های افراد در اداره کتابخانه ها، انتخاب ها انجام شود تا در حد امکان به عدالت نزدیک تر باشد و این تقدیر نمادین، به معنی نادیده گرفتن زحمات سایر عزیزان و همکاران ارجمند در استان ها و بخش های مختلف نیست که اگر محدودیت تعداد منتخبین وجود نداشت قطعاً تعداد بیشتری از همکاران شایستگی برگزیده شدن را داشتند.

 

پایان پیام/

کد خبر 84690

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha