پایان داستان پراید از زبان مدیرعامل سایپا/جابجایی بیش از ۳۰۰ هزار زائر اربعین در ۱۲ مسیر ریلی

پایان کار تعمیر ۷۱ هزار واحد مسکونی آسیب دیده از سیل، رتبه محیط کسب و کار ایران بهبود یافت، پایان داستان پراید از زبان مدیرعامل سایپا، جابجایی بیش از ۳۰۰ هزار زائر اربعین در ۱۲ مسیر ریلی برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز سوم آبان به شرح زیر است:

پایان کار تعمیر ۷۱ هزار واحد مسکونی آسیب دیده از سیل

«مجید جودی» شب گذشته (پنجشنبه 2 آبان) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره آخرین اقدامات انجام شده برای بازسازی مناطق سیل زده کشور با اشاره به اینکه کار ۷۱ هزار واحد مسکوني نیازمند مرمت در مناطق سیل زده به پایان رسیده است، گفت: در بررسی‌های اولیه حدود ۶۵ هزار واحد احداثی که نیازمند بازسازی بودند شناسایی شد حدود ۳ هزار واحد از این تعداد شهری و بقیه را واحد‌های روستایی تشکیل می‌داد البته در این بین حدود ۸۰ هزار واحد هم نیازمند مرمت و تعمیر بود.

 

مدیرکل بازسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه از ۸۰ هزار واحد نیازمند مرمت حدود ۷۸ هزار واحد شروع به کار شد، افزود: کار حدود ۷۱ هزار واحد به اتمام رسیده است و در حال حاضر هیچگونه مشکلی برای بازدید و تخصیص منابع به واحد‌های آسیب دیده احتمالی نداریم و هرکس نیازمندی واحدش را اعلام کند برای بازدید اقدام می کنیم.

 

۲۳۰ هزار پرونده خسارت دیدگان کشاورزی از سیل تاییدیه گرفتند

«محمد موسوی» شب گذشته (پنجشنبه 2 آبان) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره آخرین اقدامات انجام شده برای بازسازی مناطق سیل زده کشور با اشاره به اینکه در بخش خسارت دیدگان کشاورزی حدود ۳۰۰ هزار پرونده به کارشناسان معرفی شد، گفت: از این تعداد حدود ۲۳۰ هزار پرونده مورد بازدید قرار گرفت و تائیدیه گرفتند تا این لحظه هم ۱۷۳ هزار پرونده از تعداد کل ۲۳۰ هزار پرونده، مورد تائید سازمان پژوهشگاه فضایی قرار گرفت.

 

مدیرکل دفتر مدیریت بحران وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در این روند حدود ۵۰ هزار پرونده به تائید کارگروه استانی رسید، افزود: همچنین  ۱۰۵ هزار پرونده هم به مبلغ ۸۰۰ میلیارد تومان مشمول تسهیلات بلاعوض قرار گرفتند و تسهیلات دریافت کرده اند.

 

وی با بیان اینکه در خصوص بانک‌ها هم از ۱۲۰ هزار پرونده به ارزش ۹۵۰ میلیارد تومان تسهیلات معرفی شده به بانک‌های عامل تا امروز حدود ۳۰ هزار پرونده به ارزش ۳۰۰ میلیارد تومان پرداخت تسهیلات داشتیم، ادامه داد: در این بین بانک کشاورزی ۴۵ درصد، بانک تجارت ۳۹ درصد، بانک توسعه تعاون ۲۷ درصد و بانک‌های ملت و صادرات هم ۵ درصد از مبلغی ابلاغی دولت را پرداخت کرده اند.

 

رتبه محیط کسب و کار ایران بهبود یافت

در گزارش ۲۰۲۰ شاخص سهولت انجام کسب و کار بانک جهانی که امروز منتشر شده است، جمهوری اسلامی ایران با کسب امتیاز  ٥٨.٥ ، با یک رتبه صعود به رتبه ۱۲۷ دست یافته است.

گفتنی است که رتبه ایران در سال ۲۰۱۹ ، ۱۲۸ و امتیاز ثبت شده در این شاخص، ۵۶.۹۸ بود.

شاخص سهولت کسب و کار، یکی از شاخص های بین المللی است که بر اساس آن، بانک جهانی، سالانه ۱۹۰ کشور جهان را با ۱۰ نماگرِ "شروع کسب و کار"، "اخذ مجوز ساخت و ساز"، "ثبت مالکیت"، "اخذ مالیات"، "تجارت فرامرزی"، "دسترسی به برق"، "اخذ اعتبار"، "ورشکستگی و پرداخت دیون"، "حمایت از سهامداران خرد" و "اجرای قراردادها" مورد ارزیابی قرار داده و طبق امتیازات مکتسبه، کشورها را رتبه بندی می کند.  

