رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، با اعلام این مطلب در جمع خبرنگاران گفت: بیش از یک میلیارد و 650 میلیون ریال برای مرمت و بازسازی این مسجد قاجاری هزینه شده است.
تراب محمدی با اشاره به عملیات مرمتی انجام یافته در این مسجد گفت: سال 88 مرمت مسجد شاهزاده آغاز شده و با کار روی بنای اصلی و الحاقی، این بنا آماده بهره برداری شد.
وی اظهار داشت: مرمت دیوارهای از بین رفته، تیرپوش سقف مانند نمونه قدیمی، اصلاح ورودی، نصب سردرب، نماسازی آجری، اجرای سرویس بهداشتی مجزا برای خانم ها و آقایان در جبهه شمالی از اقدامات انجام یافته در ترمیم و گسترش مسجد شاهزاده است.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خاطرنشان کرد: تعویض و عایق بندی سقف، کف سازی، رطوبت زدایی، ترمیم درب و پنجره ها، استحکام و زیرسازی و تقویت پایه ستون ها و سفیدکاری های داخلی از دیگر مرمت های صورت گرفته در این بنا به شمار می رود.
محمدی با اشاره به آسیب های وارده به این بنا گفت: 80 درصد آسیب ها ناشی از اتفاقات طبیعی است خشتی بودن دیوارها، نزولات جوی و عدم نگهداری مناسب باعث نفوذ آب به مسجد و تخریب آن شده است.
وی مسجد شاهزاده را دارای دو بخش زنانه نشین شرقی و مردانه نشین غربی عنوان کرد و گفت: این بنا مسجدی شبستانی است که مطابق با معماری اغلب مساجد شمالغرب کشور ساخته شده است.
محمدی یادآور شد: طبق ماده 564 قانون مجازات اسلامی، هر کس بدون اجازه سازمان میراث فرهنگی و برخلاف ضوابط مصوب اعلام شده از سوی سازمان مذکور به مرمت یا تعمیر، تغییر، تجدید و توسعه ابنیه یا تزئینات اماکن فرهنگی، تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی مبادرت کند، به حبس از شش ماه تا دو سال و پرداخت خسارات وارده محکوم می شود.
گفتنی است، شهرستان سراب در شرق استان آذربایجان شرقی و در فاصله 140 کیلومتری تبریز قرار گرفته است، کتیبه های میخی اوراتویی نشتبان و رازلیق، پل گاودوش آباد، مقبره ایلخانی اسفستان، مسجد جمال آباد، مسجد جامع سراب، مسجد اسنق و مسجد شاهزاده در زمره شاخص ترین آثار این شهرستان هستند.
پایان پیام/
نظر شما