به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «روح الله شیرازی» امروز (یکم آبان) در حاشیه برگزاری چهارمین همایش ملی باستان شناسی ایران در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امروز و فردا 2 آبان شاهد برگزاری همایش ملی باستان شناسی ایران هستیم که هر دو سال یک بار به همت دانشگاه بیرجند و میراث فرهنگی خراسان جنوبی برگزار می شود.
رئیس پژوهشکده باستان شناسی ایران با بیان اینکه همایش ملی باستان شناسی ایران دارای محورهای مختلفی است، گفت: در راستای برگزاری این همایش کاوش ها و بررسی های بسیاری در حوزه باستان شناسی این استان انجام شده است و این همایش زمینه ای است تا باستان شناسان و اساتید این حوزه بتوانند از آثار ارائه شده استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه در حوزه باستان شناسی در کشور پژوهش های متنوعی را در دستور کار داریم، افزود: بخشی از این پژوهش ها به صورت سوال محور است که به طور سنتی انجام می شود و پروژه های باستان شناسی در حوزه های عمرانی را نیز مورد بررسی، و کاوش قرار داده ایم.
شیرازی با اشاره به تهیه اطلس باستان شناسی ایران اظهار کرد: برای تهیه این اطلس باید برآورد دقیقی از تعداد محوطه های باستانی موجود در کشور داشته باشیم و در این راستا بررسی ها و کاوش های باستان شناسی را در دستور کار قرار داده ایم.
رئیس پژوهشکده باستان شناسی ایران در ادامه بیان داشت: تاکنون با بررسی و کاوش توانستیم 500 هزار محوطه باستانی را در کشور شناسایی کنیم و انتظار می رود که یک میلیون محوطه باستانی در کشور داشته باشیم.
وی با توجه به اینکه تهیه اطلس باستان شناسی ایران از اوجب واجبات است، ادامه داد: کار تهیه این اطلس از 40 سال قبل آغاز شده است و یک پروسه زمانی بلند مدت در کشور محسوب می شود و نمی توان زمان خاصی برای اتمام این پروژه اعلام کرد.
شیرازی با اشاره به بودجه تخصیصی حوزه باستان شناسی در سال جاری گفت: اولویت ما برای تخصیص بودجه قطعا بحث باستان شناسی است و بودجه تخصیصی امسال به این حوزه متاسفانه نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.
رئیس پژوهشکده باستان شناسی ایران به بحث اطلاع رسانی و آگاهی عمومی در خصوص اهمیت آثار باستانی اشاره کرد و افزود: اطلاع رسانی قطعا سبب می شود تا مردم به اهمیت هویت های تاریخی خود پی ببرند و در این صورت خود مردم به عنوان بزرگترین حامی آثار تاریخی به حفاظت از این آثار خواهند پرداخت.
وی در پایان با بیان اینکه بحث گردشگری تاثیرات اقتصاد گونه بسیاری را به دنبال دارد، افزود: اگر تعداد گردشگران در یک منطقه از یک حدی بیشتر شود قطعا یک تهدید برای آثار تاریخی و باستانی آن منطقه محسوب می شود و اکنون شاهد این موضوع هستیم که بحث تخریب آثار تاریخی نسبت به گذشته کمتر مشاهده می شود.
نظر شما