 

پایان داستان پراید از زبان مدیرعامل سایپا

سيد جواد سليماني با بيان اينكه با نظر وزیر صنعت، معدن و تجارت برنامه‌ریزی برای خروج محصولات خانواده پرايد از مدار تولید را از نخستین روزهای حضورش در سایپا در دستور كار اين گروه خودروسازي قرار داده، گفت: از بهمن‌ماه سال گذشته برنامه‌ريزي دقيق براي پايان دادن به توليد اين محصول آغاز شد و از ابتداي امسال نيز با افزایش تدريجي سهم سایر محصولات سايپا این برنامه را به مرحله اجرا درآوردیم، اما براي جلوگيري از وارد شدن التهاب به بازار این موضوع را در آن زمان رسانه‌اي نكرديم.

 

مديرعامل گروه خودروسازي سايپا افزود: متاسفانه به دليل تحريم‌هاي بين‌المللي، توليد خودروسازان كاهش يافت و اين كاهش توليد به همراه ايجاد تقاضاي كاذب ناشی از کاهش ارزش پول ملی، بازار خودرو را با نابساماني مواجه كرد. از اين رو و براي جلوگيري از التهاب بيشتر، برنامه كاهش و توقف توليد پرايد رسانه‌اي نشد، اما فرآیند اجرايی آن را با جديت دنبال كرديم.

 

سليماني افزود: توليد فعلي پراید تا اتمام تعهدات در تاریخ‌های اعلام شده و تحويل خودروهاي ثبت نامي انجام خواهد شد؛ بنابراین هموطناني كه در طرح‌هاي پيش‌فروش و فروش‌فوري اين محصول ثبت‌نام كرده اطمينان داشته باشند كه هيچ مشكلي در تحويل خودروهاي آنان پيش نخواهد آمد و تمامي محصولات فروخته شده، تحويل آنها خواهد شد

 

۵ محدودیت معاملات گواهی حق تقدم تسهیلات مسکن

ناظر بازار فرابورس در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته «چهارشنبه یک آبان ماه ۹۸» با صدور یک اطلاعیه رسمی اعلام کرد: با توجه به مصوبه ۲۸ مهر ماه ۹۴ شورای پول و اعتبار، موارد ذیل در خصوص اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن بانک مسکن اعمال می‌شود.

بر اساس این گزارش، محدودیت زمانی عدم فروش توسط خریداران در تمامی نمادهای معاملاتی اوراق تسهیلات مسکن بانک مسکن به مدت ۴ ماه است و محدودیت عدم فروش توسط خریداران اوراق برای نمادهای اوراق گواهی که فقط چهار ماه تا پایان معاملات آن در بازار فرابورس باقی مانده، اعمال نمی‌شود. به همین دلیل در این مقطع زمانی، نمادهای معاملاتی «تسه ۹۶۰۸، تسه ۹۶۰۹، تسه ۹۶۱۰ و تسه ۹۶۱۱» مشمول محدودیت مذکور نیست.

همچنین در خصوص اوراق گواهی صادره بانک مسکن محدودیت ورود سفارش خرید و انجام معامله به میزان حداکثر ۱۶۰ ورقه برای هر کد معاملاتی در هر جلسه معاملاتی است و متقاضیان خرید باید محدودیت های مذکور را در خصوص ورود سفارشات خرید و معاملات انجام شده رعایت کنند و تخطی از پیام ناظر بازار و ورود سفارش یا خرید بیش از سقف مجاز می‌تواند منجر به ابطال تمامی معاملات و حذف سفارش‌های ثبت شده و ارجاع موضوع به مرجع رسیدگی به تخلفات شود.

افزون بر این، اعتبار تمامی اوراق گواهی صادره جهت اخذ تسهیلات تا یک ماه پس از توقف نماد معاملاتی آن در بازار فرابورس است. متقاضیان برای اطلاع از سایر جزئیات می‌توانند به اطلاعیه‌های این شرکت مندرج در سایت رسمی فرابورس به نشانی www.ifb.ir مراجعه کنند.

 

جابجایی بیش از ۳۰۰ هزار زائر اربعین در ۱۲ مسیر ریلی

بر اساس طرح سفرهای ریلی اربعین که از ۱۵ تا ۲۹ ادامه داشت، ۸۰۴ رام قطار برای جابجایی زوار اربعین اختصاص یافت و در این بازه زمانی در مجموع ۳۰۳ هزار و ۵۰۹ زائر ۱۲۴ هزار و ۹۹۰ نفر جابجا شدند. در همین مدت، ۶۸ رام قطار در مسیر تهران - خرمشهر و بالعکس ۱۷۸ هزار و ۲۶۲ مسافر را جابجا کرد که در مسیر رفت و ۱۴ هزار و ۳۷۲ مسافر و ۹ هزار و ۸۳۱ نفر جابجا شدند.

