به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام عبدالهادی مسعودی، معاون پژوهش دانشکده علوم حدیث در نخستین مجمع عمومی انجمن حدیث حوزه علمیه قم که شب گذشته (28 آبان) برگزار شد، با اشاره به مبنای قرآنی تشکیل انجمن ها گفت: اسلام نه تنها در کارهای اجتماعی، انسان ها را به داشتن ارتباط سفارش می کند، بلکه تفکراسلام هم اجتماعی است. نهفته ترین و مخفی ترین کار انسان یعنی فکر او باید به صورت اجتماعی و هم اندیشی صورت گیرد.
حجت الاسلام مسعودی افزود: اگر ارتباط اندیشه ها در یک جا چه درانجمن ها چه در دانشکده ها و یا... باشد آن تفکر دوراز خطا و نزدیکتر به واقعیت خواهد بود. این مبنای قرآنی وجود انجمن هاست.
وی تصریح کرد: تشکیل انجمن ها، مبنای حدیثی هم دارد که یکی از آن ها حدیثی از پیامبرعظیم الشان اسلام(ص) است که فرمودند:" باهم مذاکره کنید و با یکدیگر سخن بگویید". این سخن مورد اشاره درحدیث، می تواند حدیث ائمه اطهار(ع) باشد یا هر سخن دور کننده از دنیا و نزدیک کننده به آخرت.
حجت الاسلام مسعودی ابراز داشت: عرصه های بسیار ناگشوده ای از حدیث وجود دارد. تاکنون هیچ کار ترویجی فرهنگی مدل شده ای در زمینه حدیث صورت نگرفته است. این کار در مورد قرآن انجام شده اما در زمینه حدیث صورت نپذیرفته است. در زمینه تربیت مربی قرآن کارهای خوبی انجام شده اما مشابه این کار در زمینه حدیث صورت نگرفته است. این وظیفه انجمن هاست نه وظیفه دانشکده ها و یا پژوهشکده ها. آن ها می توانند فقط کار زیربنایی و علمی انجام دهند. یک خیزش عمومی و سراسری در کشور بلکه در خاورمیانه و جهان تشیع نسبت به حدیث شیعه نیازداریم .
مسئول انجمن حدیث حوزه علمیه، جایگاه حدیث را در رسانه ها مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: هم اکنون حدیث در رسانه به راحتی معنا شده و به سادگی از آن عبور می شود. این مسئله باید مورد توجه جدی قرار گیرد و تاریخ حدیث و قصه های حدیثی رسانه ای شوند.
حجت الاسلام مسعودی تاکید کرد: در انجمن حدیث بایستی در همه شاخه های علوم حدیث نماینده داشته باشیم تا در عرصه هایی که کار کمتری صورت گرفته و یا نیاز ضروری وجود دارد همچون بخش رایانه ای و رسانه ای، فعالیت های بهتری صورت پذیرد.
وی به ظرفیت ها و فرصت هایی که تکنولوژی روز در زمینه انتشار حدیث فراهم می کند اشاره کرد و گفت: یک پیامک می تواند به میلیون ها نفر برسد. پس اگر بیان زیبایی از حدیثی ارائه شود مسلما در صدها مجله و نشریه چاپ خواهد شد. نسل آینده ما نسل رسانه ای است و نیاز است تا در زمینه رسانه و ارائه حدیث از این طریق کار بیشتری صورت پذیرد.
وی پردازش ادبی احادیث ائمه را از دیگر راه کارهای نشرحدیث در بین جوانان ذکر کرد و یادآور شد: حضرت علی(ع) با بیانی بسیارزیبا ودلنشین سخن خود را برای مردم بازگو می کرد؛ این به دلیل نفوذ و تاثیری است که هنر سخن زیبا بر دلها می گذارد. سخن زیبا دلها را جذب می کند. لذا لازم است تا بیان هنری و ادیبانه ای از حدیث ارائه شود تا ماندگارتر و موثرتر باشد.
معاون پژوهش دانشکده علوم حدیث، احادیث را منبع تاریخ دانست و اظهار داشت: حدیث فقط سیره نیست بلکه منبع تاریخ نیزاست. بایستی نگرش های تاریخی حدیثی در حوزه داشته باشیم. زیرا حدیث در تاریخ نقش موثری دارد و نمی توان منکر این نقش احادیث شد.
پایان پیام/
نظر شما