به گزارش خبرگزاری شبستان، در این نمایشگاه 130 قطعه زیور آرایه هنری از این زوج هنرمند با تراش های ظریف و هنرمندانه نقره، رگه هایی از طلا، فیروزه و سنگ های نیمه قیمتی ارائه شده است.
باغ ایرانی براساس اشعارکهن پارسی حافظ، مولانا ، عطار و سنایی، المان های معماری، قصص و باورهای کهن ایرانی خلق شده است. علاوه بر این بسیاری از این آثار از معماری ایرانی چون «ارگ بم» و «بادگیرها»، «درها»، «مرغ و پنجره»، «کبوترخانه»، «برج کبوتر»، «مرغ و سرو» ... الهام گرفته است.
این دو هنرمند جوان با بهره گیری از المان های شرقی و بوسیله دست و با مدد از اره مویی این آثار منحصر به فرد را به گونه ای خلق کرده اند که همگان از دیدن این زیور آرایه های هنری به وجد آمده و پی به ظرافت وزیبایی آن ها می برند.
بهرام دشتی نژاد در مورد استفاده از المان خط در زیور آرایه های هنری باغ ایرانی می گوید: ما در نمایشگاه های قبل، از المانهایی چون مرغ ، در و پنجره در آثارمان استفاده می کردیم فکر می کنم این المانها با شعر ایرانی و خط در ارتباط هستند بنابراین در این نمایشگاه شعرهایی از شعرای ایرانی را بکار اضافه کردیم. خط را به شکل نقاشی وارد کار کردیم و بر روی آن اتود های زیادی زدیم تا به ترکیب بندی های دلخواه رسیدیم. ما در این بین به نتیجه رسیدیم که خط شکسته نستعلیق به ما اجازه می دهد پیچ و تاب های مناسب در کار ایجاد کنیم و آزادی عمل بیشتری داشته باشیم ما در خط ادعایی نداریم و بیشتر استفاده از اشعار در این نمایشگاه برایمان اهمیت داشته است.
در این آثار هنری 130 قطعه شعر کهن پارسی اجرا شده است. تکتم فاضل در مورد انتخاب این اشعار می گوید: ما کتاب های زیادی را مطالعه کردیم از جمله آنها می توان به مثنوی مولانا ، دیوان شمس، حافظ و تالیفات دکتر شفیعی کدکنی اشاره داشته باشم اما بیشتر از همه از شعرهای مولانا، عطار و سنایی در این زیور آرایه ها استفاده کردیم که به نوعی به هم پیوسته اند. همان طور که در کارها دیده می شود در بعضی آثار سه بیت، یک بیت و یا یک مصراع از شعر و در چند کار هم فقط کلماتی از شعر را بکار برده ایم. برای مثال گاهی یک کلمه چون سیمرغ عشق را به طور جداگانه کار کرده ایم و همانطور که در زیور آرایه ها دیده می شود سیمرغ نقش پر رنگی را در باغ ایرانی ایفا می کند. حاصل این مطالعات و اشعار 130 قطعه می باشد که آن ها را در این نمایشگاه به تماشا گذاشته ایم.
این دو زوج هنرمند معتقدند مطالعه این کتاب ها و دیوان ها ایده های جدیدی در ذهنشان پدید آورده و تا حدی الهام دهنده آثارشان شده که اگر زمان اجازه می داد بیش از 1000 قطعه شعر را با بهره گیری از این اشعار می توانستند در نمایشگاه ارائه دهند.
بهرام دشتی نژاد در مورد روند شکل گیری این زیور آرایه های هنری می گوید: هر کدام از ما در زندگی تجربیاتی داریم، قبل از آشنایی با همسرم من در زمینه عکاسی از بنا های تاریخی فعالیت هایی داشتم و در کنار سیف الله صمدیان کار می کردم او در این زمینه به من راهنمایی های زیادی می کرد و از جهت دیگر نزدیکی تکتم فاضل به صحنه تئاتر و موضوع پایان نامه اش که با معماری های روستایی و گنبدی ارتباط داشت توانست در این نمایشگاه موثر باشد. در نهایت می توانم بگویم باغ ایرانی جایی است که نتیجه تمام تجربیات هنری قبلی ما در آن بارور شده است و توانسته در آن گسترش یابد.
تکتم فاضل فارغ التحصیل طراحی صحنه است و ازهشت سال پیش کار طراحی جواهرات را آغاز نموده است و دشتی نژاد همسر او در رشته مهندسی برق ادامه تحصیل داده و علاقه به مینیاتور ایرانی او را به این سمت هدایت نموده است این زوج هنرمند تا کنون شرکت در هفت نمایشگاه انفرادی و دو نمایشگاه گروهی را در کارنامه خود دارند .
نمایشگاه زیور آرایه های هنری «باغ ایرانی» تا سوم آذر آبان در گالری گلستان دایر است و علاقه مندان می توانند همه روزه از ساعت 4 تا 8 شب از این آثار دیدن نمایند .
پایان پیام/
نظر شما