همچنین ۵۸ رام قطار در همین مدت در مسیر مشهد- اهواز- مشهد سیر کرد و ۵۶ هزار و ۱۵۴ زائر اربعین از این طریق جابجا شدند.

بر اساس این گزارش،‌ ‌از ۱۵ تا ۲۹ مهرماه ۶۰ رام قطار در مسیر تهران- اهواز- تهران سیر کرد و ۱۴ هزار و ۴۵۹ مسافر از این طریق جابجا شدند. همچنین ۴۴ رام قطار در مسیر همدان - مشهد- همدان در ‌مدت مذکور برقرار شد و ۳۸ هزار و ۸۴ زائر از طریق این قطارها جابجا شدند.

‌در مسیر کرمانشاه- مشهد- کرمانشاه نیز ۵۶ رام قطار از ۱۵ مهر تا ۲۸ مهر سیر کرد و ۴۶ هزار و۵۱۰ زائر از این طریق جابجا شدند. در مسیر اهواز – خرمشهر و بالعکس نیز  ۹۰ رام قطار در این بازه زمانی ۱۲ هزار و ۷۳۵مسافر را جابجا کردند.در مسیر خرمشهر- شلمچه و بالعکس نیز ۲۷۸ رام قطار سیر کرد و۷۴ هزرو ۹۶۲ مسافر از این طریق جابجا شدند. در مسیر تهران- کرمانشاه- تهران ۱۳۵ ‌رام قطار تا ۲۹ مهر ماه اختصاص یافت و ۳۱ هزار و ۱۴۲ زائر از این طریق جابجا شدند.‌ در مسیر اصفهان-‌کرمانشاه- اصفهان نیز در این ایام، ۶ رام قطار اختصاص یافت و ۸۷۹ مسافر از این طریق جابجا شدند.

 

روابط تجاری و اقتصادی ایران و ازبکستان توسعه می یابد

رضا رحمانی در دیدار با بهادر عبدالله‌یف با اشاره به اینکه دو کشور ظرفیت‌های بالایی برای توسعه مناسبات در حوزه مختلف دارند که باید مورد استفاده قرار گیرد افزود: برای رفع موانع پیش روی تجار آمادگی کامل داریم و باید با اعزام هیات‌های اقتصادی ایرانی و پذیرش هیات‌های ازبکستانی روابط اقتصادی دو طرف تقویت شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین بر همکاری و تعامل بیشتر بخش خصوصی دو کشور به عنوان بازوی توانمند اقتصادی دولت ها تاکید و تصریح کرد: افزایش سطح مبادلات و توسعه مناسبات اقتصادی با کشورهای همسایه از اولویت های اصلی ایران است و برای تحقق این هدف باید ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها به درستی شناخته و معرفی شود.

یاد آور می شود کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ازبکستان در آذرماه سال جاری با ریاست وزیر صنعت، معدن و تجارت در تاشکند پایتخت ازبکستان برگزار خواهد شد و اسناد همکاری های اقتصادی به امضا خواهد رسید.

 

تسهیلات ارزی صندوق توسعه ملی به ۱۹.۹ میلیارد دلار رسید

بخش عمده تسهیلات ارزی پرداخت شده از منابع صندوق توسعه ملی بر اساس مفاد بند «خ» اساسنامه و با عاملیت بانک‌های طرف قرارداد پرداخت شده است. مبلغ کل تسهیلات ارزی پذیرش شده توسط صندوق(اعلام وصول شده) تا تاریخ سی‌ویکم خردادماه ۱۳۹۸ معادل  ۳۸ میلیارد و ۵۲۸ میلیون دلار بوده است.

از این مقدار معادل ۳۷ میلیارد و ۳۹۲ میلیون دلار به مرحله تخصیص ارز (صدور نامه مسدودی به بانک مرکزی) رسیده و از مجموع تسهیلات ارزی مسدود شده مبلغی معادل ۲۱ میلیارد و ۴۴۱ میلیون دلار به طرح‌های بخش خصوصی، معادل ۹۶ میلیون دلار به طرح‌های بخش تعاونی، معادل ۱۵ میلیارد و ۲۸۶ میلیون دلار به طرح‌های بنگاه‌های اقتصادی متعلق به موسسات عمومی غیردولتی و معادل ۵۶۹ میلیون دلار به سایر موارد، اختصاص یافته است.

از کل مبلغ مسدود شده برای پرداخت تسهیلات از طریق قراردادهای عاملیت ارزی، مبلغ ۱۹ میلیارد و ۹۵۱ میلیون دلار برای همکاری بانک‌های عامل و بانک مرکزی به مرحله پرداخت قطعی به متقاضیان رسیده است./

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 846581

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha