به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، «محمدرضا پورابراهیمی» شب گذشته (شنبه 20مهر) در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما با اشاره به اینکه برای تحقق هدف نشانه گذاری هایی شده درآمد مالیات 10 درصد دولت از تولید ناخالص داخلی نیازمند آن هستیم که شفافیت اطلاعاتی در کشور فراهم شود، گفت: سازمان امور مالیاتی باید بتواند آن دسته از افرادی که بدون کد اقتصادی، فعالیت اقتصادی دارند را شناسایی کند و این مهم نیازمند پایگاه اطلاعاتی جامعی است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه طرح جامع نظام مالیاتی اشاره به وظیفه سازمان امور مالیاتی در ایجاد این پایگاه شفاف اطلاعاتی دارد، گفت: البته این امر نیازمند همکاری سایر دستگاه های کشور می باشد برخی از دستگاه ها از ارائه لینک های اطلاعاتی موثر و شفاف بر سازمان امور مالیاتی امتناع می ورزند.
پورابراهیمی با مژده به مخاطبان برنامه در این خصوص که لایحه پایانه فروشگاهی که طی دو سال اخیر در دست بررسی بود کامل و جامع شده و در صحن علنی مجلس تصویب شد، گفت: یکی از شاه بیت های مهم این لایحه به ایجاد سامانه مالیاتی مودیان مالیاتی اشاره دارد، این سامانه در تعیین میزان مالیات هر فرد در هر رده و جایگاهی از جامعه موثر و تعیین کننده خواهد بود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه راه اندازی این سامانه یک تحول و انقلاب در امر شناسایی مالیات واحدهای صنفی محسوب می شود، ادامه داد: باید در سیاست گذاری مالیاتی، مالیات بر بنگاه های اقتصادی و حقوق بگیران را کاهش دهیم هدف ما از مالیات چیزی به مراتب فراتر از این محسوب می شود اما متاسفانه در کشور، بجای اینکه از تولیدکنندگان بنگاه های اقتصادی حمایت کرده و طرح های تشویقی متنوعی در شرایط تحریمی برایشان فراهم کنیم با نرخ مالیات این افراد و بنگاه ها را افزایش داده ایم.
وی ادامه داد: این اقدام سبب شده تا ترکیب نظام اخذ مالیات از شرکت ها و بنگاه های اقتصادی در کشور برعکس شده و بهم بخورد لازم به ذکر است این اقدام دقیقاً بر عکس سایر کشورهای دنیاست. در همه دنیا ثروتمندان اساس تشکیل مالیات هستند در حالیکه در کشور ما تاکنون مجلس چندین بار مصوب کرده و دولت هم دستور لغو داده تا چنین روندی در کشور ما پیاده سازی نشود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در کشور ما معافیت های مالیاتی پنهانی وجود دارد که اساساً ده ها برابر معافیت های آشکار مالیاتی، حوزه نظام اقتصادی را به شدت تحت تاثیر قرار داده و می دهند. این معافیت های پنهان عبارتند از معافیت بر مجموع درآمد، معافیت بر عایدی درآمد و واحدهای مسکونی خالی از سکنه که به بهانه نبود اطلاعات جامع هنوز مسکوت مانده است.
پورابراهیمی افزود: در برخی موارد برای خودمان هم جای سوال است با توجه به شرایط جامعه به نظر می رسد در برخی مواقع یک لابی گری هایی در لایه های دولت وجود دارد که ابتدا بر تصمیم دولت اثر می گذارد زیرا اگر دولت اراده پیشنهاد و اجرا نداشته باشد قانون مجلس تاریخ اجرایی نخواهد داشت./
نظر شما