سنبل آبی؛ بلای جان رودخانه ها و تالاب‌های گیلان

گیاه مهاجم سنبل آبی یکی از خطرناک‌ترین گونه‌های گیاهی آبزی است که در صورت توجه نکردن به عملیات پاکسازی به سرعت می‌‌تواند اکوسیستم آبی را از بین ببرد و امروز زنگ خطر مقابله با این گیاه مهاجم به صدا درآمده است.

خبرگزاری شبستان- لنگرود: سنبل آبی به دلیل رشد سریع در محیط‌های آبی و مصرف مقادیر زیادی از اکسیژن آب، یکی از خطرناک‌ترین گونه‌های گیاهان آبزی است که در جهان شناخته شده و در عرض مدت کوتاهی می‌تواند اکوسیستم منطقه را نابود کند.

سنبل آبی تهدید جدی برای تالاب‌های گیلان است که امروز زندگی را در این تالاب‌ها به خطر انداخته و توجه نکردن به حضور این گونه مهاجم، عواقب جبران‌ناپذیری را به بار می‌آورد.

متاسفانه حضور این گیاه مهاجم و خطرناک در کوچک‌ترین محیط آبی باعث می‌شود تا از حالت کنترل خارج شده و با گسترش سریع در اکوسیستم، حیات گونه‌های مختلف جانوری منطقه را از بین ببرد و این‌بار چگونگی مقابله با سنبل آبی عنوان نشست پدافند غیر عامل شهرستان لنگرود شد تا در خصوص مهار سنبل آبی در رودخانه شلمانرود تصمیماتی اندیشیده شود.

 

*گیاه مهاجم سنبل آبی را بلای جان رودخانه‌ها و تالاب‌های گیلان

«سیروس شفقی» گیاه مهاجم سنبل آبی را بلای جان رودخانه‌ها و تالاب‌های گیلان دانست و گفت: رشد سریع سنبل آبی زنگ خطری است که کم‌توجهی به این موضوع اکوسیستم آبی را از بین خواهد برد.

فرماندار لنگرود با بیان اینکه سنبل آبی خطرناک‌ترین گونه گیاهی غیربومی است، افزود: همه امکانات، سمن‌ها و نیروی انسانی باید برای مقابله با سنبل آبی در شهرستان بسیج شود که ابتدا باید نقاط درگیر سنبل آبی شناسایی شود که در این راستاو دستگاه جمع‌آوری سنبل آبی به‌زودی برای جمع‌آوری این گیاه مهاجم مستقر می‌شود.

وی با اشاره به رشد و تکثیر سریع سنبل آبی، اظهار داشت: عملیات پاکسازی سنبل آبی نیازمند عزم جمعی است که در صورت عدم توجه به این موضوع در آینده شاهد خسارت‌های سنگینی خواهیم بود.

 

*12 کیلومتر رودخانه شلمانرود با آزادسازی وسط رودخانه احیا شد

«امین نجات» با اشاره به اینکه سنبل آبی در چند سال اخیر به عنوان یک آفت به شدت اکوسیستم‌های آبی استان را تهدید می‌کند، گفت: از اواخر سال 95 دو کانال آزموده و رودخانه شلمانرود(چاف و چمخاله و کانال آبیاری رادارکومه) درگیر گیاه مهاجم سنبل آبی است که با همکاری شهرداری، سپاه، شیلات، اداره آب توانستیم رشد این گیاه را کنترل کنیم.

رییس اداره حفاظت محیط زیست لنگرود با بیان اینکه گیاه مهاجم سنبل آبی از بین نمی‌رود و تنها با پاکسازی مناطق درگیر، رشد این گیاه کنترل شود، تصریح کرد: 12 کیلومتر چاف و چمخاله از سمت ساحل به بالا و دو کیلومتر کانال رادارکومه در سال 96 پاکسازی شد که متولیان امر در صورت استمرار فرایند پاکسازی می‌توانند از رشد سریع این گیاه جلوگیری کنند.

وی با اشاره به اینکه در نشست پدافند غیرعامل چگونگی مقابله با سنبل آبی بررسی و تصمیمات و تمهیدات لازم برای جمع آوری و مهار سنبل آبی هم‌اندیشی شد، اظهار داشت: خوشبختانه در سال جاری بحران سنبل آبی سال 97 را نخواهیم داشت و تاکنون اداره محیط زیست شهرستان توانسته 12 کیلومتر رودخانه شلمانرود را با آزادسازی وسط رودخانه، از نابودی حیات رودخانه جلوگیری کند.

نجات با بیان اینکه ادوات موجود اجازه ورود به کانال رادارکومه را نخواهد داد، اذعان کرد: بهترین زمان برای مبارزه با این گیاه مهاجم در فصل پاییز و زمستان است.

کد خبر 846821

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha