به گزارش خبرگزاری شبستان، پروین سلیحی، رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره تولیدات رسانهای عفاف و حجاب (نور) امروز با اشاره به برگزاری دومین جشنواره تولیدات رسانه عفاف و حجاب در نشست خبری گفت: این جشنواره برای جلب مشارکت گسترده صاحبنظران، هنرمندان، برنامهسازان متعهد و علاقهمندان به آرامش، امنیت و سلامت جامعه و خانواده اسلامی در حال برگزاری است.
وی با بیان اینکه نخستین دوره این جشنواره سال 87 برگزار شد، اظهار کرد: بیش از پنج هزار اثر به جشنواره اول رسید که از آثار دوره نخست جشنواره 580 اثر در بخش فیلم، یک هزارو 299 اثر در بخش عکس، یکهزار و 900 اثر در بخش گزارشهای رسانهای، 941 اثر در بخش ادبی و پژوهش و 260 اثر در بخش رسانههای دیجیتال است.
سلیحی با بیان اینکه دبیرخانه دایمی این جشنواره، آثار برگزیده را در دو جلد کتاب شعر و داستان چاپ و از پنج فیلمنامه برتر برای تبدیل به فیلم حمایت و آن را در اختیار شبکهها قرار داد، خاطرنشان کرد: مجموعه پژوهشها در قالب پنج اثر مولتیمدیا در موضوع حجاب و عفاف آماده و در اختیار مراکز پژوهشی قرار گرفت.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره تولیدات رسانهای عفاف و حجاب یادآور شد: دومین دوره جشنواره، کار خود را از فروردین امسال با تشکیل شورای سیاستگذاری، کمیتهها و شورای محتوایی آغاز کرده است.
وی تصریح کرد: گسترش مفاهیم دینی از وظایف انبیای الهی بوده و در قرآن کریم نیز از آن یاد شده است. کسانی که در این عرصه با قلم و زبان خود فعالیت دارند، در واقع در راستای اهداف انبیای الهی حرکت میکنند.
سلیحی در ادامه افزود: با توجه به اینکه امروزه رسانههایی فعالیت میکنند که هیچگونه اثر مثبت و درست در اعمالشان دیده نمیشود ما باید به گونهای شایسته حرکت کنیم که بتوانیم با برگزاری چنین جشنوارههایی در راستای گسترش مفاهیم دینی و مقوله حجاب و عفاف در جامعه اثرگذار باشیم.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره تولیدات رسانهای عفاف و حجاب با بیان اینکه برگزاری جشنوارههایی از قبیل جشنواره حجاب و عفاف در گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه تأثیرگذار هستند، خاطرنشان کرد: این اثر نیازمند دوره زمانی و همپوشانی فعالیتهای فرهنگی دستگاههای مختلف با یکدیگر است، تا در چارچوب فعالیتهای نظام تأثیرات مثبتی داشته باشد.
سلیحی با اشاره به راهاندازی سایت ایده سیما فیلم یادآور شد: این ایدهها پیرامون مفاهیم دینی و قرآنی است، ایدههای زیادی به این سایت ارسال شد ولی از کیفیت بالایی برخوردار نبودند.
وی افزود: معاونت سیما و بخش سیمافیلم تلاش میکند تا با تربیت قصهنویسان توانمند، آنها را برای تولید آثار اثرگذار و فاخر در حوزه حجاب و عفاف یاری کند، چرا که صدا و سیما در بخش حجاب و عفاف نیازمند فیلمنامههای مؤثر بیشتری است.
سلیحی با بیان اینکه صدا و سیما در دستورالعملهای سازمانی خود موظف به رعایت حجاب و عفاف در برنامهها و فیلمهای تولیدی است، تصریح کرد: هماکنون به لحاظ محتوایی در زمینه قصهنویسی جای کار بسیاری داریم، یعنی فیلمنامهنویسان باید بهگونهای فعالیت کنند که جذابیت آثار تولیدی در زمینه حجاب و عفاف را افزایش دهند.
وی با اشاره به نقش جشنوارهها در گسترش عفاف و حجاب در جامعه اظهار کرد: جشنوارهها کار اجرایی نمیکنند، مسئولیت این امر بر عهده نهادهای مسئول است. برگزاری جشنواره فقط استارتی برای درگیر کردن نهادهای مسئول در پیگیری مسئله عفاف و حجاب و شناسایی ظرفیتهای موجود برای توسعه و تقویت عفاف و حجاب در جامعه است.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره تولیدات رسانهای عفاف و حجاب یادآور شد: هماکنون در فضای شعر و داستان فضای غالب، فضای تخریبکننده حجاب و عفاف است، اما ما در نشست با هنرمندان و اهالی قلم آنها را به تولید آثار مناسب در رسانهها تشویق میکنیم.
وی با اشاره به وظایف شورای محتوایی جشنواره خاطرنشان کرد: تعیین شعار جشنواره و محورهای هفتگانه آن، تبیین موضوع عفاف و محورهای آن برای گروههای مختلف برنامهسازی، بررسی فیلمنامه و تأیید برای تولید آثار و تدوین محورهای محتوایی بررسی آثار رسیده به جشنواره از وظایف شورای محتوایی جشنواره است.
سلیحی با بیان اینکه این دوره از جشنواره در پنج بخش ویژه دانشجویی، شعر و داستان، فیلم، عکس، گزارش رسانهای و رسانههای دیجیتال برگزار شد، گفت: کمیتههای هر بخش که زیر نظر دبیران کمیتهها و متشکل از جمعی از صاحبنظران این عرصه تشکیل شدهاند با تعیین محورهای هر بخش آن را به تصویب شورای سیاستگذاری جشنواره رساندند.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره تولیدات رسانهای عفاف و حجاب، ادامه داد: در مدت شش ماه فراخوان، شش هزار اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که از این تعداد 400 اثر در بخش فیلم، 500 اثر در بخش دانشجویی، 395 اثر در بخش شعر و داستان، سه هزار و 770 اثر در بخش عکس، 140 اثر در بخش گزارش رسانهای و 912 اثر در بخش رسانههای دیجیتال بوده است.
وی افزود: داوران هر بخش در مدت 20 روز آثار رسیده را داوری و برگزیدگان هر بخش مشخص و در روز اختتامیه از آنها تقدیر می شود.
سلیحی خاطرنشان کرد: اختتامیه این جشنواره در اول آبان از ساعت 18 تا 22 در سالن همایشهای بینالمللی صدا و سیما و با سخنرانی رئیس رسانه ملی برگزار میشود.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره عفاف و حجاب تصریح کرد: در این جشنواره 40 نفر از برگزیدگان جایزه خود را دریافت می کنند و از 20 اثر برگزیده نیز تقدیر و به تمام هنرمندانی که آثارشان در جشنواره پذیرفته شود، گواهی شرکت در جشنواره اهدا می شود.
شایان ذکر است؛ نشست خبری دومین جشنواره رسانهای عفاف و حجاب شنبه 28 آبان در دانشکده صدا و سیما برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما