«تقی ابراهیمی سالاری» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد با بیان اینکه معتقدم که این حرکتها باید به صورت مردمی انجام شود و پایههای اولیه این فعالیتهای خودجوش در شهرداریها و سازمانها گذاشته شود، گفت:سمنها و مردم باید وارد کار شوند، در اربعین مردم عراق هستند که کار را به عهده میگیرند و امر میزبانی تبدیل به فرهنگ شده و باید از این الگو استفاده شود، تا این فرهنگ جا بیفند و مردم پای کار بیایند.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به کارهای پژوهشی شورا در مورد نقش مشارکت مردم در مراسمات مذهبی، گفت: مطالعات جنبی در این حوزه صورت گرفته، اما چون حرکت نو و جدیدی است، در دور جدید شواری پنجم به این امر مهم پرداخته شده و پیشنهاد خواهیم داد که مطالعاتی در این خصوص انجام شود.
ابراهیمی سالاری با اشاره به اینکه «در راستای مردمیشدن این مراسمات، جهتگیری بسیار خوب و مثبتی نسبتبه سالهای قبل داریم و عمیقتر وارد مسئله شدهایم»، بیان کرد: با توجه به ضرورت سرمایه اجتماعی، توجه عمیقتری به مسئله شده و از تقلید آنچه که به صورت متعارف و سنتی انجام شده، سعی کردهایم بپرهیزیم.
وی تصریح کرد: یکی از رویکردهای ما، استفاده از بسترهای نرمافزاری متناسب با فرهنگ دینی، برای جلب بیشتر مشارکتهای مردمی است. در این برهه، نیاز به مشارکت بیشتر مردم داریم و حرکت مردم از دیگر شهرها به سمت مشهد، اثرات ارزشمندی مختلفی میتواند داشته باشد.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به کاهش مراودات انسانی در فضای فعلی جامعه، این حرکت جمعی را فرصت مناسبی برای تقویت تعاملات اجتماعی برشمرد و افزود: در بستر حرکت از شهرستانهای مختلف به مشهد، تعاملات اجتماعی و ارتباطات مردم با هم بسیار همدلانه است و این سرمایه فوقالعادهای را ایجاد خواهد کرد، اگر این ارتباطات را ثبت و ضبط کنیم، اگر این ارتباطات سازمانیافته باشد، میتوان از این پتانسیل استفاده کرد.
نظر شما