آیت الله احمد شیخ بهایی، به مناسبت ۲۸ صفر سالروز شهادت امام مجتبی علیه السلام در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: جریان مقابل ائمه را باید جریان واحدی بدانیم که در قالب های مختلف شکل گرفته همانطور که موضع گیری های امامت واحد{اما در قالب های مختلف} بوده است.
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان با اشاره به سه جریان ناکثین، قاسطین و مارقین که در مقابل امام علی علیه السلام قد علم کردند؛ افزود: جریان ناکثین درهم شکسته شد اما جنگ صفین، کار معاویه را تمام نکرد و به حکمیت کشید و چون مردم ظاهر قرآن را از حقیقت آن تشخیص ندادند، مقابل امام علی علیه السلام ایستادند.
وی افزود: خوارج با پخش شبهات و معاویه با ترویج پول پرستی و ترس از جنگ و... کاری کردند که حضرت علی علیه السلام نتوانست لشکری جمع کند که با دشمن بجنگد و سال های پایانی عمر حضرت با تلخی هایی از جمله خسته شدن مردم از جنگ، ترس آنها از مرگ، شبهه حکمیت و ولایت و... همراه بود که مانع از جمع شدن آنان برای حضور در صحنه جهت تشکیل حکومت شد.
آیت الله شیخ بهایی افزود: دوران امام حسن مجتبی علیه السلام، همین موضوع استمرار یافت و جمعیت شکل نگرفت و فرماندهان حضرت نیز خیانت کردند و در نهایت کار به صلح کشید زیرا حضرت با تنها چیزی که می توانستند چهره نفاق معاویه را آشکار و اسلام را از این نفاق نجات دهند، صلح بود.
وی ادامه داد: گرچه معاویه به هیچیک از مفاد صلح نامه عمل نکرد اما مسئله برای مردم روشن شد و این بیداری و تجربه هزینه سنگینی داشت که آن، از دست رفتن خلافت امام حسن مجتبی علیه السلام و به دنبال آن شهادت امام حسین علیه السلام بود.
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان متذکر شد: چنانچه در صحنه های حساس اجتماعی حواس مان را جمع نکنیم و اسیر شبهات و شهوات بشویم و یا ترس از مرگ و شبح جنگ و... باعث می شود جمعیت به موقع اقدام نکند و قصه امام حسن علیه السلام تکرار شود.
وی افزود: لذا کسانی که می توانند نقش عمارها و مالک اشترها و بیدارگران و احیاگران دین را داشته باشند باید در صحنه و قوی باشند زیرا سنت های الهی قابل تکرار است.
نظر شما