خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی- مریم داوری: حجت الاسلام هادی قطبی از نویسندگان و محققانی است که تاکنون مقالات زیادی در حوزه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در نشریات مختلف چاپ کرده و همچنین کتابهای بسیاری در حوزه دینی تالیف کرده است. در محضر پیامبر(ص)، پیامبر من، بانوی بی نشان، اشک ها می پرسند، در سایه خورشید، در پرتو آفتاب، از جاده تا سجاده و حضور قلب در نماز از جمله کتابهای این نویسنده است که مورد استقبال قرار گرفته است. به بهانه انتشار کتابی از این نویسنده با عنوان «سیب سرخ بندگی» که با محوریت عاشورا و امام حسین(ع) منتشر شده است، گفتگویی با حجت الاسلام قطبی ترتیب دادیم که بدین شرح است:
کتاب «سیب سرخ زندگی» به چه جنبه ای از عاشورا پرداخته است؟
72 رفتار از زندگی امام حسین (ع) در شب و روز عاشورا در این کتاب درج شده است. در این کتاب به اینکه امام حسین(ع) وقتی وداع می کردند، چه فرمودند و چگونه اجازه رفتن به میدان جنگ را دادند، اشاره شده است. همچنین به مباحثی همچون غیرت در عاشورا، حقیقت مرگ و بر بالین رفتن شهدای کربلا در کتاب سیب سرخ زندگی پرداخته شده است.
«سیب سرخ بندگی» در چه قالبی نوشته شده است؟
این کتاب در قالب داستان نوشته شده است.
این کتاب شامل چند بخش یا فصل است؟
«سیب سرخ بندگی»در قالب داستان متشکل از 72 قصه از رفتارهای امام حسین (ع) است. در حقیقت در این کتاب توجه دقیقی به واقعه عاشورا شده و نکاتی از آن استخراج شده است. در واقع نکات روز و شب عاشورا استخراج شده و در قالب داستان آورده شده است؛ به عنوان مثال امثال حر کم نبودند اما اسامی آنها ثبت نشده است. 72 داستان از مسایلی که در شب و روز عاشورا اتفاق افتاده را در این کتاب نقل کردم.
نوشتن کتاب «سیب سرخ بندگی» چقدر زمان برد؟
این کتاب تقریبا 110 صفحه است که نوشتن آن دو ماه طول کشید.
از چه منابعی برای نوشتن کتاب «سیب سرخ بندگی» استفاده کردید؟
از کتاب های معتبر تاریخی مانند احتجاج طبرسی، امالی شیخ صدوق، بحارالانوار مجلسی، لهوف و تاریخ مقتل سیدالشهداء استفاده شده است.
چه نکاتی باید در کتاب هایی که در مورد عاشورا و امام حسین(ع) نوشته می شود، رعایت شود؟
به نظرم در این دوره ای که مردم به سمت تعقل، برهان و اندیشه پیش رفتند، دوست دارند دلیل کارها و ریشه مسائل را بدانند. در چنین شرایطی باید زندگی و سیره اهل بیت(ع) را برای آنها تشریح کنیم. در کتابی که در مورد عاشورا و امام حسین(ع) می نویسیم باید علت رفتارهای امام حسین(ع) و دلایل شکل گیری قیام امام حسین(ع) را بازگو کنیم. در حقیقت رفتارها و گفتارهای ائمه اطهار(ع) در کتابهایی که در مورد آنها می نویسیم باید ریشه یابی شود.
نظر شما