به گزارش خبرگزاری شبستان، معاملات فرابورس در هفته کاری منتهی به ۱۹ مهرماه با عرضه سه اسناد خزانه اسلامی در بازار ابزارهای نوین مالی به پایان رسید و در مجموع بازارها ۸۹۱۴ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۵۳ هزار و ۷۴۵ میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، در هفته کاری گذشته و در تاریخهای ۱۳، ۱۴ و ۱۶ مهرماه به ترتیب اسناد خزانه اسلامی در نمادهای اخزا۸۱۵، اخزا۸۰۳ و اخزا۸۰۷ برای نخستین بار به خریداران عرضه شدند که به ترتیب قیمت کشفشده آنها ۵۷۸ هزار و ۲۴۰ ریال، ۸۵۴ هزار و ۵۰۰ ریال و ۶۷۵ هزار و ۱۰ ریال بود.
عقبگرد آیفکس
همچنین شاخص کل فرابورس با ثبت ۴.۷ درصد افت در هفته گذشته موجب شد بازدهی این نماگر رقم ۸۰ درصد را از آغاز امسال تجربه کند. ارزش بازار نیز نزدیک به ۲ درصد در هفته گذشته کاهش یافت تا میزان رشد این متغیر نیز به ۵۷ درصد از ابتدای امسال برسد.
بازار ابزارهای نوین مالی
در هفته گذشته همچنین بازار ابزارهای نوین مالی از دادوستد ۴۶۴ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۱۳ هزار و ۲۹۰ میلیارد ریال میزبانی کرد که بیشترین حجم معاملات این بازار در صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله و بالاترین ارزش آن در اوراق بدهی رقم خورد. این بازار در هفتهای که سپری شد رشد ۲۱۰ درصدی در حجم معاملات را شاهد بود در حالی که ارزش این دادوستدها در مقایسه با هفته پیش از آن تفاوتی نکرد.
وضعیت معاملات اوراق بدهی
همچنین رصد معاملات اوراق بدهی، ETF ها و اوراق تسهیلات مسکن در بازار ابزارهای نوین مالی نشان میدهد با تغییر مالکیت ۴۵۴ میلیون ورقه به ارزش ۵۰۱۲ میلیارد ریال در صندوقهای سرمایهگذاری شاهد رشد بیش از ۲۳۰ و ۷۰ درصدی در حجم و ارزش معاملات ETF ها بودهایم.
این در حالی است که اوراق بدهی با کاهش معاملات در هفته گذشته روبه رو شد و اوراق تسهیلات مسکن نیز با جابه جایی ۴۸۰ هزار ورقه ازین اوراق به ارزش ۱۵۴ میلیارد ریال افت ۳۹ درصدی حجم در برابر رشد ۳ درصدی ارزش معاملات را تجربه کرد.
عملکرد بازارهای اول و SME
بررسی دادوستدها در سایر بازارهای فرابورسی نیز گویای آن است بازارهای اول و SME بهترین عملکرد هفتگی را در رشد معاملات به نام خود ثبت کردهاند و بازار دوم و پایه با کاهش دادوستدها در هفته گذشته روبهرو شدهاند.
در این میان ارزش معاملات خرد بازار سهام نیز در حالی رقم ۳۶ هزار و ۶۵۸ میلیارد ریال را در هفتهای که گذشت رقم زد که از این میزان گروه فلزات اساسی ۹ درصد را به خود اختصاص داد و صدرنشین شد. دو گروه محصولات کاغذی و انبوهسازی نیز در جایگاههای دوم و سوم قرار گرفتند./
نظر شما