به گزارش خبرگزاری شبستان، آییننامه اجرایی طرح کارگاه مهارتهای بیان تفسیر به استان های مختلف اعلام شد.
این آیین نامه با هدف توسعه ارتباط و انس با تفسیر و مفاهیم قرآن کریم، تقویت و تربیت کادر متخصص تفسیر قرآنی، توسعه فرهنگ قرآنی در کانونها و مساجد و نیز تکمیل و ارتقای طرح تلاوت نور تنظیم شده است.
از دیگر اهداف تنظیم و ابلاغ این آیین نامه می توان به برگزاری کارگاههای مهارتهای بیان تفسیر، توسعه فرهنگ تفسیر و فن ترجمه در مساجد کشور به عنوان یک طرح ملی، توسعه فرهنگ آموزش تفسیر به ائمه جماعات و ایجاد شبکه مفسران مساجد و یکسانسازی آموزش طرح تفسیر مساجد اشاره کرد.
شرکت کنندگان پس از کسب مهارت های لازم درباره تفسیر و مفاهیم قرآن باید جلسات تفسیر را در مساجد راه اندازی کنند و طرح ملی تفسیر روزانه قرآن کریم در مساجد به عنوان یک طرح ملی فراگیر شود.
این کارگاه آموزشی در 32 دوره به صورت استانی با استفاده از کتاب تفسیر مرکز تخصصی تفسیر در استان های سراسر کشور اجرا می شود.
کانون تخصصی قرآن و یا آموزش دبیرخانه استان با مشارکت مرکز تفسیر مجری این دوره ها هستند. در این دوره ها ائمه جماعات پایه شش حوزه با حداکثر 40 سال سن به عنوان مربی و ائمه جماعات کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور به عنوان مخاطب در این طرح فعالیت می کنند.
این طرح شامل 44 ساعت آموزشی با همکاری تخصصی تفسیر به همت حجتالاسلام کلباسی به صورت حضوری سه روزه از اول آذر تا پایان بهمن سال 1390 اجرا میشود.
محتوای آموزشی این طرح مهارتهای بیان تفسیر روزانه قرآن کریم طبق برنامه مرکز تخصصی تفسیر است و در هر دوره 25 الی 40 نفر در هر استان آموزش میبینند وبه افرادی که طرح را با موفقیت بگذرانند، گواهی پایان دوره اعطا میشود.
همچنین محتوای آموزشی کارگاه شامل روشهای تفسیر، اصول و مبانی تفسیر، قالبهای عرضه تفسیر، روش دستهبندی موضوعی و لغزش در ترجمه از جمله موضوعات اصلی این کارگاههای قرآنی است و نیز جذابسازی کلاس و روش کلاسداری از موضوعات جنبی است.
پایان پیام/
نظر شما