۲ میلیارد دلار ارزآوری صادرات بخش کشاورزی در پنج ماهه امسال

بخشنده با اشاره به سهم ۱۰.۹۷ درصدی بخش کشاورزی از صادرات غیرنفتی کشور در پنج ماهه نخست سال ۹۸ گفت: در این مدت محصولات بخش کشاورزی و غذا با وزن تقریبی دو میلیون و ۵۰۴ هزارتن، به ارزش یک میلیارد و ۹۵۲میلیون دلار به کشورهای مختلف صادر شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی، «عبدالمهدی بخشنده» با اشاره به سهم ۱۰.۹۷ درصدی بخش کشاورزی از صادرات غیرنفتی کشور در پنج ماهه نخست سال ۹۸ گفت: در این مدت محصولات بخش کشاورزی و غذا با وزن تقریبی دو میلیون و ۵۰۴ هزارتن، به ارزش یک میلیارد و ۹۵۲میلیون دلار به کشورهای مختلف صادر شده است. این میزان صادرات به کشورهای عراق، افغانستان، امارات متحده عربی، پاکستان، فدراسیون روسیه، هند، ترکیه، ترکمنستان، آلمان و برخی کشورهای آسیای شرقی انجام شده است.

معاون برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی اظهارداشت: واردات محصولات بخش کشاورزی و غذا با ۱۰ میلیون و ۴۰ هزار تن و به ارزش پنج میلیارد و ۶۲۵ میلیون دلار، ۳۱.۷۱درصد از واردات غیرنفتی را به خود اختصاص داده است.

وی تصریح کرد: محصولات جالیزی با حدود ۷۳۹هزار تن، گوجه فرنگی تازه و فرآوری شده با حدود ۳۱۹ هزار تن، پیاز و موسیر با حدود ۱۱۰هزار تن و سیب با حدود ۶۱ هزار تن و خرما با حدود ۲۰ هزار تن رتبه پنج محصول اصلی از نظر وزنی را در صادرات محصولات کشاورزی از آن خود کرده است.

به گفته وی، همچنین از لحاظ ارزشی محصولات لبنی با ۲۵۰میلیون دلار، محصولات جالیزی ۲۳۳ میلیون دلار، پسته ۱۷۸میلیون دلار و گوجه فرنگی تازه و فرآوری شده ۱۹۰ میلیون دلار برای کشور ارزآوری داشته‌اند.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به وزن هر یک از زیربخش‌های کشاورزی در صادرات محصولات کشاورزی و غذا، افزود: در زیربخش زراعی با وزن بالاتر از یک میلیون و ۸۲۱ هزار تنی و به ارزش ۹۰۸ میلیون دلاری، گروه سبزیجات با ۸۱۳ هزار تن و به ارزش ۴۳۵ میلیون دلار برای کشور ارزآوری داشته‌اند که از این مجموعه می‌توان به گوجه فرنگی تازه و فرآوری شده با ۳۱۹ هزار تن به ارزش ۱۹۰میلیون دلار، سیب‌زمینی با ۶۱ هزار تن به ارزش ۴۱میلیون دلار، پیاز و موسیر ۱۱۰ هزار تن به ارزش ۶۹ میلیون دلار و همچنین گیاهان دارویی با ۲۱ هزار تن به ارزش ۱۵ میلیون دلار اشاره کرد.

وی اضافه کرد:  محصولات جالیزی با ۷۳۹ هزار تن و ارزش ۲۳۳ میلیون دلار در این زیربخش قرار می‌گیرند.

بخشنده با اشاره به وزن  ۳۷۵ هزار تنی صادرات زیربخش باغی به ارزش ۶۱۴ میلیون دلار گفت: صادرات محصولات باغی همچون پسته با بیش از ۲۰ هزار تن وزن به ارزش ۱۷۸ میلیون دلار، زعفران با وزن ۷۴ تن به ارزش ۷۸میلیون دلار، خرما با وزن ۵۶ هزار تن به ارزش ۴۸ میلیون دلار، انگور با وزن ۳۱هزار تن به ارزش ۴۱ میلیون دلار و سیب با وزن ۶۱ هزار تن به ارزش ۳۶ میلیون دلار منجر به ورود ارز به کشور شده است.

