۵ هزار کودک در قزوین زیرپوشش طرح غربالگری شنوایی قرار می گیرند

وارثی گفت: طرح غربالگری شنوایی برای ۵ هزار کودک مشمول این طرح در سنین سه تا پنج سال در همه مهاد کودک استان قزوین اجرا می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، «علیرضا وارثی» در مراسم افتتاحیه طرح غربالگری بینایی سنجی و سنجش شنوایی که امروز(چهارشنبه اول آبان) در مهد کودک رنگارنگ قزوین برگزار شد، بیان کرد: ماه مهر  آغاز طرح های پیشگیرانه بهزیستی در استان و سطح کشور است که همچون سال های گذشته امسال هم ۲ طرح بسیار مهم شامل پیشگیری از معلولیت شنوایی و کم شنوایی و همچنین نابینایی و کم بینایی در سطح استان و در مناطق شهری و روستایی اجرا می شود.

 

مدیرکل بهزیستی استان قزوین افزود: طرح غربالگری شنوایی برای ۵ هزار کودک مشمول این طرح در سنین سه تا پنج سال در همه مهاد کودک استان اجرا می شود که هر چند اجرای این طرح دارای مدت محدودی است اما برای اینکه استانی عاری از معلولیت داشته باشیم، این طرح را تا پایان سال ادامه می یابد.

 

وی تصریح کرد: پس از شناسایی کودکان دارای مشکلات شنوایی، این افراد برای دریافت خدمات لازم به سطوح مختلف درمانی ارجاع خواهند شد و اگر چنانچه خانواده ای مشکل مالی داشته باشد در تأمین هزینه درمان کودکان آنها اقدام جدی خواهد شد.

 

وارثی خاطرنشان کرد: از آنجا که برخی ازدواج های فامیلی منجر به تولد کودکان معلول می شود، بنابراین برای پیشگیری از معلولیت، طرح های مربوط به ژنتیک اجرا می شود که این افراد می توانند به صورت رایگان از آزمایشات ژنتیک بهره مند شوند.

 

وی عنوان کرد: در طرح آمبلیوپی که به منظور پیشگیری از معلولیت کم بینایی و نابینایی اجرا می شود، ۱۱۵ پایگاه شهری و 6 تیم سیار در مناطق روستایی فعالیت دارند که البته این طرح از یک ماه قبل در روستاهای دارای مناطق صعب العبور آغاز شده است.

 

مدیرکل بهزیستی استان قزوین گفت: در قالب این طرح 48 هزار کودک قزوینی زیرپوشش سنجش بینایی قرار خواهند گرفت که این طرح در سه سطح انجام می شود و افراد دارای مشکلات بینایی می توانند از خدمات مستمر و غیر مستمر بهزیستی بهره مند شوند.

 

وی اظهار کرد: یکی از مهمترین مباحث در سازمان بهزیستی بحث پیشگیری است چرا که در صورت عدم رسیدگی مناسب از سوی خانواده ها، نه تنها فرزندشان معلول خواهد شد بلکه سبد هزینه خود و دولت را هم بالا خواهند برد؛ این در حالی است که معلولان در حوزه اشتغال، تحصیل و ازدواج دچار مشکل خواهند شد بنابراین هر گونه بی توجهی به امر پیشگیری، خسارت جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت.

 

وارثی تأکید کرد: خانواده ها باید به این امر مهم توجه کنند و مسئولان هم لازم است در ترویج فرهنگ پیشگیری در استان اهتمام ویژه ای داشته باشند.

 

در ادامه مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قزوین بیان کرد: برگزاری چنین برنامه هایی دارای اهمیت است زیرا به سمتی حرکت می کنیم که فرهنگ غربالگری در جامعه تقویت شود و همه معتقدیم که اگر به سلامت جسمی و روانی از همان دوران کودکی توجه شود، باعث کاهش هزینه درمان در بزرگسالی می شود.

 

«صدیقی ربیعی» تصریح کرد: معتقدم هزینه ای که برای انجام غربالگری در سنین کودکی صرف می شود، در واقع سرمایه گذاری برای سلامت کودکان و آینده سازان مملکت اسلامی است چراکه سلامت جسم کودکان بسیار حائز اهمیت است.

 

وی در پایان یادآور شد: این طرح چند سال است که اجرا می شود و همین امر موجب حساس شدن خانواده ها نسبت به سلامتی فرزندانشان شده است که با توجه به آمارها، استقبال خوبی هم از اجرای این طرح ها می شود.

 

کد خبر 846152

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha