به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، مساجد در صدر اسلام مهم ترین پایگاه ها برای رسیدگی به مشکلات جامعه،امور مستمندان، جمعآوری زكات و تقسيم آن و پیشگیری از آسیب های اجتماعی بودند.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز نقش مساجد در پشتیبانی از جبهه ها و حوادث طبیعی همچون زلزله و سیل پررنگ بوده است، به گونه ای که اخیرا اهالی مساجد در کمک به سیل زدگان فعالیت های شاخصی انجام دادند، در همین راستا با حجت الاسلام«حجت الله ذاکر»، معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت وگویی ترتیب دادیم که مشروح آن را در ادامه می خوانید:
در مورد جزئیات اجرای پویش#خشت_آخر که به منظور کمک رسانی به ساخت منازل مناطق سیل زده صورت می گیرد، توضیحاتی بفرمایید؟
با توجه به نزدیکی فصل سرما و آماده نشدن بخش عظیمی از منازل بخش قابل توجهی از هموطنان که در سیل اخیر از بین رفت،سازمان بسیج پویشی را تحت عنوان پویش#خشت_آخر راه اندازی کرد و سامانه اجتماعی عمران مسجد را تدارک دیده است که هموطنان با وارد کردن کد11 #*880*می توانند در کمک رسانی به هموطنان سیل زده مشارکت کنند.
ما نیز در مرکز رسیدگی به امور مساجد ضمن ترغیب ائمه جماعات مساجد برای پیوستن به این پویش و تشویق نمازگزاران برای اهدای کمک های نقدی در زمینه تکمیل ساخت منازل مسکونی که حدود 20 هزار منزل مسکونی باید تکمیل و در اختیار مردم سیل زده قرار گیرد، تاکید کرده ایم که ائمه جماعات با یک عزم جدی و مردمی برای تحقق این امر تلاش کنند، تا با کمک به آنها موجب شویم که افراد سیل زده به آرامش و قرار برسند.
تاکنون مشارکت اهالی مسجد در کمک رسانی به هموطنان در مناطق سیل زده به چه شکلی بوده است؟
فعالین مسجدی همواره در کمک رسانی در حوادث غیرمترقبه کشور پیشقدم بوده و همیشه نسبت به دیگران سبقت داشته اند،به گونه ای که 110 منزل مسکونی در منطقه «عین دو» اهواز توسط کمک های مردمی در مساجد بازسازی و تعمیر شد و اخیرا آیین تحویل این منازل مسکونی با حضور نماینده ولی فقیه در استان خوزستان، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد و فرمانده سپاه حضرت ولیعصر(عج) خوزستان در مسجد صاحب الزمان(عج) این منطقه برگزار شد.
در زمان وقوع سیل نیز بسیاری از فعالین مسجدی به صورت جهادی ماهها در این مناطق مشغول به کمک رسانی به هموطنان سیل زده بود،این قبیل کمک ها و خدمت رسانی ها همچنان از سوی اهالی مساجد ادامه دارد. در همین راستا تلاش داریم با اطلاع رسانی پویش#خشت_آخر از هموطنان دعوت کنیم که در این امر خیر همانند گذشته مشارکت داشته باشند.
یکی از برنامه هایی که از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد دنبال می شود، تشکیل هیئت رهروان ولایت است، در مورد اهداف تشکیل این هیئت توضیحاتی بفرمایید؟
تشکیل هیئت رهروان ولایت که اساسنامه آن تنظیم و جلسات آن در حال تشکیل است، یکی از برنامه هایی است که از سوی مرکز رسیدگی به امور مساجد دنبال می شود، بنا داریم اولین برنامه این هیئت در ایام فاطمیه در مساجد برپا شود.
این هیئت متشکل از جوانان مسجدی تهران خواهد بود و هدف ازتشکیل آن هم ارایه هیئت طراز انقلاب اسلامی است تا الگوسازی در این زمینه صورت گیرد و دیگر مساجد هم در صورتی که هیئتی دارند با این سبک و سیاق الگو برداری و برنامه ریزی کنند.
این هیئت به صورت چرخشی در مساجدی که میزبان خواهند شد، برنامه خواهند داشت، که در مرحله اول به صورت مناسبتی و بعد از آن به صورت هفتگی در مساجد برنامه اجرا خواهند کرد. تلاش ما در این راستا است که هیئاتی که با مساجد فاصله گرفته اند با دیدن چنین هیئتی که در مسجد برنامه اجرا می کند با الگوبرداری برنامه هایشان را در مساجد رونق بخشند.
اخیرا رئیس قوه قضائیه طرح «هر مسجد،یک حقوقدان» را مطرح کردند،شیوه اجرای این طرح در مساجد به چه شکلی خواهد بود؟
در زمینه این طرح یک جلسه بحث شورای راهبردی در قوه قضائیه با دبیری معاون فرهنگی قوه قضائیه تشکیل شد که در آن جلسه پیش نویس شیوه نامه دستور العمل اجرایی این طرح مورد بررسی قرار گرفت که بعد از تکمیل پیش نویس و توافق با دستگاههای مختلفی که باید در طرح همکاری کنند، این دستورالعمل ابلاغ و به مرحله اجرا در می آید.
هدف از اجرای این طرح در مساجد چه خواهد بود؟
یکی از اهداف اجرای این طرح این است که آگاهی حقوقی مردم را ارتقاء ببخشیم، زیرا بسیاری ازمنازعات و اختلافاتی که در مباحث حقوقی به وجود می آید به دلیل عدم آگاهی مردم نسبت به حقوق خودشان ودیگران است.
از طرفی با این طرح تلاش داریم که در معاضدت های حقوقی، افراد بی بضاعت در جامعه با حضور در مساجد توسط وکلا به صورت رایگان به پرونده های آنها رسیدگی و مشاوره های حقوقی به آنها ارایه شود.
نظر شما