شبکه گرید ملی تاپایان امسال به بهره برداری می رسد

سلطانخواه گفت: ابررایانه های دانشگاه صنعتی اصفهان و امیر کبیر در سال 89 با ظرفیت 68 و 66 ترافلاپس راه اندازی شد و امسال نیز فاز دوم این ابررایانه ها با نام طرح «گرید ملی» به بهره برداری می رسد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، نسرین سلطانخواه، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، از بهره برداری «شبکه گرید ملی» تا پایان امسال خبرداد و گفت: این شبکه متشکل از 11 ابرایانه در مراکز تحقیقاتی نقاط مختلف کشور تا پایان امسال به بهره برداری می رسد.

 

سلطانخواه اظهار کرد: ابررایانه های دانشگاه صنعتی اصفهان و امیر کبیر در سال 89 با ظرفیت 68 و 66 ترافلاپس راه اندازی شد وبناست امسال نیز فاز دوم این ابررایانه ها با نام طرح «گرید ملی»به بهره برداری برسد.

 

وی افزود: در طرح «گرید ملی»، 9 ابررایانه هرکدام با ظرفیت دو ترافلاپس در 9 مرکز علمی - پژوهشی در شهرهای مختلف کشور ایجاد می شود و با یکپارچه سازی این ابررایانه ها، شبکه گرید ملی شکل می گیرد.

 

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری همچنین از تولید نرم افزارهای فرهنگی مورد استفاده در شبکه ملی فرهنگ کشور با استفاده از ابررایانه های دانشگاه صنعتی امیرکبیر و اصفهان خبر داد و گفت: در شورای راهبری شبکه ملی فرهنگ مقرر شد تا نرم افزارهای فرهنگی با قابلیت حجم بالای عملیات توسط متخصصان دانشگاه صنعتی شریف تولید شوند و از ظرفیت های ابررایانه های دانشگاه های امیر کبیر و اصفهان نیزدر این زمینه استفاده شود.

 

بنا بر گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، سلطانخواه خاطرنشان کرد: دو ابررایانه دانشگاه صنعتی امیرکبیرو اصفهان در زمره 500 ابررایانه بزرگ دنیا قرار دارند و با طراحی و ساخت این دو ابررایانه ایران جزو کشورهای صاحب کامپیوترهای فوق سریع شده است و این ابررایانه ها می‌توانند نیاز صنعتی کشور را در کوتاه‌ترین زمان ممکن مرتفع کنند.

 

وی با اشاره به کاربردهای ابررایانه در حوزه‌هایی چون هواشناسی، صنایع دفاعی و پروژه‌های تحقیقاتی پرریسک افزود: با استفاده از این ابررایانه ها می‌توان به شبیه سازی سامانه‌های پیش‌رانش در جهت شبیه سازی دارورسانی به سلول‌های بدن اقدام کرد و همچنین از این ابررایانه ها می توان در تحقیقاتی که نیاز به محاسبات عظیم دارند، استفاده کرد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 84288

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha