« محمد رادمهر »، فرماندار شهرستان جاسک در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان با اشاره به طرح توسعه سواحل مکران و اقدامات انجام شده در شهرستان جاسک، اظهار کرد: جاسک به منطقهای ایدهآل برای توسعه سرمایهگذاری، تولید و صادرات محصولات مورد نیاز بازارهای مصرف منطقهای تبدیل شده است.
وی، سواحل جاسک را یکی از نزدیکترین و کمهزینهترین مسیر دسترسی به بازارهای کشور عمان و حوزه خلیج فارس دانست و با بیان اینکه این طرح منطقه و سواحل جاسک را به منطقهای برای تبدیلشدن به کانون مهم سرمایهگذاری در ابعاد مختلف اقتصاد دریا محور و هاب لجستیک و ترانزیت منطقهای فراهم کرده است، افزود: با توجه به ظرفیتهای موجود در شهرستان از حضور و مشارکت همه سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی کشورهای منطقه و دیگر کشورها استقبال میکنیم و اطمینان میدهیم که همه فعالیتها و سرمایهگذاریها از حمایت کامل دولت جمهوری اسلامی ایران برخوردار خواهند بود.
فرماندار شهرستان جاسک عنوان کرد: سواحل مکران از مزیتهای سرمایهگذاری قابلتوجهی نسبت به مناطق مشابه خود در کشورهای منطقه برخوردار است که این مزیتها باید به سرمایه گذاران داخلی و خارجی معرفی شود.
رادمهر با اشاره به اینکه توجه به موقعیت منطقهای و جغرافیایی جاسک، بهترین گزینه برای مرکزیت سواحل مکران ایران این شهرستان است، گفت: حدود یک دهه پیش رهبر معظم انقلاب از اهمیت توسعه مکران نام بردند که این امر سرآغازی برای توجه به این منطقه بکر در ساحل شرقی کشور شد.
وی با ذکر این نکته که هیئت دولت در جلسه ای که در تیر ماه سال جاری به ریاست رئیس جمهور برگزار شد با طرح تشکیل شورای توسعه سواحل مکران موافقت کرد، افزود: با نگاه مثبت استاندار هرمزگان و نماینده عالی دولت در استان به موضوع توسعه سواحل مکران نگاهی توسعه محور و بسیار مساعد داشته است که خروجی تمرکز وی منجر به انجام کارهای بسیار ارزشمند و بینظیری در این زمینه شده است و این مهم بهطور جد ادامه دارد.
رادمهر با بیان اینکه توسعه سواحل مکران بهعنوان یک بحث راهبردی مهم و استراتژیک مطرح است، اظهار کرد: این راهبرد ملی اهداف متنوعی در حوزه امنیت ملی و دفاعی، توسعه متعادل، محرومیتزدایی، انرژی، صنعت، حمل و نقل و حتی کشاورزی و تجاری را به همراه دارد.
وی تصریح کرد: یکی از کارهای مهمی که در دولت تدبیر و امید صورت گرفته است بحث توسعه پایانه نفتی جاسک است که عنوان بزرگترین پایانه نفتی کشور در دریای عمان را از آن خود کرده است که در کنار تأمین امنیت صادرات نفت، کاهش فاصله نفتکشها با بازارهای مصرف و مزایا آن را نیز به دنبال دارد.
فرماندار جاسک با اشاره به اینکه پایانه جاسک بهعنوان پایانه صادرات نفت در خارج از خلیجفارس انتخاب شده است، گفت: عملیات احداث خطوط لوله و احداث مخازن برای این طرح آغاز شده و مطالعات مربوط به ایجاد پایانه صادراتی نیز انجام شده که با پیگیریهای استاندار هرمزگان برآورد میشود تا اواخر سال ۱۳۹۹ شاهد بهرهبرداری از این پایانه جدید در دریای عمان باشیم.
نماینده عالی دولت در شهرستان جاسک در ادامه خاطرنشان کرد: در صورت بهرهبرداری از این پایانه نفتی، جاسک به عنوان دومین پایانه بزرگ صادرات نفت ایران، ظرفیت صادرات حدود روزانه یک میلیون بشکه نفت خام را خواهد داشت که این موضوع در افزایش صادرات نفتی تأثیرگذار خواهد بود.
رادمهر تصریح کرد: در راستای توسعه سواحل مکران دومین پایانه نفتی کشور در ۶۵ کیلومتری غرب جاسک در منطقه کوه مبارک، در زمینی به مساحت ۵ هزار هکتار ساخته میشود، مزایای ساخت پایانه نفتی جاسک به عنوان بزرگترین پایانه نفتی کشور در دریای عمان تأمین امنیت صادرات نفت و کاهش فاصله نفتکشها با بازارهای مصرف است، این طرح اقتصادی در رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال استان و کشور تأثیر به سزایی دارد.
وی ادامه داد: از طریق توسعه سواحل مکران با ظرفیتهای شیلاتی، کشاورزی و دامداری، گردشگری، ذخایر انرژی، بندری و تجاری بسیار میتوان بیش از پیش در بحث اقتصاد مقاومتی و همچنین اشتغال و معیشت مردمان این منطقه نقشآفرین شد، که بحمدالله کارها و پروژه های بسیار کلانی در شهرستان جاسک انجام گرفته است.
وی گفت: توجه به توان محیطی ایران با رویکرد اقتصاد دریا محور بر پایه اقتصاد مقاومتی در سالهای اخیر مورد توجه مسئولین بوده است ،که بخشی از این رویکرد ها میتواند توسعه منطقهای سواحل مکران باشد و این منطقه به لحاظ ظرفیتهای اقتصادی دارای سه سطح ملی، منطقهای و بینالمللی است و از سویی دریای عمان جزو حوزه استراتژیک اقیانوس هند و یکی از پنج حوزه استراتژیک جهان است که بر اساس آن سواحل مکران از موقعیت بسیار مهم اقتصادی در بحث اقتصاد مقاومتی بهرهمند است که میتواند در این زمینه تأثیرگذار باشد.
رادمهر گفت: بخش عمده امرارمعاش مردمان جاسک کشاورزی، دامداری، صیادی و بخشی نیز تجارت است، این منطقه بخش اعظم خط ساحلی مکران را به خود اختصاص داده است که توسعه این شهرستان از طریق توسعه سواحل مکران با ظرفیتهای شیلاتی، کشاورزی و دامداری، گردشگری، ذخایر انرژی، بندری و تجاری بسیار میتواند در بحث اقتصاد مقاومتی، صادرات و واردات و ارزآوری برای کشور و همچنین اشتغال معیشت مردمان این منطقه نقشآفرین باشد و در یک جمله از طرح توسعه مکران میتوان به سکوی توسعه کل ایران یاد کرد.
فرماندار جاسک بیان کرد: اجرای طرح توسعه سواحل مکران یکی از معدود پروژههای بسیار مهمی است که در دولت تدبیر و امید کلید خورده است و با جدیت ادامه دارد و قطعاً این مهم میتواند نقش فوقالعادهای در بهبود شرایط اقتصادی کشور و اشتغال مردم منطقه داشته باشد.
نظر شما