اربعین روایت قدم زدن در قافله عاشقی است

هر ساله با شروع ماه صفر و نزدیک شدن به اربعین حسینی قافله عشق به سمت وادی مقدس کربلا راهی می شوند، انبوهی از جمعیت با چنان شوقی به پرواز در می آیند که قدرت عقل از پذیرش آن عاجز است .

خبرگزاری شبستان- مازندران؛ بیست و هفتم مهرماه مصادف با ۲۰ صفر، اربعین حسینی است با نزدیک شدن به اربعین حسینی زائران حرم ابا عبدالله الحسین (علیه السلام) از شهرهای مختلف ایران به سمت حرم سومین امام شیعیان در حرکت هستند. هر ساله در این ایام ارادتمندان راه آزادگی، بزرگترین گردهمایی مذهبی و سیاسی شیعیان را در مسیرهای منتهی به کربلای حسینی بر پا می‌کنند.

 

میلیون ها  عاشق، رنج راهپیمایی را به جان می خرند تا ارادت خود را به حضرت اباعبدالله‌الحسین نشان دهند و در این مسیر دلشان را جلا بخشند.

 

بعد روحانی تنها دستاورد این پیاده روی مخلصانه نیست بلکه ایرانیان در این راه با برپایی موکب های عزاداری و خدمت رسانی به زائرین مشق برادری می کنند.

 

راستی چه نیرویی این خیل عظیم جمعیت را در گرمای مهران به سمت خود می کشاند؟ چرا آتش شور حسینی بعد از گذشت یک هزار و 400 سال همچنان در دل شیعیان شعله می کشد؟

 

 هرچند که عقل از توصیف این لشکر پیاده و شور آنان برای رسیدن به وادی مقدس زایل است ولی دل زیبایی هایی را می بیند که با چشم سر قابل دیدن نیست.

 

پیر و جوان، زن و مرد و کودک  آمده‌اند تا ثابت کنند ابا عبدالله بی جهت طفل 6 ساله ی خود را برای نجات اسلام  فدا نکرده است و امروز شیعه وامدار حسین و یاران مخلصش است و از این آگاهی و بصیرت به خود می بالد.

 

این گردهمایی پرشور که تجلی عشق و ارادت به خاندان نبوت است برپا شده است تا طنین «هل من ناصر ینصرنی» امام حسین و یارانش را از دل تاریخ به گوش جهانیان برسانند و به جهانیان پیام وحدت و پیروی از منش حضرت اباعبدالله‌الحسین را مخابره کنند.

 

«محسنی»، کارشناس مذهبی و علوم دینی در خصوص پیاده روی اربعین و استقبال بی نظیر مردم به خبرنگار شبستان افزود: در حال حاضر پیاده روی اربعین به یک آیین جهانی تبدیل شده است و فقط مختص شیعیان نمی شود بلکه امروزه اهل سنت و حتی غیر مسلمانان نیز در این راهپیمایی شرکت می کنند.

 

وی با بیان اینکه آمارهای منتشر شده خود گواه جهانی شدن حماسه اربعین است، افزود: طبق آمار های رسمی بیش از 20 میلیون نفر در اربعین حضور دارند که 3 میلیون نفر از این تعداد ایرانی هستند.

 

این کارشناس مذهبی عنوان کرد: با وجود اینکه برخی از افراد و دشمنان سعی در بزرگ نمایی اغتشاشات اخیر دارند هر روز شاهد افزایش جمعیت بیشماری از مردم ایران و سایر کشور ها در پیاده روی اربعین هستیم و این مسئله نشان از این دارد که حب به امام علی و خاندانش در قلب مردم به خصوص ایرانیان ریشه کرده است و با هیچ یک از اقدامات این چنینی ریشه کن نخواهد شد.

 

محسنی افزود: پیاده‌روی اربعین چراغ هدایت و کشتی نجات است همان‌طور که حسین‌ بن‌علی (علیه السلام) چراغ هدایت و کشتی نجات است.

 

 وی با بیان روایتی از امام صادق (علیه السلام)  که گفته است «حضرت امام حسین (علیه السلام) خون، قلب، روح و جان عزیزش را در راه خدا بذل نمود تا بندگانش را از بند اسارت و جهل و نادانی و غرق شدن نجات دهد» افزود: زیستن وخدمت برای رهایی انسان ها  از جهل ونادانی وحیرانی وسرگردانی از ثمرات اربعین است.

 

«رامین»، دانشجوی 28 ساله دانشگاه شریف که عازم کربلا است در خصوص حس و حالش به کربلا  به خبرنگار شبستان گفت: با وجود اینکه دومین بار است که سفر کربلا را تجربه می‌کنم ولی  همانند  مرتبه اولی که به زیارت امام حسین (علیه السلام) مشرف شدم اشتیاق دارم و با نزدیک تر شدن تاریخ سفرم این اشتیاق افزایش می یابد.

 

وی افزود: گویی یک نیروی نامرئی مرا به سمت کربلا می کشاند که با وجود همه ی  مشکلات شخصی و نگرانی های والدین، برای رفتن  به این سفر مصمم تر می شوم.

 

این دانشجوی جوان با بیان اینکه تا چند روز پیش برنامه ای برای سفر به کربلا نداشته است، افزود: هنوز هم باورم نمی شود عازم کربلا باشم، احساس می کنم امام حسین (علیه السلام) مرا طلبیده است چرا که من امسال با وجود مشغله های درسی و کاری  اصلا برنامه ای برای حضور در  پیاده روی  اربعین نداشتم.

 

وی گفت: امیدوارم در این سفر بتوانم توشه ای معنوی به یادگار بیاورم.

 

 به گزارش شبستان ، درباره منشا پیاده روی اربعین که نشان از اقتدار و اتحاد شیعیان دارد، روایت‌های متعددی نقل شده است. یک روایت این است که این سنت از زمان ائمه وجود داشته و روایت دیگر این است که این سنت حسنه را طلاب نجف راه اندازی کرده‌اند. در قرون جدید نیز احیا کننده این سنت را علامه محدث نوری دانسته‌اند.

کد خبر 843286

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha