تولید حدود۸۰ هزار تن ماهی درگیلان/۲ مزرعه پرورش ماهی راه‌اندازی می شود

درویشی با بیان اینکه ۷۹ هزار و ۹۹۰ تن ماهی در گیلان تولید می‌شود گفت: امسال ۲ مزرعه پرورش ماهی در گیلان راه‌اندازی می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «صمد درویشی» امروز(یک‌شنبه، ۲۸ آبان) در چهارمین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی گیلان در استانداری با بیان اینکه ۴۶ هزار نفر در بخش شیلات و زیرمجموعه‌های وابسته به آن فعالیت می‌کنند که سهم ۶ درصدی اشتغال کشور را تشکیل می‌دهد گفت: اولین روش تولید در حوزه اقتصاد مقاومتی پرورش ماهی در قفس است که مطالعات آن از سال ۹۴ آغاز و ۱۲ پهنه آبی با مجموع ظرفیت بیش از ۷۵ هزار تن شناسایی شد.

 

مدیرکل شیلات گیلان با اشاره به بهره‌برداری از منابع آب‌های دریایی خزر در حوزه گیلان به دلیل محدودیت استفاده از منابع آب شیرین افزود: تولید ۵۰ هزار تن ماهی تا پایان برنامه ششم، توسعه آبزی‌پروری دریایی به منظور کاهش فشار بر صید و حفظ گونه‌های با ارزش اقتصادی، افزایش سرانه مصرف آبزیان در کشور و توسعه اکوتوریسم دریایی از جمله اهداف سیاستگذاری شده در حوزه شیلات است.

 

درویشی میزان سرمایه‌گذاری طرح پرورش ماهی در قفس را ۱۸۰ میلیارد ریال اعلام و بیان کرد: عمده سهم آبزی‌پروری مربوط به منطقه مرکزی گیلان است.

 

وی با اشاره به نیازمندی‌های اساسی پرورش ماهی در قفس گیلان افزود: بچه ماهی، اقدامات حمایتی، فناوری پرورش، بازاریابی و بازاررسانی، بهداشت، غذا و تجهزیات از جمله نیازمندی‌های حوزه شیلات است.

 

مدیرکل شیلات گیلان با بیان اینکه در مجموع ۴۹ مجوز بهره‌برداری حوزه شیلات در گیلان صادر شده است اعلام کرد: ۷۹ هزار و ۹۹۰ تن ماهی با صدور این مجوزها در گیلان تولید می‌شود.

 

وی با اشاره به افزایش ۱۰ برابری تولید ماهی در سال جاری به ۵۰۰ تن بیان داشت: ۲ مزرعه پرورش ماهی امسال راه‌اندازی می‌شود و ۱۲ قفس با ظرفیت هزار تن نیز آماده استقرار در دریای گیلان ست.

 

درویشی با بیان اینکه ۳۱ قفس آماده ورود به دریا در سال ۹۹ است افزود: پیش‌بینی می‌شود با استقرار این قفس‌ها در چهار مزرعه پرورش ماهی استان، ۲ هزار و ۵۰۰ تن ماهی در گیلان تولید شود.

 

وی در پایان با اشاره به مشکلات طرح توسعه پرورش ماهی در قفس تاکید کرد: افزایش نسبی هزینه‌های تولید، محدودیت واگذاری اراضی ساحلی انتخاب شده برای سایت پشتیبان، عدم تخصیص به موقع  تسهیلات، محاسبه نکردن سازه‌ها به‌عنوان بخشی از وثیقه، نوسانات قیمت ارز و مشکلات در فرآیند صدور حواله ارزی در بانک‌های عامل، تمایل نداشتن شرکت‌های بیمه تجاری برای ورود به عرصه پرورش ماهی در قفس، پرداخت نکردن میزان واقعی خسارت ایجاد شده توسط صندوق بیمه محصولات کشاورزی و لزوم توانمندسازی کارشناسان و بهره‌برداران بخش از جمله مشکلات در حوزه شیلات است.

کد خبر 845102

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha