به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان، «فرهاد کُرد» در هفتادمین کنگره میان دوره ای جامعه جراحان ایران که با اولویت کنگره جامعه جراحان شاخص استان گلستان برگزار شد، اظهار کرد: مسئله تروما دو سالی است به شدت درگیر آن هستیم و با توجه به مرگ و میر زیادی بر اثر تروما در استان گلستان اتفاق می افتد تصمیم گرفته شد که این همایش برگزار شود.
دبیر علمی همایش هفتادمین کنگره میان دوره ای جامعه جراحان ایران ادامه داد: یکی از اضلاع کنترل مرگ و میر و مصدومیت از تروما سیستم درمانی و آموزش است و با برگزاری این کنگره در زمینه مختلف تروما به چالش کشیده شد.
کُردبیان کرد: به دنبال این هستیم که معلومات آموزش در جهت پیشگیری از تروما و اورژانس های پیش بیمارستانی و اوژانس بیمارستانی و فوریت پزشکی با برگزاری این کنگره به صورت هدفمند ارتقا دهیم.
وی متذکر شد: نحوه مدیریت و درمان بیماران تروما و افزایش معلومات علمی افراد در این همایش توجه شده است.
دبیر علمی همایش هفتادمین کنگره میان دوره ای جامعه جراحان ایران خاطرنشان کرد: همچنین مسائلی است که پس از تروما رقم می خورد که کمتر دیده می شود مخاطراتی است که فردی که تصادف می کند و عمل جراحی می شود برای وی از بستری شدن زندگی فردی و خانواده برای وی اتفاق می افتد و خیلی ها این مسائل را نمی بینند.
کُرد خاطرنشان کرد: با این همایش همچنین به دنبال افزایش سطح دانش مراجعه کنندگان و جامعه هستیم.
وی به وضعیت استان اشاره کرد و بیان کرد: تعداد زیادی تروما در استان وجود دارد و عوامل مختلفی منجر به این تروما می شود و مشکلاتی که وجود دارد چالش های غیر درمانی مثل راهنمایی و رانندگی، راه و شهرسازی و شرکت های خودروسازی هستند و به خاطر این مهم در این کنگره از فرماندهی نیروی انتظامی و معاونت راه دعوت کردیم تا آمارهایی را در این زمینه ارائه کنند تا برررسی کنیم تا چه میزان تصاف در استان داشتیم و چه میزان تصادفات منجر به فوت و یا خانه نشین شدن فرد شده است و نقش عوامل غیر درمانی را در زمینه آموزش و پیشگیری از تروما بررسی شود.
دبیر علمی همایش هفتادمین کنگره میان دوره ای جامعه جراحان ایران تاکید کرد: در راستای برگزاری این همایش جلسات متعددی برگزار شد تا بتوانیم میزان تروما را کاهش دهیم.
کرد بیان کرد: مراکز تروما در سطح استان گسترش دهیم و مرکز ترومایی در شرق استان و در گنبدکاووس و در غرب استان و در گرگان داریم و مرکز ترومای سوم در علی آباد کتول خواهیم داشت که بیشترین میزان تصادفات تروما فوتی در این منطقه اتفاق می افتد.
وی به افزایش اورژانس ۱۱۵اشاره کرد و گفت: علی رغم اینکه اورژانس در فاصله زمانی کوتاه و پایین تر از میانگین کشوری بیمار را به اورژانس بیمارستانی می رسانند باز شاهد فوتی زیادی در استان هستیم.
نظر شما