به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، دکتر «کیانوش امینی» در مراسم افتتاح طرح پیشگیری از تنبلی چشم ویژه کودکان 3 تا 6 سال که از اول آبان همزمان با سراسر کشور در مهدکودک یلدا برگزار شد، ضمن تاکید بر مشارکت خانواده ها در این طرح گفت: شایع ترین علل نابینایی وکم بینایی خفیف تا شدید یک چشمی در افراد زیر 20 سال تنبلی چشم است که با اجرای این طرح می توان از این امر جلوگیری شود.
معاون پیشگیری بهزیستی استان مرکزی افزود: شیوع آمبلیوپی در جهان 2 تا 5 درصد است، که در ایران شیوع این بیماری 1.4 درصد برآورد شده و در استان مرکزی طبق آمار به دست آمده در سال گذشته 0.5 درصد بوده است.
وی با اشاره به اینکه تعداد کودکان مشمول این طرح درسال جاری 67788 نفردر سطح استان هستند، ادامه داد: به منظور اجرای این طرح 374 پایگاه غربالگری در سطح استان در نظر گرفته شده است.
این مقام مسئول اضافه کرد: تعداد 274 مربی و تعداد 7 دستگاه بیناییسنجی در سطح استان به بررسی این مهم در این ایام می پردازند.
معاون پیشگیری بهزیستی استان مرکزی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه به منظور کاهش شیوع و بروز اختلال نابینایی و کمبینایی دفتر پیشگیری ازمعلولیتهای سازمان بهزیستی برنامه کشوری غربالگری و تشخیص زودرس آمبلیوپی و سایر اختلالات بینایی کودکان ۳ تا ۶ ساله را در پایگاههای دائمی سنجش بینایی در طول سال و در پایگاههای غیردائمی اجرا میکند، افزود: امید است این امر راهی برای تشخیص به موقع و درمان زود هنگام باشد.
امینی با بیان اینکه این برنامه در سه سطح اجرا می شود بیان کرد: کودکان در سطح اول توسط مربی، معلم یا بهورز در محل مهد و خانه بهداشت یا مدرسه مورد معاینه دید قرار میگیرند و اگر کودکی مشکوک به تنبلی چشم بود به منظور معاینات تخصصیتر به سطح دوم برنامه برای معاینه به اپتومتریست ارجاع داده میشود.
این مقام مسئول اضافه کرد: اگر کودکی بعد از این دو سطح نیاز به معاینه دقیقتر داشته باشد به سطح سوم ارجاع و توسط پزشک معاینه میشود.
معاون پیشگیری بهزیستی استان مرکزی با بیان اینکه با اجرای این طرح کودکان مشکوک به آمبلیوپی و سایر اختلالات بینایی غربال شده و پس از تشخیص قطعی تحت درمان به موقع قرار میگیرند، گفت: تحت پوشش قرار دادن صددرصدی کودکان در مناطق روستایی از اهداف اجرای این طرح است.
نظر شما