به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «علی راستی» امروز ( یکم آبان ) در نشست خبری با اشاره به اینکه بیشترین مسمومیت در کشور مسمومیت دارویی و سپسس مسمومیت مواد اعتیادآور است، اظهار کرد: در استان خراسان جنوبی نیز سال 95 مانند کشور مسمومیتهای دارویی، مواد اعتیادآور، گزیدگیها و مواد شوینده و شیمیایی بیشترین مسمومیتها بوده است.
مدیر اداره نظارت بر دارو و موادمخدر معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: از سال 95 تاکنون مسمومیتهای غذایی در استان و کشور افزایش داشته است.
راستی با بیان اینکه پیش بینی میشود مسمومیتهای ناشی از مواد غذایی در سال جاری نسبت به سال گذشته دو برابر افزایش داشته باشد، افزود: تغییر فرهنگ غذایی و استفاده از فست فودها و غذای آماده یکی از دلایل افزایش مسمومیتهای غذایی نیز است.
مدیر اداره نظارت بر دارو و مواد مخدر معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: در سال جاری گزیدگی، مواد دارویی و غذایی، مواد شیمیایی و شویندهها و مواد اعتیارآور به ترتیب بیشترین نوع مسمومیتها در استان بوده است.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته یک هزار و 452 نفر در استان دچار مسمومیتهای مختلف شدند، عنوان کرد: در نیمه نخست سال جاری نیز یک هزار و 61 نفر در استان دچار مسمومیتهای مختلف شدند.
راستی بیان کرد: در سال 96 تعداد 40 نفر، در سال گذشته تعداد پنج نفر و در نیمه نخست امسال نیز هفت نفر در استان دچار مسمومیت گیاهان سمی و قارچها شدهاند.
به گفته وی انواع مسمومیتها اعم از مسمومیتهای دارویی و گزیدگیها، مواد اعتیادآور، مواد شیمیایی، گیاهان و قارچهای سمی وجود دارد و تمام افراد جامعه به نحوی با این سموم ارتباط دارند.
مدیر اداره نظارت بر دارو و موادمخدر معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در پایان گفت: انبارهای دارویی باید در فاصله 200 متری داروخانهها بوده و به معاونت غذا و دارو نیز معرفی شود و اگر این انبارها دور و از دسترس خارج باشد و به معاونت غذا و دارو معرفی نشود، مصداق احتکار است.
نظر شما