وی با اشاره به وزن ۲۶۲ هزار تن صادرات محصولات دام و طیور و ارزآوری ۳۵۰ میلیون دلاری این زیربخش برای کشور افزود: صادرات لبنیات با وزن ۱۹۷ هزار تن  ارزآوری ۲۵۰میلیون دلاری را برای کشور رقم زده شده که این میزان صادرات به تفکیک مربوط به پنیر و کشک با وزن ۳۳ هزار تنی به ارزش ۶۸ میلیون دلار، شیر و خامه با وزن ۴۲ هزار تنی به ارزش  ۵۶ میلیون تن، صادرات بستنی با وزن ۲۲ هزار تن به ارزش ۵۶ میلیون دلار و ماست با وزن ۹۴هزار تن به ارزش ۵۵ میلیون دلار شده است.

به گفته وی،   صادرات تخم مرغ با وزن ۱۷هزار تن به ارزش ۲۹میلیون دلار، گوشت مرغ با وزن ۱۸هزار تن به ارزش ۱۹میلیون دلار و چای ایرانی با وزن ۲هزار تن به ارزش ۲میلیون دلار برای کشور، ارزآوری داشته‌اند.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی اظهارداشت: سه زیربخش شیلات، جنگل و مرتع و دامپزشکی به ترتیب با وزن ۳۹ هزار تن، ۶ هزار تن و ۷۰ تن، ارزآوری ۷۱ میلیون دلاری، ۱۰میلیون دلاری و یک میلیون دلاری را به همراه داشته‌اند بنابراین وزن صادرات زیربخش‌های کشاورزی و غذا در مجموع به دو میلیون و ۵۰۴ هزار تن از لحاظ وزنی رسید که در حدود یک میلیارد و ۹۵۳ میلیون دلار برای کشور ارزآوری داشته‌اند.

بخشنده با اعلام پنج قلم وارداتی از لحاظ وزنی تا انتهای مرداد ۱۳۹۸ در بخش کشاورزی ادامه داد: ذرت دامی به میزان سه میلیون و  ۵۹۵ هزار تن، لوبیای سویا به میزان یک میلیون و ۱۴۵ هزار تن، جو به میزان یک میلیون و ۱۴۰ هزار تن، کنجاله سویا به میزان ۹۲۹ هزار تن و برنج نیمه سفید یا کامل سفید شده  ۸۹۳ هزار تن وارد کشور شده، اما بیشترین سهم ارزی به‌منظور واردات محصولات موردنیاز و ضروری صنعت‌ کشاورزی به برنج نیمه سفید یا کامل سفید شده به ارزش ۹۵۱ میلیون دلار، ذرت دامی به ارزش ۸۹۲میلیون دلار، لوبیای سویا به ارزش ۴۹۴میلیون دلار، کنجاله به ارزش ۴۱۱ میلیون دلار و روغن دانه آفتابگردان به ارزش ۳۰۶میلیون دلار تعلق یافته است.

براساس این گزارش، صادرات بخش کشاورزی و غذا در سال ۹۷ با سهم ۱۴.۴۳درصدی از کل صادرات غیرنفتی، با وزن تقریبی شش میلیون و ۹۴۱ هزار تن، ارزآوری شش میلیارد و ۳۹۲ میلیون دلاری را برای کشور به همراه داشته است. محصولات جالیزی با یک میلیون و ۲۷۶ هزار تن، گوجه فرنگی تازه و فرآوری شده با ۶۷۴ هزار تن، سیب‌زمینی تازه و فرآوری شده با ۵۸۴ هزار تن، سیب با ۴۲۵ هزار تن و پیاز و موسیر با ۳۵۲ هزار تن، پنج قلم عمده صادراتی از لحاظ وزنی را تا انتهای اسفند سال ۱۳۹۷ به خود اختصاص داده‌اند.

همچنین از نظر ارزشی نیز پسته به ارزش ۴۶۱میلیون دلار، زعفران به ارزش ۳۵۱میلیون دلار، گوجه فرنگی تازه و فرآوری شده به ارزش ۳۸۶میلیون دلار، سیب با ۲۲۹میلیون دلار و سیب‌زمینی تازه و فرآوری شده به ارزش ۳۴۳میلیون دلار، اقلام مهم صادراتی بخش کشاورزی و غذا را در برگرفته‌اند. همچنین واردات محصولات کشاورزی نیز در سال ۹۷ با سهم ۲۶.۰۲درصدی از کل واردات غیرنفتی، با وزن تقریبی ۲۰میلیون و ۴۷۸هزار تن به ارزش ۱۰میلیارد و ۷۱۶میلیون دلاری همراه بود./

 

کد خبر 845701

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha