به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز ۲۲ مهرماه به شرح زیر است:
«جمشید نفر» شب گذشته (یکشنبه 21 مهر) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما درباره لزوم داشتن برنامه جامع صادراتی منطبق با تولید داخلی با اشاره به اینکه نقش و اهمیت صادرات و صادرکننده در اقتصاد ملی باید تبیین شود، گفت: اکنون در ابتدای راه هستیم. هر اتفاقی که در اقتصاد رخ می دهد اولین مقصر صادرکننده شناخته شده در صورتی که اصلاح نگاه به صادرکننده لازم است و تبیین نقش صادرات و صادرکننده مهم است.
رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی با بیان اینکه امروز مهمترین مشکل جامعه اشتغال است که نیاز به بازار باز دارد، گفت: در صنعت، کشاورزی و غیره تولیدکنندگان با ظرفیت زیر 50 درصد کار می کنند که باید با افزایش ظرفیت به اشتغال و صادرات کمک کنیم.
جمشید نفر بر این نکته تاکید داشت که ما هیچ وقت برای توسعه صادرات برنامه نداشتیم و ظرفیت ها را نشناختیم.
۱۲۵۰ دستگاه اتوبوس برای کمک به سیستم حمل و نقل جاده ای عراق وارد این کشور شده است
«مهران قربانی»شب گذشته (یکشنبه 21 مهر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره اقدامات انجام شده برای مراسم اربعین گفت: واقعه اربعین حسینی را می توان واقعه بی نظیر در دنیا عنوان کرد خروج 3 میلیون نفر از کشور در دوره ای 15 روزه و ورود این جمعیت به کشوری دیگر بی نظیر است.
معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با اشاره به اینکه در 11 روز گذشته عملکرد راهداری و حمل نقل جاده ای نسبت به دوره مشابه سال قبل 2/4 برابر بوده است، گفت: امروز تا این لحظه هم مشکل خاصی در شبکه راههای منتهی به 4 مرز میان ایران و عراق وجود ندارد.
قربانی با بیان اینکه حدود هزار و دویست و پنجاه دستگاه اتوبوس جهت کمک به سیستم حمل و نقل جاده ای عراق، وارد این کشور شده اند، گفت: این اتوبوس ها بصورت متناسب میان چهار مرز شلمچه، خسروی، چذابه و مهران تقسیم شده اند البته حدود 200 دستگاه اتوبوس برون شهری هم به این تعداد اضافه می شود.
نیاز به نقشه راه جدید منطبق و متناسب با نقشه تنظیم بازار داریم
«حمید زادبوم» شب گذشته (یکشنبه 21 مهر) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما درباره لزوم داشتن نقشه راه صادراتی منطبق با تولید داخلی گفت: با داشتن راهبرد توسعه صادرات غیر نفتی کشور که از برنامه سوم به بعد شکل گرفت و در سال 91 به صورت مصوبه از هیئت وزیران ابلاغ شد، راهبرد توسعه صادرات غیرنفتی داریم که در برنامه چهارم ، پنجم و ششم نیز تکرار شده است.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت با اشاره به اینکه منظور از نقشه راه اگر برنامه عملیاتی اجرایی برای راهبردها باشد، نیاز به تدوین و تنظیم دارد، گفت: اما در شرایط کنونی که شرایط تحریم و جنگ اقتصادی است نیاز به نقشه راه جدید منطبق و متناسب با نقشه تنظیم بازار داریم.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه نقشه راه تنظیم بازار و نقشه راه توسعه صادرات باید به موازات هم شکل بگیرند که یک ماه آینده این اتفاق خواهد افتاد، افزود: علاوه بر نقشه راه صادرات غیر نفتی، نقشه راه برای 15 کشور هدف نیز تدوین شده است.
فرابورس رسما طی اعلامیه ای با انتقال سهام شرکت تولید تجهیزات سنگین هپکو از شرکت هیدرواطلس به دولت موافقت کرد.
پیش از این سهام عمده شرکت هپکو در اختیار شرکت هیدرواطلس بود.
ماندگاری سکه در کانال ۳ میلیون تومان/ دلار ۱۱ هزار و ۳۹۰ تومان
امروز دوشنبه (22 مهرماه) هر گرم طلای 18 عیار 405 هزار تومان و هر انس طلا در بازارهای جهانی 1487 دلار ارزشگذاری شده است و نسبت به روز گذشته شاهد کاهش جزئی در قیمت طلا هستیم. همچنین امروز سکه بهار آزادی طرح جدید 3 میلیون و 964 هزار تومانف نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 25 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 225 هزار تومان و سکه یک گرمی 830 هزار تومان معامله می شود.
در بازار آزاد نیز امروز (22 مهرماه) دلار 11 هزار و 390 تومان، یورور 12 هزار و 680 تومان، پوند انگلیس 14 هزار و 530 تومان، درهم امارات 3125 تومان، دینار عراق 945 تومان، لیر ترکیه 1945 تومان، یوان چین 1625 تومان، دلار کانادا 8700 تومان و دلار استرالیا 7800 تومان است.
این در حالی است که روز گذشته (یکشنبه 21 مهرماه) هر گرم طلای 18 عیار 406 هزار تومان ارزشگذاری شده و هر انس طلا در بازارهای جهانی 1487 دلار معامله می شد. همچنین (یکشنبه 21 مهرماه) سکه بهار آزادی طرح جدید 3 میلیون و 981 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 3 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 230 هزار تومان و سکه یک گرمی 850 هزار تومان بود.
زائران اربعین بیش از یک میلیون پیام رایگان ارسال کردند
زائران ایرانی میتوانند از طریق نسخه جدید اپلیکیشن بله بدون نیاز به خرید سیمکارت عراقی و از طریق سیمکارتهای همراه اول، ایرانسل و رایتل در ایران و عراق وضعیت خود را ثبت و یا وضعیت عزیزان خود را مشاهده کنند.
از زمان راهاندازی این سرویس تاکنون بیش از ۲۰۰هزار نفر در این سامانه وضعیت خود را ثبت و خانواده یا دوستان آنها نیز وضعیت آنها را مشاهده کردهاند.
گفتنی است، سامانه اعلام وضعیت زائران از دهم مهر ماه امسال با هدف تسهیل ارتباطات زائران اربعین حسینی در صفحه ویترین اپلیکیشن بله راهاندازی شده و زائران برای استفاده از آن باید آخرین نسخه این اپلیکیشن را از بازارهای معتبر (کافه بازار، گوگل پلی، سیبچه و آیاپس) نصب یا بهروزرسانی کنند.
مدیرعامل جدید بانک سینا معرفی شد
آیین تکریم و معارفه مدیران عامل قبلی و جدید بانک سینا با حضور رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، اعضاء هیئت مدیره و هیات عامل، مدیران، روسای ادارات و جمعی از کارکنان بانک سینا برگزار شد. در ابتدای این مراسم، مهندس فتاح رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی ضمن تسلیت ایام سوگواری اربعین حسینی (ع)، با بیان آنکه بانک سینا، بانکی خوشنام بی حاشیه و بی مسئله است؛گفت: این اواخر، برخی سعی داشتند با هدف مخدوش کردن بانک، برای آن حاشیه ایجاد کنند که خوشبختانه این شگرد پاسخ نداد و بانک سینا اکنون در موقعیت قابل قبولی است.
وی افزود: انتظار ما از بانک سینا بالاست و هر رتبه و جایگاهی که دارد باید به مصداق آیه من ذالذی یقرض ا... قرضاً حسناً از طریق کمک به محرومین و مستضعفین و اعطاء قرض الحسنه به جایگاه بالاتر ارتقاء یابد. ما از منابع بنیاد برای تقویت این اصل که در قرآن کریم برآن تاکید شده کمک می کنیم تا رتبه و اعتبار بانک در بین مردم، جامعه و نظام بیش از پیش ارتقاء یابد و بانکی نمونه در شان و تراز نظام اسلامی را شاهد باشیم.
وی خاطرنشان کرد: برخلاف بسیاری از افراد که بانکها را مسبب مشکلات اقتصادی می دانند، همیشه از شبکه بانکی دفاع کرده و گفته ام اگر ایرادی هست منشاء آن کسانی هستند که به بانکها و بانک مرکزی تکلیف و استقلال آنها را دچار خدشه می کنند. معتقدم باید به استقلال بانکها بیشتر اهمیت داده شده و جایگاه آنها تضعیف نشود.
بانک ها سومین صنعت بزرگ بازار سهام شدند
شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اسامی بزرگترین صنایع بورسی و فرابورسی از نظر ارزش معاملات را در پایان شهریور سال ۹۸ معرفی کرد که «بانک ها و موسسات اعتباری» در جایگاه سوم بزرگ ترین صنعت در بازار سرمایه قرار دارند.
بزرگترین صنعت
نگاهی به جزییات آمار عملکرد صنایع حاضر در بازار سهام نشان میدهد که صنعت «اوراق تامین مالی» با ۸۵ هزار و۹۱۲ میلیارد ریال درپایان شهریور۹۸ درصدر بزرگترین صنعت بورسی از نظر ارزش معاملات ایستاد.
رتبه های دوم و سوم
از سویی دیگر، صنعت «صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله» با ۷۸ هزار و۶۵۹ میلیارد ریال و «فلزات اساسی» با ۵۳هزار و ۲۴۷ میلیارد ریال در رتبه های دوم و سوم قرار دارند.
جایگاه بانک ها و موسسات اعتباری
همچنین «گروه خودرو و ساخت قطعات، بانک ها و موسسات اعتباری، محصولات شیمیایی، مواد و محصولات دارویی، سرمایه گذاری ها، محصولات غذایی و آشامیدنی بجز قند و شکر و استخراج کانه های فلزی» در مکان های چهارم تا دهم بزرگترین صنایع بورسی و فرابورسی از نظر ارزش معاملات هستند./
نظر شما