نماد و سمبل در آیین های عاشورایی موجب ماندگاری فرهنگ عاشورایی شده است

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران گفت: نمادها و سمبل ها در آیین های عاشورایی یکی از بهترین راه های ماندگاری فرهنگ عاشورایی بوده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، محمدرضا سوقندی شامگاه دیروز در آیین اختتامیه نخستین همایش گریم، چهره پردازی، طراحی لباس عاشورایی و عکاسی در فرهنگسرای امام خمینی زنجان با تسلیت اربعین حسینی اظهار کرد: برای نخستین بار هنرمندان زنجانی این نقش آفرینی را به ثمر رساندند.

 


مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران به حضور 200 تن از هنرمندان در این همایش اشاره کرد و ادامه داد: یکی از پیام های عاشورا ارتباط با توحید و عبودیت است؛ نماز نشانه عبودیت و کمترین کاری که بشر می تواند در برابر خالق انجام دهد، است.

 


وی به تاثیر هنر دینی و فرهنگ عاشورا اشاره کرد و گفت: این سوال مطرح است که هنرمندان این عرصه چه مولفه هایی را برای انتقال آیین های عاشورا برای نسل ها داشته و بین فرهنگ عاشورا و هنر چه ارتباطی برقرار کرده اند.

 


این مقام مسئول به دغدغه هنرمندان پایتخت شور و شعور حسینی برای انتقال فرهنگ عاشورایی اشاره کرد و گفت: این دغدغه به برگزاری چنین همایشی تبدیل شده و هنرمندان می خواهند رسالت خود را در این عرصه عملی کنند.

 


وی به موانع فکری و معرفت چنین کارهایی اشاره کرد و گفت: نمادها و سمبل ها در آیین های عاشورایی یکی از بهترین راه های ماندگاری فرهنگ عاشورایی بوده است.

 


سوقندی با بیان اینکه ایرانی ها خالق هنر تعزیه حتی قبل از اسلام هستند، گفت: تعزیه نوعی نمایش است که با استفاده از سمبل ها و نمادها این هنر را جاودانه کرده اند.

 


مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران بر ضرورت ارتقای بعد معرفتی و محتوایی این اقدامات افزود: زبان نسل امروز استفاده از ابزار هنر است امروز با نسلی مواجه هستیم که نمی توانیم با هر شیوه و شعاری آن را به شعور حسینی کشاند.

 


سوقندی با اشاره به اینکه باید روی مبانی ساختاری چنین برنامه هایی کار کرد، گفت: لازم است دبیرخانه ای شکل گیرد و هنرهای عاشورایی را با توجه به ویژگی هایی که دارد ساماندهی کند.

 


وی افزود: شناخت آیین های عاشورایی استان بالاخص روستاها اولویت بندی برای این حرکت باشد.

 


مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران به تنوع آیین های عاشورایی اشاره کرد و گفت: هنرمندان می توانند آیین ها را رصد کرده و در قالب چنین برنامه هایی به منصه نمایش بگذارند.

 


این مقام مسئول با بیان اینکه نسل امروز ادبیات خاص خود را دارد، تصریح کرد: با هنرخلاق خود آنچه در گذشته داشتیم را ضمن حفظ معارف و محتوای اصلی به این نسل منتقل کنیم.

 


وی با اشاره به اینکه بهره گیری از عنصر زمان این فرهنگ را متمایز کرده و این عنصر تعیین کننده است، خاطرنشان کرد: باید این پیوند را با گذشت سال ها حفظ کرد.

 


به گفته سوقندی باید داشته های خود را متناسب با زمان به نسل جدید منتقل کنیم.


وی خطاب به هنرمندان افزود: شما به عنوان نخبگان فکری جامعه رسالت مهمی دارید و باید با بهره گیری از هنر تصویر و پیوند با عمق محتوایی آیینی گفتمان هنری جدیدی را برای این نسل شکل دهید.

کد خبر 844463

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha