۵۰۰ نمونه خون بند ناف در خراسان جنوبی ذخیره شده است

مدیر توسعه و تعالی خون بند ناف کشور با بیان اینکه ۵۰۰ نمونه خون بند ناف در خراسان جنوبی ذخیره شده است، گفت: هزینه های ذخیره سازی خون بند ناف بیش از ۳ میلیون تومان است و از سال دوم به بعد سالانه ۱۶۰ هزار تومان هزینه برای نگهداری آن دریافت می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «اشکان مزدگیر» ظهر امروز شنبه (20 مهر) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: خون بند ناف وظیفه انتقال مواد غذایی بین جنین و مادر را بر عهده دارد و دارای سلول های بنیادی خون ساز است که برای درمان بسیاری از بیماری ها می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

 

مدیر توسعه و تعالی خون بند ناف کشور با بیان اینکه بیش از 80 نوع بیماری می توانند از طریق خون بند ناف درمان شوند، افزود: به جز درمان بیماری ها با منشا خونی می توانیم از طریق خون بند ناف نسبت به درمان بیماری هایی با منشا عصبی نیز اقدام کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه از سال 84 بانک خون بندناف رویان کار خود را در کشور آغاز کرد، ادامه داد: بیش از یکصد و 20هزار خون بندناف تاکنون در کشور ذخیره سازی شده و در تمامی استان ها نیز نمایندگی بانک خون بندناف رویان فعال است.

 

مزدگیر با توجه به اینکه برای نگهداری نمونه خون بندناف هیچ محدودیتی وجود ندارد، گفت: مهم ترین موضوع برای استفاده از خون بند ناف بحث تطابق ژنتیکی است و هر چه نسبت خویشاوندی بیشتر شود شانس استفاده از خون بند ناف برای درمان کاهش پیدا می کند.

 

مدیر توسعه و تعالی خون بند ناف کشور با بیان اینکه تاکنون از سلول های بنیادی بند ناف برای درمان بیش از 300 نفر استفاده کردیم، اظهار کرد: بین 50 تا 70 درصد از پیوندها برای درمان بیماران خونی موفق بوده است.

 

وی به هزینه ذخیره سازی خون بند ناف اشاره کرد و افزود: هزینه های ذخیره سازی خون بند ناف بیش از 3 میلیون تومان است و از سال دوم به بعد سالانه 160 هزار تومان هزینه برای نگهداری خون بند ناف دریافت می شود.

 

مزدگیر در ادامه بیان داشت: برای کاهش هزینه های ذخیره سازی خون بند ناف برای خانواده ها دو نوع راه در نظر گرفتیم که راه اول تقسیط هزینه ها و دومین راه استفاده از تسهیلات بانکی است و برخی از بیمه ها نیز هزینه های این موضوع را تحت پوشش قرار می دهند.

 

وی با اشاره به اینکه مادران متقاضی استفاده از خدمات ذخیره سازی خون بند ناف باید بعد از هفته 36 بارداری به نمایندگی ها مراجعه کنند، ادامه داد: اگر مشکلی نداشت می توانند نسبت به ذخیره سازی خون بند ناف اقدام کنند و حدود 10 درصد از خانواده های متقاضی به دلایل مختلفی امکان ذخیره سازی را ندارند.

 

مدیر توسعه و تعالی خون بند ناف کشور با تاکید بر اینکه باید بعد از تولد در اولین فرصت نمونه خون بند ناف جمع آوری می شود، در ادامه گفت: امکان ذخیره سازی خون بند ناف حدود 3 تا 5 دقیقه بعد از زایمان دیگر وجود ندارد و اگر کسی نتواند نسبت به ذخیره سازی  اقدام کند و در آینده به آن نیاز داشته باشد و باید با پرداخت هزینه 35 تا 40 هزار دلاری نسبت به تهیه این نمونه از خارج کشور اقدام کند.

 

وی بیان کرد: هر کیسه خون بند ناف ذخیره سازی شده تنها یک بار ظرفیت استفاده شدن را در زمینه بیماری های با منشا خونی دارد و در صورتی که شیوه ذخیره سازی را تغییر دهیم می توانیم چندین بار از آن استفاده کنیم.

 

مزدگیر در پایان با توجه به اینکه حدود ۴ سال است بانک ذخیره سازی خون بند ناف در خراسان جنوبی شکل گرفته است، افزود: تاکنون 500 نمونه خون بند ناف در استان ذخیره شده است و در این استان سالانه حدود 5 تا 6 نمونه ذخیره سازی خون بند ناف را داریم.

 

 

کد خبر 842540

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha