حمید شاهآبادی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه برگزاری نخستین نمایشگاه "مد و مانتو" در فرهنگسرای نیاوران در گفتوگو با خبرنگار شبستان گفت: اگرچه در چند سال اخیر فعالیتهای زیادی در این زمینه انجام شده است اما در برداشتن اولین گام که شناسایی مؤلفههای ایرانی و اسلامی و طراحی بر اساس آن میباشد تا به امروز متوقف بودهایم اما این نمایشگاه تلاش جدی در این زمینه است. میتوانیم اطمینان کرد که حداقل در حوزه مانتو حرفهای بسیاری برای کشور داریم.
شاهآبادی در ادامه در تعریف خود از مد و فرهنگ گفت: فرهنگ امری عام بوده که در درون به طراحان این امکان را میدهد تا با توجه به آن دست به طراحی ببرد، مد ما در ذیل فرهنگ عرضه میشود. اگر بخواهیم مدلهایی را طراحی و تولید کنیم در زیر چتر فرهنگ خودمان بوده، هر چند که مد میتواند در یک تعامل دوجانبه از کشورهای دیگر تأثیر بپذیرد و من معتقد به این تعامل هستم.
وی با اشاره به آثار به نمایش گذاشته شده در چهارمین نمایشگاه مد و لباس بیان کرد: در حوزه مدلهای مجلسی نیازمند مدلهای بیشتری هستیم. همچنین در حوزه مدلهای اداری اگرچه تنوع کمتری را میبینیم اما تیراژ بالای خریداری از طرف ادارات میتواند به ما کمک کند. این 110 مدل تنها مدلهای به نمایش گذاشته شده در نمایشگاه میباشد و 240 مدل دیگر از طریق رسانههای دیجیتال عرضه شده و آرامآرام به ژورنال میآید.
شاهآبادی در ادامه به حضور مدهای ایرانی در عرصه بینالمللی اشاره کرد و اظهار داشت: فرهنگ ایرانی و اسلامی ما اقبال عمومی داشته و بسیاری از مردم شاخصههای حجاب برایشان اهمیت دارد. پوششهایی که شاخصهها و معیارهای اساسی ما را دارد میتواند در کشورهای دیگر با برگزاری جشنوارههای بینالمللی و تعامل سازنده با تولیدکنندگان خارجی در عرصه جهانی پا بگذارد.
معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این سؤال خبرنگار شبستان که چرا ما به ازای عملی طراحیها در جامعه مشاهده نمیشود، گفت: هیچ معادلهای تا به حال برای تجاریسازی محصولات نوشته نشده است. تا این لحظهای که من اینجا هستم رسما اعلام میکنم که ما همچنان در آغاز راه هستیم. وقتی یک کارگروهی مدلهایی را ارایه میکند بعد از مشاهده اقبال عمومی و پژوهشهای جامعهشناسی، تجاریسازی محصولات را آغاز میکند. تا زمانی که اولین ژورنال رسمی مد و لباس به بازار عرضه نشده نمیتوان ادعا کرد که گام ارزشمندی در زمینه تجاریسازی انجام نشده است. تجاریسازی باید بدون مشارکت دولت صورت گرفته و تنها بر اساس نزدیک کردن سلایق به هم انجام پذیرد.
شاهآبادی با اشاره به زمان عرضه ژورنال رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان داشت: این ژورنال آماده بوده و ما منتظر کمیسیون ماده 4 کارگروه هستیم که اعضای خود را بشناسد، رأی آنها تعیینکننده نهایی محصولات حاضر شده در ژورنال است. این ژورنال به صورت نمادین در اختتامیه نمایشگاه رونمایی میشود.
وی در ادامه با اشاره به خلاقیت در آثار به نمایش گذاشته شده بیان کرد: 55 اثر از 110 اثری که در نمایشگاه هستند در بازار موجود میباشد. این نمایشگاه برای تضارب آرای میان ما و مردم بوده و اگر رسانهها نظر مردم تهران را به ما انعکاس دهند میتوانیم آنها را به طراحان خود منتقل کرده و گامی مؤثرتر در این زمینه برداریم.
شاهآبادی در پایان با بیان اینکه همه مدها در رنگهای گوناگون به بازار عرضه میشود، گفت: اگر در این نمایشگاه رنگهای تیره را مشاهده میکنیم به این دلیل است که رنگ مورد نظر از طرف طراح انتخاب شده است اما در بازار با رنگبندیهای مختلف عرضه میشود.
پایان پیام/
نظر شما